Storavis spår iTablet før jul

Storavis spår iTablet før julMed produkter som iPod og iPhone har Apple allerede gjort flere revolusjonerende skritt i elektronikkbransjen. Ryktene om at det snart kommer et nytt banebrytene produkt i samme stil er mange og sterke.

Den velrenomerte engelske økonomiavisen Financial Times har publisert en artikkel der de slår fast at Apple kommer til å lansere en TabletMac før jul.

Tidsskriftet skriver at det er innholdsleverandørene som har presset på for å få en slik Apple-maskin. Plateselskapene vil selge flere hele album, og ser for seg at det vil bli mer attraktivt for oss forbrukere, om det igjen blir mulig å "bla" i store, innholdsrike platecover. Platebransjen har lenge sett det som et gryende problem at dagens kunder ikke kjøper hele album, men heller velger enkeltsanger.

Macbook touch

Film, spill og musikkbransjen klar

I følge Financial Times lover filmbransjen større utvalg av filmer på iTunes om Apple kommer med en tablet. Her i Norge kan vi håpe at det betyr at vi endelig får kjøpt filmer og tv-serier på iTunes. Spillbransjen skal ha slått fast at det ikke vil bli vanskelig å konvertere eksisterende spill til den nye platformen. En ny Apple tablet kan dermed bli det endelige gjennombruddet for Mac som en spillmaskin.

Finansavisen siterer en av Apples topper, Tim Cook, som forrige uke avviste at det vil være aktuellt for selskapet å kaste seg inn på Netbook-markedet med tradisjonelle «Netbooks», men ikke utelukket andre typer maskiner i samme segment . Denne uttalelsen satte fart i ryktene om at Apples neste storlansering er av en tabletmaskin.

Samme funksjonalitet som iPhone

Analyseekspert Yair Reiner i Oppenheimer & Co anslår at en MacTablet vil få en prislapp på mellom 600 og 1,000 dollar. Det tyder på en butikkpris på godt over 5.000 kroner her i Norge.

Jeg forventer at den får mye av den samme funksjonaliteten som iPod touch, bare at den er større

sier Reiner.

Ryktene hevder at skjermstørrelsen på den foreløpig hemmelige apple-maskinen er rundt ti tommer. Den Taiwanske nyhetssiden InfoTimes er mer presis i sine spådomer. De mener at tableten vil ha en 9,7 tommers skjerm, med andre ord litt mindre enn de populære netbookene. Prisen vil i følge denne kilden være 800 dollar, og lanseringen av vidundermaskinen vil være oktober. Den som lever får se hvem som får rett.

Kildals bilde

Kildal

Tviler på at det skjer da Apple har vært negative på dette lenge, men vi får jo se hva som skjer.

xcitu

Vell, Apple har vært imot det ja, men var det ikke for litt siden at de "var åpen" for noe slikt? :)

Selv synes jeg det ser fett ut, selv om jeg aldri kommer til å skaffe meg en.

froskenfredrik

Apple har vel bare uttalt at de var imot netbooks slik produktene fortoner seg nå?

Å gjøre en fletting av netbook/tablet til en høykvalitets aluminiumsmaskin er noe ganske annet, som jeg tror det er marked for.

MacLets bilde

MacLet

Jeg kjøper med en gang den kommer!

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

Hvis den ikke har OS X, eller hvertfall mer enn iPod/iPhone OS, så er den dømt til å mislykkes.

Jaroma

Morsom formulering: "Platebransjen har lenge sett det som et gryende problem at dagens kunder ikke kjøper hele album, men heller velger enkeltsanger. "

JEG har lenge sett det som et problem at artister, som gjerne bare har en god låt, likevel må fylle et album for å være aktuell hos plateselskapet. Det er jo en grunn til at folk foretrekker å shoppe enkeltlåter, dersom de har anledning til det.

Dernest: iPhone er det mest opphypede produktet på planeten. Her er det mye lærdom å trekke for dem som skal designe en Tablet-PC. Slike produkter er like ergonomiske som et såpestykke. Forsøk å skrive noe lengre enn en handleliste på et 100 % flatt tastatur. Det vil kreve umenneskelig konsentrasjonsevne å gjøre noe mer. Et slikt produkt vil nødvendigvis sortere i kategorien "Leketøy" (hvor forsåvidt iPhone også hører hjemme). Håper Apple har vett nok til å droppe tanken på å lage et slikt produkt. Vil heller ha enda et produkt i skjæringspunktet mellom Mac mini og Mac Pro. Her er det et digert hull i produktspekteret som bare skriker etter å bli fylt.

HenrikWLs bilde

HenrikWL

Signerer Jaroma.

Problemet er hele konseptet "album" som henger igjen fra forrige årtusen da det var mest effektivt å samle sammen flere sanger for distribusjon, siden distribusjon da var bundet til fysiske medier.

Enkeltsanger FTW!

Når det gjelder trådens tema, så venter jeg i spenning på svaret på mysteriet. Jeg kan absolutt se for meg et bruksområde for en Apple tablet.

arntsss bilde

arntss

Jeg synes det er litt rart at noen kan si at iPhone hører hjemme under kategorien leketøy. Den kan vel kanskje også legges i den kategorien, men man bør også legge den i andre kategorier som feks netbrowser, synkroniseringsverktøy, fjernkontroll, e-postmaskin etc etc... det er bare produsentene av applikasjoner som setter grenser for hva iPhonen kan utrette.
Det er også iPhones sterke side samtidig som det også er dens svake side da den er avhengig av at noen lager gode programmer til den for at du skal kunne bruke den. Med det mener jeg at Apple ikke har laget mange medfølgende programmer selv. Men se på antallet programmer som ligger på Apple Store:
[url=http://bildr.no/view/457263]
Via [url=http://en.wikipedia.org/wiki/App_Store]WikiPedia

Konseptet iPhone er/var en revolusjon av hvordan folk bruker en mobiltelefon og grenesesnittet som blir brukt gjør den utrolig enkel å bruke til det meste. Samt Apple Store som er like stort som selve telefonen og dens grensesnitt.

Dog med sine mangler (Klipp og lim - MMS - Batterikapasitet), så har den rett og slett fått mange andre produsenter til å måtte kopiere Apple's umåtelige suksess på dette feltet.
Se feks på [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Android_(operating_system)]Google Android via feks [url=http://www.htc.com/www/product/hero/overview.html]HTC Hero som er meget meget likt det som Apple har gjort med iPhone og App Store, og hva med [url=http://www.trigcom.no/no/BlackBerry/BlackBerry_smarttelefoner/]BlackBerry som kommer halsende etter og prøver så godt de kan. Eller hva med [url=http://www.palm.com/us/products/phones/pre/]Pre Palm.
Ellers så finnes det ganske mange andre telefoner etterhvert med iPhone-aktig grensesnitt. Hvorfor etterligner alle iPhone? Jo, fordi Appple har laget et meget godt produkt og de vil selvsagt ha sin del av kaka.

Dette ser meget spennende ut, selv om ikke jeg selv har tanker om å skaffe meg en sånn maskin. Selvsagt står det igjen å se om det stemmer at Apple vil lansere en sånn maskin, men jeg tror faktisk at Apple kanskje kommer til å gjøre det nå. Pris er vel også en annen sak.

arntSS

Jaroma

arntSS: Forstå meg riktig. Jeg er en stor tilhenger av leketøy, men liker også tanken på at en mobiltelefon skal ha bruksverdi. Vi er alle forskjellige, men for meg må en "Smart-telefon" ha en del basisfunksjonalitet. Mangelen på før nevnte "klipp-og-lim", MMS, multitasking, etc, er en god indikasjon på hva dette produktet er: kult, hipt og morsomt, men ikke akkurat produktivt / bedriftsorientert.

I etterkant, når disse manglene ble påpekt (opp og ned i mente), har det kommet en del rettelser, men i seneste laget til å gi meg troen på produktet.

Da jeg shoppet mobiltelefon et halvt år tilbake stod valget mellom iPhone og Nokia E71. iPhone var med god margin den kuleste produktet, men E71 var og forblir mer funksjonell. Nokia fikk det til umiddelbart, Apple er mest opptatt av å skumme fløten av App Store.

arntsss bilde

arntss

Ja, du har helt rett i at vi alle er forskjellige. Det er jo litt av hva som gjør ting litt spennende i blant. :-D

Multitasking, eller som du påpeker, mangelen på dette er vel faktisk den største bakdelen med iPhone som den står frem i dag. Men igjen så er vel dette grunnen til at dette er en meget kjapp telefon.

Men selvsagt er der feil, eller mangel på innebygde funksjoner fortsatt, selv ut i OS 3.0. Som feks når man bruker Safari på telefonen så bruker denne opp nesten alt av RAM/minne sånn at telefonen kan rett og slett gå i stå, eller at enkelte programmer ikke vil kjøre. Derfor finnes det, i alle fall, ett par alternative programmer som også lar deg manuelt frigjøre minne. Dette er noe som absolutt burde bygges inn som en automatisk funksjon i telefonens OS. Hva som er grunnen til at Appe ikke har gjort dette vet jeg ikke. Men de burde gjøre det.
Jeg trodde det ville komme med OS 3.0, men den gang ei.

Men mitt synspunkt på iPhone og hvordan hele opplegget er, blir fortsatt den samme. Jeg har aldri savnet klipp og lim eller MMS da det går mest i E-post. E-post har aldri vært enklere på noen telefoner jeg har hatt. Har du i tillegg MobileMe, så har du mange fine sync muligheter nesten uten noen form for manuell inntasting.

Jeg ser fremtiden med denne telefonen som meget lys, dvs jeg ser ikke hindringer når man ser hva som er utrettet allerede på så kort tid. Etter at jeg skaffet meg iPhone (hadde iPod Touch før det) og brukt den en stund så jeg virkelig hvilket potensiale det ligger i dette og gleden over telefonen blir bare større og større etterhvert som jeg bruker den. Jeg mener man må prøve ut selv en stund, altså ta sjansen, og se hva dette egentlig er, men det er jo dessverre ikke prøvetid på sånne produkter i særlig stor grad. ;)

MacBook Touch eller lignende er spennende, men aller helst, med et skikkelig OSX installert i stedet for iPhone OS. Og da blir det en litt annen verden der Apple ikke kan skumme fløten med Apple Store. ;)
Et skikkelig OSX Snow Leopard er vel noe jeg vil håpe kommer på en sånn maskin.

arntSS

struktur

Herregud for noen sci-fi kommentarer, som også er off-topic!

Apple ble selv overrasket over suksessen med AppStore, det viser kommentarene fra selskapet, og mangler i løsningen, kanskje mest med problemer rundt å administrere 100+ installerte apps.

Jeg bruker smarttelefoner meget aktivt, og har gjort det i mange år. iPhone er uten tvil den beste smarttlf, rett og slett fordi den har gjort meg mer produktiv! e-post, synkronisering av innhold, samt daglig bruk fungerer svært mye bedre enn på andre tlf. I tillegg kommer 1000vis av (nyttige og unyttige, praktiske og underholdene) programmer.

Apple hadde helt rett da de sa at de var flere år forran konkurentene. Det har blitt vist på flere måter: alle hermer, seriøse utfordrere på konseptet (platform for mobil databehandling) kom først 2+ år etter (Android) og mangler mye.

I tillegg er (selvfølgelig) Apples løsning bedre integrert, homogen, og estetisk tiltalende.

Så: tilbake til topic!!! Gøy å følge med på alle spekulasjoner. Jeg starter nå faktisk å tro på ryktene, aller mest på grunn av endringer i ordlyden fra Apple selv.....

arntsss bilde

arntss

Hehe. Sci-fi må man ha.

Men du sa det litt enklere enn hva jeg fikk til:
... alle hermer, seriøse utfordrere på konseptet (platform for mobil databehandling) kom først 2+ år etter (Android) og mangler mye.

Og det virker som de har planer for å lansere ett eller annet om ikke lenge.
Det blir spennende å følge med fremover. :D

arntSS

andreas 30gb

Vi får virkelig håpe at de ikke bytter ut de sinnsyk gode touchscreen-PCene med Internet Explorer som de har hengende over sykesengene ved St Olavs hospital i Trondheim.

Å surfe på disse PCene er en magisk drøm og aldri i verden at en slik multitouch-safari løsning kan gjøre brukeropplevelsen noe bedre for surferen.

Mr. Ironi

Spazvelichs bilde

Spazvelich

Tvila på at ditta vil skje... og en prislapp på 500-1000 dollar? Aldri i livet. Ditta e Apple det e snakk om. Viss dei nokon gang skal lage en MacBook Touch, så vil eg garantere at prisen kjeme til å vere VEL over 1200-1500 dollar. Bare sjå på MacBook Air. Den kommer med lite funksjonalitet, men likevel koster den 1500 dollar.
Men før jul? Don't count on it. Tvila sterkt på at dei kjeme til å annonsere nåke lignande engang.

nubbizs bilde

nubbiz

Håper de slenger på en like revolusjonerende bordstøtte samtidig, så jeg slipper å holde den opp, eller ha hode i en 90 graders vinkel.

Ser ikke helt behovet for dette?

knebonos bilde

knebono

den kommer nok med leopard og mulighet for appstore i tillegg inkl 3G muligheter.
blir den ultimate GPS enheten i bilen med mulighet for å koble opp mot bilstereoen hvis man har jack-in/bluetooth.

i hjemmet så vil den väre nydelig å ha som en "tilleggs-mac".
dessuten blir den den kuleste fjernkontrollen til å styre mac, atv, airport express osv.
kanskje det etterhvert kommer dockingstasjonen så den kan stå pent ved siden av tv eller stereoanlegget.

kanskje abo via nettversjon av aviser vil komme. savner muligheter til å lese alt i papirversjon av aviser når jeg ikke får tak i de.

bestiller nok en hvis halvparten av dette blir mulig. så kan jeg bare drömme om at den også kan brukes mer i näringsvirksomhet slik som f.eks forklare kunder via bilder/video med mulighet for zooming ol. kanskje også slå inn koder for hva slags behandling man har fått og så ligger dette klart ved kassa når de skal betale

cordoprods bilde

cordoprod

Hva med heller en helt ny familie;
MacTablet
MacTablet Pro
MacTablet Air

KDNs bilde

KDN

Dette kan også være en enhet som vil konkurere med DS og PSP. Nintendo selv sier at en av de største utfordrerne til DS er iPhone.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai