Mer skadelig programvare til Mac?

virusBlack Hat-konferansen er over, og som vanlig ble det snakket om sikkerheten på datamaskiner, inkludert Apple og Mac OS X.

Mac-hackeren og forfatteren Dino Dai Zovi, som er en av bakmennene bak boken "The Mac Hacker's Handbook" var selvfølgelig tilstede. Han demonstrerte et nytt sikkerhetshull i Apples programvare, som kan la hackere få tilgang til og kontroll over identitetsdata på Apple-maskiner.

Teknikken Dai Zovi har kalt "Machiavelli", fungerer kun på maskiner som allerede er blitt utsatt for angrep. Programvaren vil da kunne ta kontroll over Apples Safari-nettleser, og hente ut data i som blir benyttet av nettbanker. Enkelt og greit dine identitetsdata.

...så snart hackerene setter inn større ressurser for å ta Apple-maskiner, vil de være minst like sårbare som Windows-baserte maskiner

hevder Dai Zovi

"The Mac Hacker's Handbook" andre forfatter, Charlie Miller, forteller at Apples maskiner stadig blir sikrere, men han er beskymret for om Apple klarer å passe på sikkerheten like raskt som Mac øker i markedsandel. Apple har i dag 9 % av datamaskinmarkedet i statene, og er et av dataselskapene som vokser raskest.

Forfatterene forklarer at en Mac i teorien vil bli lettere å hacke enn en Windows-PC så snart hackerne fokuserer på systemet. Grunnen til dette er at Apples Mac OS X inneholder langt mer kode enn Windows, som fører til mulighet for langt flere sikkerhetshull.

Pr. Idag finner det svært lite skadelig programvare for Mac OS X, men eksperter frykter at grunnet Apples store økning, vil Apples sikkerhet få en brå endring, som fører til at millioner av Mac-brukere står ubeskyttet ovenfor internettets trusler.

Mac1 har tidligere rapportert om flere trojanere som spres via både piratprogramvare og pornonettsteder.

Kilde: Reuters

nbgoldin

Er sikkert 1000 hackere som har hatt lyst til å være den første som klarer å lage et virus på Mac.. Snow Leopard kommer også till å gjøre Mac'er sikrere.
Jeg er ikke bekymret i det hele tatt, fortsetter å kjøre Mac'en uten noe irriterende ødeleggende antivirus program, trist hvis Mac ender opp sånn, synes apple gutta bør fokusere VIRKELIG på sikkerhet fremover, det er en av grunnene til at jeg hater pc, håper ikke mac også ender opp sånn! Tviler uansett, mac har vært sikkert siden OSX, og tror det blir det i lang tid fremover.

christerguttens bilde

christergutten

Jeg er helt enig med nbgoldin! Det er en av de aller største grunnene til at jeg elsker mac.. Det ligger ikke masse drittprogrammer i bakgrunnen og spiser ressurser for alle mulige unødvendige (fra forbrukeres synspunkt) tiltak... Takk gud for mac os x, og jeg håper virkelig de setter sikkerhet i høysetet fremover ennå mer enn tidligere.. Kansje små push sikkerhetsoppdateringer hver time eller noe.. Slik norton 2009 gjør det på pc.. Hva som helst for å hele tiden gjøre så selve OSet er oppdatert mot de siste truslene, uten at et teit program trenger å kjøre hele tiden...
Jeg vil VIRKELIG ikke ha virusprogram på mac'en min, og jeg mener apple bør klare å unngå at virus blir noe problem.

lassolses bilde

lassolse

faen, hackere er så betches

jpsalvesen

Det er ikke like lett å lage malware til Mac, men nå som markedsandelen begynner å bli stor så begynner det å bli verdt innsatsen å etablere botnets som går på macs. Dette er enkel matte.

GummiTZ

"Enkel matte" er det mest ubrukelige argumentet man kan dra i en diskusjon, nest etter hitling. Hvilke faktorer inkluderer du i formelen din, mattegeni jpsalvesen?

jpsalvesen

Innsats * belønning

Når innsats * belønning på mac > innsats * belønning på windows,

så har vi et problem. Så enkelt er det.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai