Skype snart på Mac

Skype, programvaren som virkelig har tatt av på PC, nærmer seg nå med stormskritt til Mac. Skype er enkelt og greit et program som lar deg snakke med dine venner over nettet i like bra eller bedre kvalitet enn over telefon. En av våre lesere har fått tak i en tidlig beta versjon av programmet og gitt oss en test. Vi Mac-brukere har i lang tid hatt et bra program til å snakke med og se våre venner, nemlig iChat. Apples iChat gir oss ganske så bra lydkvalitet og rimelig god kvalitet på video, samtidig som det fungerer fint til tekstchatting. Desverre så er iChat basert på AIM som ikke er veldig utbredt i Norge og AIM klienten på PC fungerer mer eller mindre dårlig mot iChat. Å snakke med våre PC venner blir med andre ord vanskelig. Det er her Skype kommer inn.

Skype er et program som er utviklet av de samme folkene som i sin tid utviklet fildelingsprogrammet Kazaa. Skype benytter seg av noen av den samme P2P teknologien som man finner i Kazaa for å gi deg meget høykvalitets samtaler til folk hvor som helst i verdenen. Det eneste man trenger er bredbånd og Skype klienten som er tilgjengelig både for Windows, Linux og snart vår kjære Mac-platform.

Klienten fyller 6 MB og ser veldig grei ut. Det første som slår meg er at den ligner en smule på Microsofts MSN klient, uten om at den helt klart er lagt mer opp til å snakke enn å chatte via instant messages. Man finner en tydelig "Call" og "Hang Up" knapp på bunnen av vinduet som åpner seg, og ved et trykk på "Call" ringer Skype opp til den valgte brukeren. Enklere blir det ikke. Hvis det så er noen i den andre enden får du raskt kontakt og kvaliteten er meget bra og overgår iChat. Vi prøvde oss på en samtale mot venner i USA og overraskende nok var det ikke mye lag, dvs. forsinkelser i lyden. Kvaliteten mot USA var på høyde med hva vi opplever telefonsamtaler til USA er. Det beste av det hele - en 30 minutters samtale til USA er helt helt gratis via Skype - så lenge din mottaker også har Skype og er online.

Hvis mottakeren ikke har Skype kan du velge en funksjon som heter Skype Out (ser ikke ut til å være 100% implementert i beta versjonen vi har sett). Dvs. at du via Skype faktisk kan ringe til fasttelefoner hvor som helst i verden. Dette koster selvfølgelig noe, men prisene er meget rimelig. Så har du mange telefonsamtaler til utlandet er dette virkelig noe du kan spare store penger på.

Det merkes tydelig at denne versjonen vi har fått testet var en tidlig beta versjon. Mange av knappene virket ikke, programmet kræsjet i ny og ne og samtaler ble brutt. Men vår opplevelse var allikevel bra - vi gleder oss til at dette programmet kommer på Mac og vi tror at mange Macbrukere som ønsker å snakke med sine PC venner vil finne dette programmet veldig nyttig. Du kan lese mer om Skype på www.skype.com og det er forventet at Skype vil slippe en ferdig versjon eller åpen betaversjon av programmet i løpet av få måneder.

Nedenfor finner du skjermbilder av Skype :

Tags:
  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai