MacBook Pro 15" nå også uten glossy-skjerm

MacBook Pro 15 nå også uten glossy-skjermMange har irritert seg over at dagens Macbook Pro kun har blitt levert med en glossy glasskjerm (bortsett fra 17"). Spesielt fotografer, designere og andre som er avhengig av å ha stor kontroll over fargene har irritert seg over dette, men nå har Apple endelig svart. I dag introduserte de muligheten til å få 15"-versjonen av Macbook Pro uten glossy skjerm.

Dagens Macbook Pro ble designet med en svart kant rundt skjermen, som gikk i ett med glasbelegget over skjermen. På den matte versjonen er denne delen borte og er erstattet av en aluminumskant. Dette er tilgjenlig fra og med i dag for et tilegg på 425,- kroner, ikke en ille pris om du ikke vil ha glasskjerm på din Macbook Pro.

Via Macworld.se

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Abæut føkking taim!

Dette bør bli tilgjengelig på 13 tommeren også.

termservs bilde

termserv

Jeg vil ha matt skjerm, men jeg vil ikke ha aluminiumskant. Syns dagens MBP/iMac er lekker med svart ramme rundt skjermen.

Mr Mac

Noen som har et bilde av Macen med alluminiumskant?

Dan Aksel

Steike.. det var bare for sent for min del

trooooonds bilde

trooooond

MrMac: http://gadgetsteria.com/wp-content/uploads/2009/02/silver-bezeled-macbook-pro.jpg

Edit: Er overhodet ikke meningen å være noen smartasss her nå, Mr Mac, men jeg brukte toppen 4 sekunder på å finne et bilde til deg ved å bilde-google "macbook pro matt" ;)

Sukis bilde

Suki

Er jo bra at de endelig har kommet med matt skjerm.... Men den minner kanskje litt mye om den gamle? synes ikke den var så fin uten svart kant :/

riamlo

Svart eller sølvgrå kant, så fort matt skjerm blir tilgjengelig på 13''en, blir det ny maskin på meg:)

mordor

Det var på tide. Har aldri likt den sorte kanten heller.

steinmbs bilde

steinmb

Nyyydelig!!

olw3s bilde

olw3

Tror dere MBP 13 også kommer med matt skjerm tiltross for at det ikke er en pc som blir brukt i samme grad til videoredigering, fotoredigering, arkitektur osv?

Jeg synes ettersom stort sett hele macen blir sølv når man fjerner den svarte listen rundt skjermen, burde apple også farge hengselfestet sølv, ville sett renere ut .

Wolf2s bilde

Wolf2

På veldig høy tid!!
Da kjøper jeg heller ny MBP enn å lete etter en brukt med matt skjerm ;-)

Protopenkos bilde

Protopenko

Jeg synes den så stygg ut, uten den svarte kanten jeg.. Men smaken er jo forskjellig da..

chridal

Den sølvgrå kanten så virkelig ikke fint ut (selv om jeg er tilhenger av Matt skjerm). Den sølvgrå kanten ser mye bedre ut på 2008 versjonen av MBP.

Slamram

Dorkfish: Støttes!!

Arild Holtet

Det var jammen på tide!!! Når er det iMac sin tur???

A.H.

Arild Holtet

Mange pussige nyheter om denne matte skjermen. Noen skriver refleksbehandlet skjerm, noe som vel er galt. Så bilder av glossy og matt side ved side, men dette var den gamle 15" MacBook Pro. Men det blir vel omtrent det samme, bare en annen styreflate.

A.H.

Aquamatic

Har en ny 17" med matt skjerm. Det er en helt utrolig bra skjerm. Deilig å slippe de unødvendige refleksene fra den blanke! Den nye matte skjermen er like god til å vise farger som den gamle blanke var. Har ikke sammenlignet med den nye blanke, men det er mer enn godt nok til proff bruk dette!

CBlomviks bilde

CBlomvik

Dette glossy- eller matt-skjerm snakket er ganske forvirrende. Noen sier at fargene er mer korrekte paa glossy-skjermer og noen sier fargene er bedre paa matt.
Men da vil vell glossy vaere det optimale for fotografer?

McFreud

Jeg er litt forvirret og overrasket over denne udelt positive innstillingen til matt skjerm. Har nå hat MacBook Alu 13" i ca 7 måneder og har aldri vært mer fornøyd med en skjerm. Dette med refleks osv. har jeg aldri merket noe til. Ting ser ganske enkelt skarpere og penere ut på glossy imho.

Don Johan

Kunne ikke vært mer enig med deg Aquamatic. Var uaktuelt å kjøpe glossy skjerm så da ble det 17" på meg og. Farger ser enda mer livaktig ut på glossy skjemer, men er mye mer behadelig å jobbe lenge med en matt skjerm mener nå jeg.

Chalkleys bilde

Chalkley

Er det noen som vet om de har klart å sette en 8bit-skjerm i MBP, eller er det fremdeles 6bit?

Sjarles

Håper inderlig vi kan få samme valgmuligheten på iMac også. Da kunne jeg endelig byttet ut min gamle hvite iMac (som jeg forøvrig mener er den flotteste datamaskinen Apple har laget).

frenzic

Æsj, klarer ikke bestemme meg om jeg skal gå for matt eller glossy på 17". Elsker den matte skjermen på min nåværende mbp, men maskinen ser utrolig mye bedre ut med sort list, noe som for min del omtrent er grunn nok til å gå for den glossy. Veldig kjedelig at man ikke kan gå sort list kombinert med matt skjerm. Arg. Noen som har noen høyoppløslig bilder av maskinen med søvfarget kant, har funnet flere bilder men ingen som det er god oppløsning på.

OleSimen

Her kanskje? :-)

[url]http://www.slashgear.com/apple-macbook-pro-17-inch-review-0840533/

Orkien

no offence til dere som har matt skjerm, men jeg synes den ser helstygg ut, synes dem kunne gjort hele maskinen grå (alu grå ofc) tastene og den bittelille "rammen" rundt skjermen som skal ta imot mot selve maskinen når den lukkes, og ikke minst hengelet til skjermen, for meg så virker dette litt "selvplukk". nå har jeg riktignok ikke sett den irl, bare å¨bilder. så håper den ser bedre ut i virkeligheten

Shinns bilde

Shinn

[quote="CBlomvik"]Dette glossy- eller matt-skjerm snakket er ganske forvirrende. Noen sier at fargene er mer korrekte paa glossy-skjermer og noen sier fargene er bedre paa matt.
Men da vil vell glossy vaere det optimale for fotografer?

Veldig generelt; matt = korrekt farge, MINDRE gjenskinn. Glossy = mer levende fine farger, MER gjenskinn. Når du driver med bildebehandling er matt veien å gå. Selv foretrekker jeg glossy :).

melon_jon

må inrømme at dette irriterer meg en smule, eneste jeg ikke er helt fornøyd med på min 1 mnd gamle pro er den glossy skjermen. etterpåklokskapen sier meg at jeg skulle ventet bittebittelittegrann

SinWins bilde

SinWin

@melon_jon: det er vel et kappløp man aldri kan vinne... samme hva man kjøper skulle man egentlig bare ventet litt til for å få noe som er helt nytt og enda bittelitt bedre enn det man kjøpte i forrige uke. Selv skulle jeg gjerne ventet noen uker og fått macbook alu 13'' med firewire, men as it is sitter jeg med en maskin med bare to usle usb-porter.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai