InsomniaX gjør det lettere med dvale

Et kort lite tips for Macbook eiere: Om du noen gang har ønsket å lukke datamaskinen din uten å få den til å gå i dvale, er det mye lettere med et tredjepartsprogram kalt InsomniaX.

Insomnia XInsomniaX lever sitt eget lille liv oppe på statuslinjen inntil du trykker på den og velger «Enable Insomnia» da kan du lukke skjermen din uten den går i dvale. Hvor deilig er ikke det?

I tilegg til denne funksjonen kan den også unngå at datamaskinen går automatisk i dvale når du har få prosenter igjen på batteriet.

InsomniaX er helt gratis og kan lastes ned fra MacUpdate

Mortingss bilde

Mortings

Genialt!
Har alltid savnet det, kjekt når man skal høre på musikk og ikke kan ha lokket oppe!

MjhZs bilde

MjhZ

Ikke å anbefale for alle macer, noen macbooker vil kunne få ødelegt skjermen.

_Spiff_s bilde

_Spiff_

Dette er et gammelt program. :-)

Men det gjør hva den lover. Kjekk når man feks kobler maskinen til tv og vil lukke lokket. Eneste abret er at maskinen kan bli varm når man bruker den. Da kan det få katastrofale følger...

lala

@-spiff-: Er jo bare å skru ned lyset på skjermen når du kobler til tv da.....

CBlomviks bilde

CBlomvik

Mulig jeg tar feil naa, men tar ikke Macbook (whitebook) luft gjennom tastaturet?
Isaafall, hva om maskinen strever litt med smaatunge oppgaver? Kan den bli risikabel varm?

iEdvards bilde

iEdvard

Vanlege PCar kan jo late igjen skjermen utan å få den øydelagt, så kvifor i alle dagar skal ikkje det gå med ein Mac? Idiotisk design.

Dan Aksel

Edvard - du må huske at her inne ser man aldri på Apple sine produkter som idiotiske eller feilbare, det er brukeren som er fortapt og dum.

ramrod14

Kan ikke svare for tidligere Macbook modeller i hvit eller svart plast, men de nye aluminums modellene må da fint fungere med skjermen lukket ettersom de skal fungere med ekstern skjerm slik Apple Led 24.

Om man vil lukke maskinen for å høre på musikk er vel iPod et enklere alternativ ;)

bonsai

Hva gjør man dersom man bruker Apple Led 24 tilkoblet Macbook, og ikke har dette programmet instalert? Kan man ikke lukke skjermen da?

™s bilde

Virker veldig interessant sammen med Logic Mainstage, men litt redd for å ødelegge maskina siden MainStage får temperaturen ganske godt opp på Macen.

ramrod14

Selvsagt kan man lukke skjermen når man er tilkoblet Apple Led 24 uten dette programmet. Eneste forskjell er jo at skjermen er slått av ved bruk av den eksterne skjermen. Derfor går det nok fint å lukke skjermen når maskinen står på.

exenpipp

Jeg har ofte lukket skjermen mens jeg har hatt InsomniaX skrudd på, og det har aldri vært noe problem...

Og til de som reagerer på at programmet er gammelt og dette er en gammel nyhet - ja, det er gammelt, men det er bare så få som vet om programmet, og det har aldri blitt skrevet en artikkel om dette før.

iPuNxs bilde

iPuNx

@Dan Axel: Må dessverre si deg imot på det ("Edvard - du må huske at her inne ser man aldri på Apple sine produkter som idiotiske eller feilbare, det er brukeren som er fortapt og dum."). Apple har gjort design feil før, og de er ikke noen guder. For å ta et eksempel kan jeg nevne sprekken som mangen fikk i sin macbook.

Makkos bilde

Makko

Litt off topic, men hvis man skal koble macen til TV'en kan man skru av hele skjermen på macen ved å lukke igjen den (mens den er koblet til Tv'en). Deretter bruke et eksternt mus eller tastatur til å vekke den igjen. Da fungerer TV'en som den eneste skjermen på de bærbare. For å ungå overoppheting av skjermen og sånn er det bare å lukke opp skjermen og den holder seg da fortsatt skrudd av.

Jensrasks bilde

Jensrask

Bra, dette kommer til å bli nyttig ;)

raakanin

Caffeine er et bedre alternativ om man ønsker det enkelt!

exenpipp

Nei, raakanin; Du kan ikke bruke Caffeine til å holde maskinen gående når du lokker igjen skjermen. Jeg antar at du har en stasjonær PC, og ikke en bærbar ;)

Maxells bilde

Maxell

[quote="Dan Aksel"]Edvard - du må huske at her inne ser man aldri på Apple sine produkter som idiotiske eller feilbare, det er brukeren som er fortapt og dum.

Hehehe.

"Hjelp, harddisken min tok kvelden etter to måneders bruk."

"Din tulling, slutt å klage, det er helt sikkert din egen feil. Send mail til Steve og si unnskyld."

Lukass bilde

Lukas

Lukke skjermen for å høre på musikk? Er det ikke lettere å lene seg tilbake og lukke øynene? ;-)

iEdvards bilde

iEdvard

Jada, det er tydlegvis totalt inn bladt fjortis-brukarane å sei at Apple er gudar i sitt felt - ja, og det er dei vel forsåvidt og, men, dykk må innrømme at det er litt tragisk å risikere å få skjermen sin øydelagt berre ved å la maskina drive med sitt, etter at du har lata att skjermen på din MacBook.

Og jo, Apple har gjort ein del (dyre) feil igjennom tidene til dømes: Apple Pippin, Apple Newton(MessagePad), Apple Lisa, 20th Anniversary Macintosh, Apple Puck Mouse, Macintosh Portable, så ikkje bruk kaloriane du kunne brukt på noko som faktisk gjer kroppen din noko godt, på å skriv eit feilaktig innlegg her.

Apple kan feile dei òg, dei er på ingen måte absolutt perfekte.

jag

Jeg har brukt InsomniaX en stund, på min MacBook.
(Hvit plastic fra tidlig 2008)
Bruker det når jeg kjører backup/nedlastinger ol. Etter at jeg har lagt meg.
Eneste del av maskinen som er lunken om morran, er et lite område under maskinen, på baksiden. Skjermen har slått seg av, og har samme temperatur som rommet :)

Jeg har ingen betenkligheter med å bruke InsomniaX.

Men dette med å kjøre programmer, selv om lokket er nede, burde være en standard mulighet, slik det er i Windows.

/Jan

joaksle

Helt enig med jag. Fikk min 13" MacBook Pro sist uke, og har til nå elsket min Mac på alle felt mye mer enn min PC. Men nå skulle jeg se en film, så jeg tenkte jeg kunne lukke skjermen mens jeg koblet til min 22" HD skjerm. Jeg tenkte selvfølgelig det var en enkel innstilling på systemvalg, men der fant jeg ingenting, og nå fant jeg denne artikkelen. Synest det er helt idiotisk at dette ikke er en standard innstilling egentlig, men jeg får vel ta i bruk dette programmet jeg også da :)

Zumme

Funker som bare det med itunes til airport express. Slår bare lyset av på skjerm og tastatur for ikke få den for varm og så lukker jeg lokket.
Mulig skjermen hadde slått seg av uten at jeg gjøre det fysisk.
:-)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai