Microsoft erstatter Entourage med Outlook i Office

Microsoft Office 2008Microsoft Macintosh Business Unit kunngjør i dag at den nye applikasjonen Outlook for Mac vil erstatte Entourage i Microsoft Office 2008 for Mac Business Edition. I tillegg lanseres i dag Entourage, Web Services Edition for eksisterende brukere av Entourage – hvor oppgaver, notater og kategorier enkelt kan synkroniseres.

Oppdateringene befester Microsoft sin planer om å møte Mac-brukernes behov, og ikke minst for å sikre en bedre brukeropplevelse av Office for Mac. Selskapet har også kunngjørt to nye versjoner av Office for Mac, Business Edition og Home and Student Edition.

Mer enn navnebytte

Eric Wilfrid, ansvarlig for avdelingen Macintosh Business Unit i Microsoft, sier selskapet er inne i en svært spennende periode med mange spennende oppdateringer.

Dette er den første kunngjøringen i forbindelse med lanseringen av neste versjon av Office for Mac. I mange år har vi fokusert på å bringe den beste Exchange-klienten for Mac på markedet. Noe Web Services Edition gir til brukere av Entourage.

Outlook for Mac leverer det mange av våre kunder lenge har etterspurt. Som for eksempel ”Rights Management”. Noe som i praksis betyr at det blir enklere å jobbe på tvers av plattformer. Brukerne vil se at Outlook for Mac er langt mer enn bare et navnebytte

sier Wilfrid.

Raskere synkronisering

Infrastrukturendringene i Entourage 2008, Web Services Edition, betyr raskere synkronisering som innebærer at brukerne vil oppleve bedre støtte for kalender- og e-postfunksjonen.. Entourage 2008, Web Services Edition er tilgjengelig for eksisterende brukere av Office 2008 for Mac SP2, med alle eksisterende oppdateringer, Exchange 2007 SP1 RU4 eller senere versjoner. Ytterligere informasjon er tilgjengelig på Microsofts sine Mac-sider.

Outlook for Mac

Med Outlook for Mac vil brukerne oppleve betydelige endringer. Under følger noen av funksjonene som vil være tilgjengelig.

  • Cocoa: Outlook er bygget opp fra grunnen av med Cocoa. Noe som betyr bedre Mac OS-integrasjon
  • Ny database: Filbasert og hurtig database med støtte for sikkerhetskopiering av filer med Time Machine og Spotlight
  • Information Rights Management: Sikrer at sensitiv informasjon ikke distribueres til uvedkommende

Dagens lansering av Web Services Edition gjør det enklere å jobbe mot Exchange, og setter med dette standarden for den nye applikasjonen Outlook for Mac

sier Takeshi Numoto, visepresident for Office Product Management Group i Microsoft.

Office 2008 for Mac Business Edition lanseres 15. September og vil ha en veiledende pris på 4.699,- for fullversjonen og 2.849,- for oppgraderingsversjonen. Office 2008 for Mac Home and Student Edition er allerede tilgjengelig på markedet, og har en veiledende pris på 1.199,-.

Entourage 2008 for Mac, Web Services Edition, kan kostnadsfritt lastes ned fra:
Microsoft.

Macniac

Outlook vil erstatte Entourage i Office 2010 for Mac, som lanseres neste år. Dette har ingen ting å gjøre med den mindre oppdateringen/omleggingen av Office 2008 som kommer i september.

bleu

De fleste steder skriver at Outlook for Mac kommer i Office 2010.. du skriver at det kommer i Office 2008 for Mac Business Edition. Men det virker som det er bare en mellomversjon som kommer der og ikke den fulle Outlook for Mac?

"The interim version of Entourage will also be included in the newly announced Business Edition of Office 08"

"Microsoft announced Thursday that the next edition of Microsoft Office for Mac will be released in late 2010. The new edition of the venerable office suite will include Outlook for Mac, a new application that will replace Entourage."

åttitre

Heldigvis har Mail i Snow Leopard støtte for exchange og full sync så da utgår dette programmet :)

Jesper Karsrud

Vet ikke helt om jeg vil si at Mail kan erstatte Outlook. Det er en av de få tingene jeg liker med Outlook; du har alt i ett program. I OS X har du Mail, iCal og Address Book. Disse er dog så integrert i hverandre at man nesten ikke merker det, men det hadde vært deilig å fått alt inn i ett enkelt program.

Office 2010 blir kjøpt når det kommer, ja :)

simple

Er det sånn at det kommer ny Office Mac til september? Da bør jeg vente med å kjøpe den som finnes på markedet nå?

vemund

Noen som har testa Ent2008 WSE? Lasta ned her, men fant fort ut at man trenger en Exchange 2007-server også. Siden vi kjører 2003, så var det no-go.

Ganske typisk MS dette, vil ha deg til å oppgradere hele tida... lei hele MS-tullet egentlig.
OWA i 2003 er dessuten crap (på mac), og like ille i 2007 sies det. Funker kun i IE.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai