Nye rykter omkring Apples "iTablet"

Nye rykter omkring Apples iTabletRyktene om en tablet fra Apple har de siste ukene nådd nye høyder. «Alle» ser ut til å ha noe informasjon om Apples hemmelige produkt, men hvor mye er reelt? Brian Lam hos Gizmodo fikk nylih en mystisk telefonsamtale, med informasjon om hva som påstås å være Apples kommende iTablet. Dessuten: Nye rykter om lanseringsdatoen!

Gizmodo-reporteren Brian Lam fikk en kryptisk mail der en anonym person bad om hans telefonnummer, "for å snakke om Apple". Senere kom en nesten like mystisk telefonsamtale, der personen sier å ha vært med på et møte om Apples beryktede Tablet data.

iTablet?Ifølge Lams kilde, som han påstår seg å ha verifisert som veldig troverdig, kommer apparatene til å se ut som en kjempestor iPhone, 10 tommer skjerm med svarte kanter og en Hjem-knapp akkurat som på telefonen. Dette minner mye om tidligere rykter.

Hva som er en mer original påstand er at Apple kommer til å lansere to modeller. En med kamera som "multimediamaskin" og en for utdannings markedet. Dessuten sies det at det nye produktet kommer til å kunne kobles til en ekstraskjerm (og musepeker) som din Mac.

Macbook touch

For den som håper på en lansering innen kort tid av iTable må de bare smøre seg med tålmodighet. Jim Dalrymple på The Loop påstår nemlig å ha hørt (også fra "sikre kilder") at Apple som vanlig kommer til å fokusere på musikk og iPod i september og at tabletdataen kommer til å vente til etter jul.

kmac

Noe sånt hadde vært utrolig kult. Liten plate som man kan ha med seg overalt. Og hvis man må jobbe litt seriøst, koble til en mus og et tastatur.

Bra hvis de ikke lanserer før neste år, for jeg må starte å spare nå...

MrTos

Den ser litt slitsom ut å bruke.. Har erfaring med tablet, de er jo grusomme!
Men Apple har vel ett ess i ermet, så mest sannsynlig revolusjonerer de vel hele tablet-markedet?

artofdesign

Litt teit, for macbook air gjør jo samme nytta... bare at den må åpnes før brukt. Og hva så?

eniac

Har lest igjennom artikkelen som det refereres til hos Gizmodo to ganger. Det står ingenting der om at tableten skal kunne kobles til ekstern skjerm og musepeker, som artikkelforfatteren skriver ovenfor. Derimot står det at tableten skal kunne brukes som ekstern skjerm og touch-input for en annen mac. Dette er en viktig forskjell.

sifas bilde

sifa

seDe her folkens;-)
http://www.ipodtouchfans.com/2009/08/15/apple-tablet-picture-leaked/

nubbizs bilde

nubbiz

Seriøst arbeid på en 10".

Nei.

olw3s bilde

olw3

I mine øyne blir dette bare en oppgradert Iphone med større skjerm. Så da holder jeg meg heller til min MBP+ Iphone til å surfe litt på når jeg er på farten ;)

exenpipp

Tja... Har en Macbook, og det holder ett par år

arntsss bilde

arntss

Det jeg ser av interesse er vel kanskje mulighetene det har ved å implementere tastaturet i skjermen som vist på ett av bildene i artikkelen. Samt når man ser på "piano"-tastaturet. Det blir muligheter av sånt. Hvis man ikke har et midi keyboard tilgjengelig så er dette ganske greit. Det er ikke lett å bruke tastaturet til dette.

arntSS

iMacJhonny

Jeg fatter ikke hva et slikt produkt skal være godt for. Ikke noe spesielt mer portabel enn en MacBook, og ikke særlig mer brukervennlig til "seriøs" bruk enn en iPhone. Det dårligste fra begge med andre ord... umiddelbart kommer jeg bare på ett bruksområde for en slik gadget: fjernkontroll i hjemmet. Det hadde vært saker! Uansett blir den garantert alt for dyr for en slik begrenset bruk....

arntsss bilde

arntss

Fjernkontroll i hjemmet har du jo vel på iPhonen allerede... Kanskje ikke hele hjemmet ennå. Men det kommer nok.
Men for å si det sånn, helt klart er det mer muligheter med dette produktet enn nen iPhone fordi den er større og dermed har større skjermflate som man kan jobbe på. Det er vel litt trist med iPhonen hvis man tenker på den som en datamaskin. Da blir det litt lite, men som en telefon med surfemuligheter og som over nevnt fjrenkontroll etc... så er den kjempe.
Men jeg ser at det kan være muligheter med tanke på det som jeg skrev i forrige post. Hva med musikere og "tangentene" i Logic eller Garageband? Tror de kan få nytte av dette om de tar den med ut av huset og legger igjen keyboarden hjemme. Eller gitaren for den del.

arntSS

Arild Holtet

Hm. Lurer på hva jeg skulle bruke en slik til. Er enig med artofdesig, MacBook Air gjør samme nytta og lokket beskytter. Og som Nubbiz sier: Jobbe med seriøst arbeide på en 10". Både MacBook Air og MacBook Pro 13" må da være hakket bedre. Bruker selv en 15" MacBook Pro med matt skjerm. Den er med når jeg reiser rundt. En "iTablet" nei ikke for meg i alle fall. Kansje heller en 13" MacBook Pro, men ikke med glossy skjerm. Får vel bruke min trofaste 15" som før.

A.H.

nubbizs bilde

nubbiz

Leser flere steder at det snakk om et oppgradert iPhone OS. Isåfall må det vel være begrenset hva det kan brukes til. Virker mer som et alternativ til et notishefte på forelesninger.

Og hva med høytalere? Bør ikke være noe mye dårligere enn de som sitter i Macbook Pro maskinene. Er de det blir den ubrukelig til musikk og film ( med mindre en plugger i et headset). Og da har en heller en iPod/iPhone.

Greit med tangent-funksjonen (hvis det kommer), men er vel begrenset hvor mange som kjøper den pågrunn av det.

iJespers bilde

iJesper

Hvis den har masse minne, kan man laste ned musikk/musikkvideoer og filmer og bruke den som en bærbar filmspiller (Bærbar DVD spiller, hvis den får inngang til DVD-er). :P Er enig med flere over, jeg har en 13" macbook og en iPhone 3GS så jeg har egentlig det jeg trenger. En macbook gjør nytten...

Dice8470s bilde

Dice8470

Den SKAL jeg ha(om den kjører OSX)

arntsss bilde

arntss

Den børe kjøre Native OSX ja. Og ha firewire.

arntSS

Simikk

Lukter flere muligheter enn tangenter, når du først har multitouch, og ikke minst et OS X i bunn. Tenk å kunne jog/shutle i Final Cut/Logic rett på skjermen, eller skru EQ, eller "time" animasjon, og bevegelser.

Sjekk ut controlleren Lemur:

http://www.jazzmutant.com/lemur_gallery_videos.php

SJekk ut Reactable (minus klossene på toppen ...)

http://musicthing.blogspot.com/2006/10/reactable-incredible-multi-user.html

arntsss bilde

arntss

Bra at flere ser mulighetene og ikke bare umulighetene... hehe.

Gjelder forsåvidt iPhone også, ekstremt mange som BARE ser negativt med den. :-p
Men de er bare misunnelig.... ;-)

arntSS

Freimens bilde

Freimen

Ser artig ut for min del - hvis den har høy tegnefølsomhet... da kan man bruke den som tegnebrett direkte. Tegnebrett er jo indirekte. Skal man ha tegnebrett med skjerm innebygd koster jo disse i haug og vegg... så en Mac som er lett å tegne på, og som i tillegg kan hookes opp til tastatur og mus slik som bildet antydet, kunne dette være et artig designverktøy.

Mars

Den geniale ekstramaskin; *alle* vil anskaffe en slik.
Da folk innser bruksområdene tar det helt av.
På nytt.

iMacJhonny

Det vil i så fall ikke være første gang Apple innfører ny teknologi eller gjør andre smarte grep, slik at en produktkategori får helt nytt bruksområde (eks telefon... ;) ). Jeg forstår imidlertid ikke at en slik iTablet skal være et nyttig produkt. Ergonomien må jo bli helt håpløs? Enten ha den flat på bordet og sitte lent over den eller stille den som skjermen på en laptop og ha store problemer med å betjene skjermen med fingrene.

Men som sagt som en fjernkontroll i hjemmet vill den nok vært genial. Bla i album og filmer, få opp tilleggsinfo om musikken eller TV-serien og ta den med deg i senga om du blir for trøtt til å fullføre TV-kvelden foran projektoren :-D

KennethDreyers bilde

KennethDreyer

Om dette er en oppdatert iphone, så er jeg nok ikke interessert. Om det derimot kjører et ordentlig OS, så ser jeg massevis av muligheter med den.

- Når jeg holder en forelesning (eller deltar i en)
- Når jeg er fotograf, for å vise fram portfolio, få inspirasjon (se gjennom bildearkiv osv)
- Når jeg er ute i kundemøter. Greit med en liten skjerm for å koble opp mot CRM og andre data.
- Jeg reiser mye og flyr mye. Lei av flyskjermer, gidder ikke laptop og iPhone er ikke stor nok.
- Er dette kanskje alright å lese en ebok med? Jeg takler ikke helt å lese det fra laptop.
- En bærbar multimedia-disk, for å flytte innhold raskt.
- Og sist men ikke minst, fancy gadget-faktor!

Kors

En Apple tablet blir nok populær som en ekstra PC hjemme hos mange, spesielt hvis prisen blir lavere enn det Macbook koster.

Jeg tror Apple også vil få mange potensielle kunder om de også lanserer en netbook (med OS X) - spesielt studenter, bedrifter og andre som ønsker en PC de lett kan ta med seg overalt. Det samme skjedde med iPod da iPod nano ble lansert. Plutselig ønsket flere å kjøpe seg iPod, ettersom prisen sank (mange hadde/har heller ikke behov for den store lagringsplassen de dyrere modellene hadde/har).

Det blir spennende å følge med på hva som kommer :-)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai