Audiobook Builder gjør lydbøker lettere

Audiobook builderNår man kjøper en lydbok i iTunes Store så legger lydboken seg på riktig sted i iTunes og man får én fil. Hvis man derimot har kjøpt seg en lydbok i en bokhandel og skal rippe den inn i iTunes, får man en haug med enkle filer som legger seg i "musikk-mappen" etter forfatter. Dette blir veldig rotete, men et program med navn Audiobook Builder ($9.95) kan hjelpe deg.

De fleste synes helt klart at det blir rotete å ha lydbøker blandet inn i musikken i iTunes. Ripper man lydbøker blir fort ditt musikkbibliotek fylt med kapitler fra lydbøker. Det finnes flere måter å løse dette problemet på og i starten brukte jeg en annen guide på Mac til å slå sammen alle filene til én fil og til å få den til å legge seg i "lydbok"-mappen. Dette er jo greit hvis man kun har et par lydbøker, men når man har mange lydbøker man vil legge over så blir det fort litt slitsomt å gjøre det igjen og igjen.

Her kommer programmet Audiobook Builder fra Splasm inn og gjør alt mye lettere!

Man åpner programmet, starter ett nytt prosjekt, velger hvor det skal lagres, kvalitet og format. Deretter skriver man inn navn på lydboken, forfatter og legger til bilde. Så kan man for eksempel rippe inn filene, hente de fra itunes eller hente de fra hvor du enn har lydbok-filene dine.

Audiobook Builder

Audiobook Builder

Man avslutter prosjektet og ender med én (eller fler filer, det spørs hvor stor lydboken er) som ender i "lydbok"-kategorien i iTunes og som generelt oppfører seg som en lydbok, også når den flyttes over til iPod eller iPhone.

Audiobook Builder

Audiobook Builder

Programmet koster $9.95 og kan kjøpes hos Splasm.com

MagnusXs bilde

MagnusX

Genialt program, anbefalles!

kanskje-mac

Funker bra ja, men er det bare meg som får lydbøker med når ipoden spiller musikk på random ?

Traktors bilde

Traktor

Det er da enkelt å få lydbøker fra cd inn i "lydbøker" i itunes, skjønner ikke hvorfor alle skal gjøre det så tungvint. Høyreklik på den aktuelle cd, trykk på "vis info", så trykker du på "valg" og til slutt endrer du medietype til lydbøk. Vips og cden legger seg til lydbøker og forsvinner fra "musikk". Helt gratis!

Kurres bilde

Kurre

Joda, men da som mange, mange, mange små filer. Det er uten tvil mye mer oversiktlig med én eller to filer som er kapittelinndelt. :-)

Andrew Wiggin

@kanskje-mac

dette ordner du under vis-info for filen:
fjern haken for "utelatt ved miks"
http://screencast.com/t/I1q4edXXlLur

Traktors bilde

Traktor

Det blir ikke så mange filer, hver cd legger seg for seg selv, så vis du har en lydbok med fem cder få du opp fem "ikoner" eller kovere for lydboka. Oversiktilig nok for meg i vært fall.

Skywalker

Har brukt dette programmet i flere år. Anbefales på det varmeste!

iMacJhonny

Enig med Traktor. Ikke noe problem å gjøre dette kun ved hjelp av iTunes. Når jeg importerer fra lydbok-CDer, slår jeg sammen alle sporene på hver CD, slik at det blir like mange spor som CDer. Ikke noe uoversiktelig det... I tillegg viktig å stille inn Media: Lydbok og krysse av for husk avspillingsposisjon og utelat ved miks.

sags bilde

sag

Har også brukt dette programmet i flere år. Supert. Liker å ha en lydbok som én fil.

Koomin

Jeg har hatt dette programmet lenge, og har hverken lastet det ned ulovlig, eller betalt for det...

Uansett, så er det et supert program som gjør det veldig mye enklere enn hva iTunes klarer. Jeg sloss med iTunes i flere måneder uten å få laget til lydbøker skikkelig. Audiobookbuilder er et av mine mest brukte programmer.

iMacJhonny

Jeg sloss også med iTunes før programmet fikk muligheten til å kategorisere medietyper. Da var det ekstremt uoversiktelig med spor 1, spor 2, osv. Man fikk jo fort 20-30 spor 1... I tillegg ble dette regnet som musikk av iTunes.

Nå er det enklere.
* Sett inn CD med lydbok
* Avansert->Slå sammen spor (Man får da kun ett spor av hver CD)
* Navngi sporet "Boktittel" + Tall for CD-nummer
* Angi medietype->Lydbok, husk avspillingsposisjon og utelat ved miks

Resultatet blir da oversiktelig og fint uten bruk av noe ekstra programvare. Eneste fordelen jeg ser ved dette programmet er at man istedenfor feks 10 spor (10 Cder) får kun ett spor. Jeg er allikevel svært skeptisk til hvilken fordel dette skulle gi. Sporene fortsetter uansett over i neste spor og både iPhonen og iTunes husker jo hvor du er selv om du har flere spor.

Uoversiktelig? Slik ser det ut hos meg:
[url=http://bildr.no/view/474469]

[url=http://bildr.no/view/474475]

Eneste som er merkelig med iTunes ift dette, er at det ikke heter forfatter under lydbøker (og skuespillere, regissør osv under filmer), men artist.

keb

Ja dette programmet er verdt sine få kroner. Har brukt det lenge. Anbefales på det varmeste!

BendikSs bilde

BendikS

ser poengene deres imacjohnny og traktor, når jeg først begynte å bruke dette programmet var jo ikke det dere nevner mulig, så da satt jeg og fulgte guiden på mac1 med diverse dougscripts.
Nå kan man jo slå sammen sporene og man ender med alle cd-ene som enkle spor. Selv liker jeg programmet veldig godt (grunnen til at jeg skrev artikkelen) og bruker det jevnling, var faktisk ikke klar over at man kunne slå sammen cd-er før dere nevnte det nå.

man kan jo og slå sammen de enkle cd-sporene med ett av dougs apple-scripts. så det kan jo bli like fint og ryddig på den måten, men fortsatt, så vil jeg fortsette å bruke audiobook builder, grunnet vane, at det går raskere (føles slik i hvert fall:P) og at det er lett ha sette det til å kjøre i bakgrunnen mens man holder på med andre ting:)

Men, tilslutt er det vel bare smak og behag.

rsagevik

Kan også anbefale Audiobook Maker.
Gratis program(beta foreløpig) som har gjort jobben for meg.

Torros bilde

Torro

Føler at det går atskillelig tregere under Snow Leopard

GeneralCodys bilde

GeneralCody

Dette programmet koster en slikk og ingenting. Dere bruker Mac, ikke sant? Da har dere råd til å spandere på dere et program til denne prisen.

Dette blir som å kjøre Porsche og diskutere om det er bedre å fylle bensin på Shell eller på den selvbetjente borti gata...

Programmet er enkelt i bruk, man slipper å fikle noe som helst i iTunes, og ja, er definitivt verdt pengene.

Har laget lydbøker fra mp3 filer med AudioBook Builder i et par år og tror jeg har råd til neste versjon også...

rallar69

hmmmm, sitter med pc jeg, hva bør jeg gjøre? har forstått det slik at Audiobook Builder ikke fungerer på pc??? hva med noe annet som ble nevnt her, Audiobook Maker?
Finnes det evt. noen annen løsning?

Kaffri

Jeg har også brukt audiobook builder og vært fornøyd med det - men det tar jo lengre tid fordi filen skal "bygges" etter importering av cdene.

Har nå lagt inn bøker etter "itunes"-metoden - dvs slik som er beskrevet i Guiden her på Mac1forum. Glemte imidlertid på en del av bøkene å slå sammen hver cd til 1 cd-spor. På Macen funker det jo greit likevel - den spiller videre av seg selv i riktig rekkefølge. Når jeg ovefører til Iphone blir det imidlertid tull: Da hopper avspillingen ganske tilfelding virker det som: fra spor 1 på første cd til spor 167 som vil si langt inn i cd 6 til spor 284 langt inn i cd 8. Jeg skjønner ikke hvorfor dette skjer? Gjelder begge de lydbøkene jeg har lagt over på Iphonen. Noen som har noen ide til hva jeg gjør feil? (Forøvrig legger lydboken seg riktig - dvs under lydbok osv - og jeg har haket av spill uten opphold og del av samlealbum osv)

Mvh Kaffri

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai