Vil MacBook hvit få et ansiktsløft?

Apple oppdaterer hvit MacBook?AppleInsider skriver i dag at Apple planlegger en større oppdatering av den populære MacBook i plast. Skal vi tro de siste ryktene vil en ny plast-MacBook være vesentlig billigere, men få dårligere spesifikasjoner.

Ryktene hevder at Apple vil følge de store PC-produsentene å benytte seg av billigere prosessorer, grafikkort og minne for å redusere prisen vesentlig. De plastbaserte MacBookene skal posisjonere seg for å kunne konkurrere mot billigere PC-bærbare og skal være et viktig grep for å kunne konkurrere mot Netbooks og andre billige bærbare.

People familiar with Cupertino-based company's plans say the 13-inch portables are presently undergoing an industrial design overhaul that will see them reemerge in the coming months with a slimmer, lighter enclosure and restructured internal architecture to boot.

MacBook har ikke fått fornyet utseende på tre år, og etter at aliminiums-MacBook tok over merkelappen MacBook Pro, har den måtte bære navnet MacBook alene. MacBook (White) fikk en liten oppdatering tidligere i år, men har nærmest blitt værende i Apple Store som et slags kompromiss. Mange som ser etter en lavbudsjetts bærbar vil kunne glede seg til en oppdatering av Apples MacBook.

KDNs bilde

KDN

Med tanke på den miljøprofilen Apple prøver å holde, så tror jeg at det eventuelt kommer en billigversjon av 13/15"MBP.

Et mulig produkt kan være Arrandale prosessoren til intel koblet til en billig kontroller som f eks. bare har USB innebygget. En slik maskin vil da bruke GPU som sitter direkte på prosessoren, noe som vil gjøre den enda billigere.

En MBP serie vil da distansere seg med for eksempel Nvidia MCP99 (kodenavn) som kontroller og eventuelt en dedikert GPU i tilleg til dette for toppmodellene.

http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_Nehalem_(microarchitecture)
http://www.slashgear.com/nvidia-mcp89-and-mcp99-ion-successors-headed-to-apple-in-q1-2010-1452360/

spiffers

Hva mener du med kontroller? Hovedkort?

KDNs bilde

KDN

Tenker på det vi i gamle dager kalte "nordside(northbridge)". Et eksempel er 9400m kontrolleren som sitter i alle MBP nå. Burde kanskje brukt det engelske navnet chipset?

andershusas bilde

andershusa

[Deleted]

Artikkelen ble oppdatert.

iBoy

Jeg syntes det var så snodig da Apple lanserte 13" MacBook i aluminium og siden gikk tilbake på dette og kalte det en Pro-modell. Men min samboer fikk sikret seg en sånn før de forsvant igjen :-)

Arne Borgersens bilde

Arne Borgersen

Hvor kult hadde ikke vært med litt fargesprak da? :-D ikke bare sølv,sort og hvite... :-P

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

Arne: Det er bare sååååå 1998! :P

spiffers

@KDN: Chipsett hørtes mer riktig ut i mine ører.. Er ikke så bevandret i den norske terminologien på dette ;)

Traktors bilde

Traktor

iBoy er det hva som står på maskinen som har noe å si for deg? Macbook alu 13" og macbook Pro 13" er så å si identiske.

Composite

@ traktor

Det er ikke noe som heter MB 13" alu lenger, den ble erstattet av MBP 13" :)

Traktors bilde

Traktor

Så klart hvet jeg det composit, det var værken det jeg mente eller sa! Og så klart er det noe som heter macbook alu 13", selv om den er gått ut av produksjon betyr ikke det at den ikke finnes lenger, har den faktisk selv.

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Gi oss en MacBook med 12 tommers skjerm som koster 5.000 kr så kan vi endelig konkurrere. Ytelsen trenger ikke overgå nett-pc'er da den skal brukes til enkle skoleoppgaver. Prisen har alt å si!!
Og gjerne uten den sprekkeplasten da...

noilivaps bilde

noilivap

@Traktor
Firewire, integrert og bedre batteri, SD, litt bedre hardware, har hørt at skjermen er litt bedre på MBP 13'' i forhold til MB Alu, men kan hende jeg tar feil der og "Pro".

nyfrelsts bilde

nyfrelst

Pro'n har vel belyst tastatur, kortleser, lang batteritid, firewire, og større prossesor samt plass for 8 gb ram. Disse tingene fantes ikk da den het macbook.

Personlig mener jeg at bare belyst tastatur er verd de ekstra kronene. Trodde ikke det var så viktig før jeg begynte å bruke det, men nå ser jeg hvor bra det er å ha.

Edit:
Jeg mener nå at Apple bør beholde den hvite modellen. Syntes det var stilig jeg, og på en måte varemerket til Apple. Husker dere ikke ibook macbook imac, alle var rene og hvite.

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

Etter min mening gjør skjermen en enorm forskjell. Og FireWire er et absolutt must.

nyfrelsts bilde

nyfrelst

Er det så stor forskjell på skjermen på en 13" pro og det som var alu macbook da?

Traktors bilde

Traktor

Ja, jeg hvet proen er bedre, men det virket som iBoy likte macbook alu 13" bedre en den omtrent identiske macbook pro 13" så det jeg skulle fram til var at det ikke var så stor forskjell på disse to, og defor lurer jeg på hvorfor han likte den gamle bedre, men så klart i favhør proen. Er fult klar over at den nye er bedre, skjønte dere poenge mitt nå? Har lest mye om begge maskinene og har den ene selv, så det er ikke det at jeg er uviten!

nyfrelsts bilde

nyfrelst

@ Traktor

My bad, misforsto deg litt :-(

iBoy

Traktor: Jeg mente ikke at jeg foretrekker MacBook fremfor MB Pro, men bare at vi fikk et «samleobjekt» i form av en maskin som forsvant fort og neppe kommer tilbake.

djhalleus bilde

djhalleu

Prisen har alt å si. Eg kan ikke være mer enig. Idagens Mac-samfunn er det umulig å kjøpe seg en Mac nr 2, uten å være bedriftsleder eller motta kontantstøtte.

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Eller gjøre som meg. Droppe røyken og turen på byen hver helg.
Jeg har Mac nummer tre og fire også. Slik har man råd til hvis man bruker pengene sine ansvarlig.

Traktors bilde

Traktor

Jeg har en iMac 24 3.06 ghz og en macbook alu 13" 2.4 ghz, har kjøpt begge selv, kan legge til at jeg er 15 år. Imacen ble delvis finansiert av komf penger og macbooken kjøpt bare for penger jeg har tjent selv. så det er absolutt mulig å ha 2 macer, det kommer bare ann på hva man bruker pengene sine til. Jeg for min del har brukt mye av pengene mine på mac, rundt 35 000 kr, men til gjengjeld så kjøper ikke jeg så mye annet og spesielt ikke "små ting" som man kaller. Det er bare snak om hva man prioriterer. Jeg er verken bedriftsleder eller motar kontant støtte.

magnar

Lurer etterhvert på å kjøpe meg en ny MBP 17" eller Mac Pro.

Noe anelse eller mistanke om oppgraderingsplaner her ?

torbjoerns bilde

torbjoern

[quote="Nikoraisan"]Etter min mening gjør skjermen en enorm forskjell. Og FireWire er et absolutt must.
Det er viktig at skjermen er skikkelig kalibrert - i et hvert tilfelle. Dersom FireWire er et absolutt must for den enkelte bruker, sier det seg selv at vedkommende ikke en gang bør tenke på å kjøpe en maskin uten FW.

Stabilitet er viktig. Det er mange som har opplevd at hvis de setter en harddisk av typen SATA 3.0 Gbps i en MBP 13", kommer badeballen opp til stadighet. Dette skal visstnok være fordi Apple av en eller annen grunn nedgraderte til 1.5 Gbps i MBP 13". I så fall mener jeg at alu MB har en klar fordel, siden den fortsatt har SATA 3.0 Gbps.

slogmos bilde

slogmo

Det med 1,5Gbit SATA har vel blitt fikset med en firmwareoppgradering?

jaknudsens bilde

jaknudsen

Mitt tips er at MacBook (ikke Pro) blir erstattet av Apples svar på netbooks, kanskje i en slags tablet-form siden det er mye rykter om det for tiden.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai