Build 10A432 er Snow Leopard Retail

Snow LeopardBuild 10A432 som ble frigitt tidligere i august gjennom Apple Developer Connection viser seg nå å være identisk med den versjonen av Snow Leopard som blir lansert fredag 28.august.

De første brukerne har allerede mottatt Snow Leopard og kan rapportere at versjonen som har vært tilgjengelig for nedlastning for registrerte utviklere og versjonen som Apple leverer på fredag er den samme.

Ifølge det spanske nettstedet Applesfera har en Twitter-bruker under aliaset Pedro10 har mottatt Snow Leopard to dager før lanseringen og publisert bilder. Brukeren kan også avsløre at det er samme build på ADC-utgaven og den endelige utgaven fra Apple.

Snow Leopard

Snow Leopard

Dette avkrefter dermed ryktene om at en nyere build (10a435) skal være den offisielle versjonen.

Via MacRumors

alexanderdav

"Build 10A423 er Snow Leopard Retail" skulle vel vært "Build 10A432 er Snow Leopard Retail"

KDNs bilde

KDN

10a435 har vel alltid vært Snow Leopard Server?

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

Ha! Tenk hvor mange som strømmer til ulike torrent sider nå som dette er bekreftet.

arokh

[quote="KDN"]10a435 har vel alltid vært Snow Leopard Server?

Nope, det er 10A433.

Kashmars bilde

Kashmar

Jeg lastet ned denne build'en via Usenet og den tok totalt kål på innholdet på disken min.. Måtte installere Leopard for å få opp igjen maskinen min.
En av vennene mine lastet den ned fra thepiratebay.net og han fikk heller ikke installert sin.

Venter heller til jeg får min i posten.

Ttigers bilde

Ttiger

Enig med du!!

alexanderdav

Installerte 10A432 i går og det endte med at jeg kjørte inn Leopard backupen min fra SuperDuper i dag. Den fungerer sikkert fint til lek, men tror jeg venter med å oppgradere jobb-maskinen til 10.6.1 eller 10.6.2 er på plass! :)

Joachimsts bilde

Joachimst

Jeg lastet ned 10A432 til en MacBook 3,1 og fungerte perfekt, og gjort det siden midten av august. Nå har jeg bestillt Snow Leopard fra Apple Store, trenger jeg ikke installere disken jeg får da? :)

W3p

Jeg har akkurat samme spm. som Joachimst (over), jeg har testet build 10a432 i noen dager, og har også kjøpt sl fra apple; mtp. fremtidige 10.6.x-oppdateringer, er det viktig at jeg installerer sl på nytt med dvd-en jeg vil få i posten fra apple, eller kan jeg bare fortsette å bruke 10A432-builden jeg har fått tak i fra før? Er det noen som helst forskjell?

admins bilde

admin

Det skal ikke være noen forskjell. 10A432 er 10A432.

kaizerss bilde

kaizers

Kjørte en oppgradering fra Leopard til Snow Leopard på en snart 1 år gammel iMac. Ble litt usikker på om 64bit støtte er aktivert, eller gjelder det kun en ren installasjon av SL?

kvasbo

64 bit er aktivert, men det er ikke sikkert at gamle maskiner bruker 64-bits-kjernen. Dette er imidlertid ikke relevant, da man uansett ikke har behov for å adressere mer minne fra kjernen, og programmene kjører uansett i 64 bits.

Ren install/oppgradering skal ikke ha noe å si for dette.

djhalleus bilde

djhalleu

Noe rart skjedde i går.

Mens eg lasta ned torrenten 10abz62h1f32 så hørte eg lyder ute i hagen, akkurat som en gigantisk katt, luska rundt og så hørte eg et margvrengande lite brøl - og da eg såg dyret og dei gule augene nærme seg vinduet så bestemte eg meg for å slutte å laste ned torrenten, og bare kjøpe DVD´én...

:D Helt sant...

andorz

Haha

Alfred.Woodden

Da håper jeg inderlig de kommer med 10.6.1 nå i september, fordi dette er ustabile greier sammen med iLife 09. iMovie vil ikke en gang åpne.

Svoldal

Har allerede bestilt og betalt min versjon av Snow Leopard, så jeg venter nok heller på at den kommer i posten. Alltid kjekt å ha en orginal CD/DVD liggende. Dessuten syns jeg ikke 269,- er spesielt dyrt for en slik oppgradering, og betalte derfor med glede!

Alfred.Woodden

[url=http://bildr.no/view/475743]

Apple anbefaler visst bruk av AntiVirus for å være "helt sikker". Jaja...

Maxells bilde

Maxell

[quote="Alfred.Woodden"]Da håper jeg inderlig de kommer med 10.6.1 nå i september, fordi dette er ustabile greier sammen med iLife 09. iMovie vil ikke en gang åpne.

What!? Er det ustabilt, og endatil med Apples egne programmer? Hvis det stemmer, er det jo en katastrofe. Apple som liksom skal være så driftssikert og stabilt over hele linja.

Alfred.Woodden

Apple tar ikke bugs i iLife noe seriøst idet hele tatt.

Har jobbet i en uke nå med et skikkelig stort og komplekst iPhoto 09 slideshow med 6 lydspor og flere hundre bilder. Jobbet meg ihjel med riktig timing på bilder til crescendoer etc etc.

Når jeg skulle eksportere til iDVD 09, kræsjet hele skiten rett før ferdigstillelse.

Når jeg endelig fikk eksportert til skrivebordet oppdaget jeg at iPhoto 09 fadet hver eneste sang 1min og 20 sek før sangene var ferdig, noe som er helt katastrofalt! Hadde ikke satt noen fading på jeg. (dette er faktisk en bug, les på Apples supportforum, enda ingen fiks for det).

Og iMovie nekter å åpne, og bare kræsjer ved start.

For dårlig!!!

morgoth

Først - Har bestillt family pack av SL, men nyskjerring som jeg er så forsøkte jeg meg på en 10A432 fra nett... ble sånn passe skuffa...

Først installeringen dundrer bare ivei og gjør en oppgradering (iof ok), når alt var ferdig og jeg skulle logge inn så henger alt... ikke pokker om det gikk å logge på...
Oppstart i safe mode gikk bra og etter ha sjekket litt rundt og sletta noen .plsit under Library/Preferences så kom jeg inn på vanlig måte.
Vel.. siden oppgraderingen gikk såpass dårlig så tok jeg en formatering før nyinstall.. gikk smurt og alt vel.

MEN finner nå ut at Logitech ikke har oppdaterte drivere til musa (funksjonsknapper virker da ikke)... Integrasjonen med Safari og Speed Download virker ikke.

Og hvorfor går det ikke å få Quicktime til å vises øverst...(Float on top... grrr)

For min del så blir det inn med backup av 10.5 til helga og sette SL DVD´n på hylla til 10.6.1/2 foreligger...

T0MMYs bilde

T0MMY

Jeg har testa 10A432 også, og det er ganske mange bugs der... sliter for eksemplel mye mer enn Leopard på enkelte videoformater... clean install på min gamle C2D 2,33 med 4 gig ram osv... greier for eksempel ikke spille 720 mkv filer uten at bildet fryser nå og da... blir nok ikke å løpe i postkassa når SL kommer dersom dette stemmer...

nyfrelsts bilde

nyfrelst

Sikkerpå at dere har 432 da? Ikke akkurat mye bugs her nei, kjører meget bra SL. Noe småplukk er det selvfølgelig, men jeg tror at det som kommer ut til kundene er en bedre utgave enn den som har sirkulert på nettet.

Husk at det er lett å forandre build nr, og så legge det ut på nett under et nyere nr enn det virkelig er. Men er det trusted source dere har fra, som jeg, skal det være et bra os å kjøre .

Edit: Hvis du går inn på system - bibliotek - coreservice - systemversionplist. Der kan du forandre versjon og build nr enkelt. Bare for å vise hvor lett det er for alle å fake et build med bilder på nett

morgoth

Ja er sikker på at det er 432
[url=http://bildr.no/view/476025]

Den er IKKE lastet ned via bittorrent (alla pb for å si det sånn).

nyfrelsts bilde

nyfrelst

Jeg kan godt slenge ut et bilde med build 444 jeg, poenget mitt er at om du ikke stoler på kilden så kan det være et annet build som noen har endret nr på bare.

@Morgoth se hva jeg skrev over

morgoth

@nyfrelst... skjønner nå skal ikke jeg forsøke å overbevise deg med mine kilder
En ting er jo også at du beskriver installasjonsprosessen du kjørte med at du fikk spm om å arkivere å instakkere samt clean install...
Denne beskrivelsen stemmer ikke med det jeg opplevde samt at det er relativt kjent på nettet at disse valgene er fjernet.

"Options to "Erase and Install" and "Archive and Install" are no longer present in the Mac OS X 10.6 installer. According to those familiar with the software, this was done for convenience, so that users do not accidentally erase and install their Mac OS X 10.5 Leopard partitions. However, "Erase and Install" remains available through Disk Utility, which is also included on the installation DVD."
http://www.appleinsider.com/articles/09/08/12/sources_detail_changes_to_snow_leopard_installation_process.html
Men..... ingen vet til man har pakka i posten (samt 10.6.1 for min del)... jeg kan ta feil...

men la merke til en ting når jeg var inne på system profiler...
stod: 64-bit kernel and Extensions - No

Dette irriterte meg litt så søkte det opp. Default starter SL med en 32-bits kjerne.
Ønsker du starte med 64 bits kjerne så hold 6-4 tasten nede under oppstart... (3-2 for 32bit)

nyfrelsts bilde

nyfrelst

Jeg fikk ikke valget med archive og clean, default er det archive, det er jo kun en oppdatering egentlig,. Men gjenom diskverktøy kandu ta en clean install, forutsatt at du har leo på maskina frafør. Det valget får du ikke hvis du har tiger

simens bilde

simen

For ustabilt for meg. Jeg var dum nok til å gå bort fra min policy om å vente til x.y.3, venter som regel alltid på den :) Men tenkte at Apple fikk det til denne gangen... Kjørte den ett par dager før det var tilbake til Leopard. Og SL installerte jeg på en egen nyformatert HD (har Mac Pro), så er ikke noe oppgraderingsproblemer.

Og ja, jeg lastet ned fra torrents for å sjekke. Og den er ikke verdt pengene ennå synes jeg. Men som med alle ny Mac OS X'er så blir nok jeg å finne på den nyeste revisjonen før eller siden... Men må si jeg er skuffet over at SL var så uferdig.

Værst er det på de som ikke har så peil på datamaskiner og kjøper en ny Mac og får med SL.

Ikke merker jeg noen hastighetforskjell heller. Fansy nye Expose features ellers ikke noe spennende. Alt i alt kan jeg skjønne den er så billig. Selv om det er mye nytt under panseret så er ikke det per dags dato et godt nok argument for 10.6 > 10.5

trydl

Jeg har kjørt det på 2 maskiner nå i ca 2 uker (ADC-medlem, lastet ned fra Apple). På begge maskinene er det vesentlig raskere enn Leopard, og jeg har enda ikke funnet noe som er ustabilt eller som ikke virker. Hvorfor andre opplever problemer aner jeg ikke, men her hos meg er det stabilt og raskt, akkurat som jeg hadde forventet.

kaizerss bilde

kaizers

Min erfaring er at SL gir meg absolutt ingenting. Mer frustrasjon enn glede, fordi Leopard var stabil og bra. Opplever en god del småfeil i SL, og jeg vil nok anbefale folk å vente med å oppgradere til SL.

Bruker maskinen daglig, og opplever slike små filleting som burde ha vært fikset ved en slik utgivelse. Bare det at Finder ikke alltid husker hvilken mappe en var på sist, samt at SL generer ._filnavn for alle filer - uttrolig irriterende når man skal overføre filer via FTP (drar med seg masse unødvendige filer).

vlekanger

Jeg har veldig god erfaring med siste build av Snow Leopard.
Har brukt den en stund nå (ADC medlem) og har ikke opplevd noen problemer kun positive ting.
Maskinen oppleves en del raskere og skanneren min fungerer endelig skikkelig (noe den ikke gjorde før).
Eneste "bug-en" jeg har sett er at etter jeg la inn mobilme-informasjonen under installering står det at "Takk for at du er .mac medlem" (husker ikke ordlyden helt) :)

Fenhopi

Noe rart skjedde i går.

Mens eg lasta ned torrenten 10abz62h1f32 så hørte eg lyder ute i hagen, akkurat som en gigantisk katt, luska rundt og så hørte eg et margvrengande lite brøl - og da eg såg dyret og dei gule augene nærme seg vinduet så bestemte eg meg for å slutte å laste ned torrenten, og bare kjøpe DVD´én...

Helt sant..

A Snow Leopard! :O

bohdi

Dear Bohdi,

We are pleased to advise you that your Apple Store order W8655566786 has been dispatched by Posten mail and will be delivered to your shipping address.
---------------------------------------------------------------
Sweet!

butare

[quote="bohdi"]Dear Bohdi,

We are pleased to advise you that your Apple Store order W8655566786 has been dispatched by Posten mail and will be delivered to your shipping address.
---------------------------------------------------------------
Sweet!

Me 2 :)

normicks bilde

normick

Min SL kommer i morgen. Hvis det bugger så mye som noen hevder her, er det jo virkelig en skandale for Apple. Samtidig kommer et dønn stabilt WIN7, mens SL vil huskes som tidenes værste BUG alla Vista i sin tid.
Men jeg gir SL 1 sjanse i morgen.

LekeFly

Samtidig kommer et dønn stabilt WIN7

Hehe.. Tror jeg ikke før jeg får se det :-)

Jurgis

Jeg fikk sendingsbekreftelse på min SL-oppgradering i dag, og i følge mailen tar det 5-6 dager før den kommer hit. Satser på at det ikke er tilfelle.

normicks bilde

normick

Lekefly: Til og med beta win7 var dønn stabilt på samboerens PC. Men for all del, jeg er Mac på min hals, så jeg gleder meg til å se hva SL gir meg.

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Er litt skuffet. Har fått inntrykk av at Quicktime skulle være mer kompatibel med diverse videoformater, men den spiller ikke av Xvid filer.
Kanskje bare jeg som håpet på for mye, men jeg synes dette burde være nokså elementært innhold i en videoavspiller som Quicktime.

Maxells bilde

Maxell

Har inntrykk av at Quicktime er relativt udugelig til menigmanns bruk. Spiller den forresten .avi-filmer nå?

Takke meg til VLC.

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Tar ikke XVID avi-filer. Måtte legge inn Perian for å få det til å virke.

normicks bilde

normick

http://www.itavisen.no/821708/dette-kraesjer-i-snow-leopard

Skandalen et faktum - thank you appleheadz

frenzic

Programmene de trekker frem i ITavisens artikkel er heldigivs ikke blant mine favoritter. CuteFTP og aMSN? Takke seg til Transmit og Adium! (som heldigvis fungerer utmerket) Og at eldre versjoner ikke fungerer, spiller vel liten rolle i de tilfellene hvor man kan oppgradere gratis. Men håper virkelig feks. Growl får laget noe kompatibelt kjapt!

Maxells bilde

Maxell

Dette er jo fullstendig krise.

At ikke Elements funker, er jo helt på trynet. Her burde Apple faktisk tatt en telefon til Adobe før lansering. Fortsetter Apple slik, kommer hele stabilt-argumentet til å rakne.

EirikM

Fikk ny Macbook Pro i dag - Snow Leopard disk var med i pakken!

Cybbe

Quicktime er dummet ned betraktelig, noe Engadget vektlegger i sin review. Om man har QT Pro installert mister man rett og slett en rekke funksjoner. Programmet har ikke en gang innstillinger som kan endres. Apple går altså for en dummet ned, men penere, QT, og jeg er ikke helt sikker på om jeg er veldig glad for det valget.

Torros bilde

Torro

HW decoder støtte for h.264 i nyeste QuicTime er jo et pluss, om vi har nyeste Nvidia 9400m vel-og-merke. Perian tar seg jo av undertekst og støtte for flere format. Dessverre kommer ikke EyeTV til å støtte HW h.264 med det første

pawlo20

hva synes dere om Snow Leopard? jeg skal kjøp en i dag . men jeg vet ikke , hva er forskjellg mellom leabord som jeg har nå... og snow

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Synes det meste funker greit. En ting som er fint er at når maskinen våkner fra dvale slipper jeg vente 5 sekunder på at internett skal funke.

Alle mine programmer ser ut til å funke så langt. Men jeg har ikke oppgradert hovedmaskinen min ennå. Venter nok til 10.6.1 er på plass.

Wackhys bilde

Wackhy

Maxell: Apple kan ikke stilles til ansvar for at <sett inn 3. parts programvareleverandør her> ikke kan lage programvare som er kompitabelt med systemet.
Adobe har garantert tilgang til Snow Leopard på lik linje med mange andre utviklere, så det er heller slik at det er tragisk av Adobe å ikke tilby en oppdatering av sine programmer som gjør at det fungerer.

Cybbe: Du kan fint ha QuickTime 7 Pro ved siden av QuickTime X, så de som i dag er avhengig av funksjoner i QuickTime Pro vil ikke lide noen nød.

danibo77s bilde

danibo77

djhalleu
Noe rart skjedde i går.

Mens eg lasta ned torrenten 10abz62h1f32 så hørte eg lyder ute i hagen, akkurat som en gigantisk katt, luska rundt og så hørte eg et margvrengande lite brøl - og da eg såg dyret og dei gule augene nærme seg vinduet så bestemte eg meg for å slutte å laste ned torrenten, og bare kjøpe DVD´én...

Hahahaha, fantastisk bra. Opplevde det samme, og nå har Apple sendt den med posten!! Torsdag, kl. 16.00 27. august.... Jippi!!!!

Daniel

pawlo20

det byter de fleste av dere likte Snow. ikke sant?
jeg skal kjøpe det i morgen.
takk

Cybbe

Wackhy: Har du testet dette selv? Reviewen fra Engadget tolker jeg dithen at dette i det minste ikke er en standard løsning.

Maxells bilde

Maxell

[quote="Wackhy"]Maxell: Apple kan ikke stilles til ansvar for at <sett inn 3. parts programvareleverandør her> ikke kan lage programvare som er kompitabelt med systemet.
Adobe har garantert tilgang til Snow Leopard på lik linje med mange andre utviklere, så det er heller slik at det er tragisk av Adobe å ikke tilby en oppdatering av sine programmer som gjør at det fungerer.

Jo, det mener jeg at de kan. Adobe Elements er brukt av VELDIG mange tusen mac-brukere, og et samarbeid her før lansering burde vært på plass. Apple må jo ta hensyn til brukernes totale opplevelse, dersom en del viktige programmer ikke funker, gjør det at mange må gå tilbake igjen til Leopard for å vente.

Og jeg tror de færreste sitter foran macen sin (spesielt de som har kjøpt ny, hvor SL kommer med), og sier "Ja, ja, jeg får ikke gjort jobben min nå, men det er jo ikke Apples feil".

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Cybbe - Quicktime 7 ligger faktisk i Verktøymappa.

morgoth

@Maxell... må si meg enig med Wackhy

Apple utvikler sitt produkt og har dermed ingen forpliktelser for vente med å lansere dette produktet til Adobe er ferdig med å oppdatere sitt eget produkt.
Samarbeidet finnes det, i form av ADC som Apple tillbyr alle som måtte ønske. Prerelease av SL sammen med meter på meter av dokumentasjon har vært tilgjegelig leenge.

Hva har Apple å tape på å ikke inngå en spesial deal med Adobe?
Worst case så kjøper nye brukere andre produkter som er konkurerende, og de kan leveres av Apple.
Brukere som allerede har elements har også en fungerende løsning. De må da enten 1: fortsette å bruke det systemet til oppdatering foreligger 2: Vurdere å bytte til en leverandør som leverer oppdatert software om man på død å liv skal oppdatere til det nyeste av det nye den første dagen det kommer ut nytt OS

Hva har Adobe å tape på å ikke oppdatere?
Kunder som blir hissige på at det ikke støttes på det nyeste av det nye.
Tapt salg til konkurerende løsninger.

Husk at det er Photosop Elemetns som ikke støtter SnowLeopard og IKKE SnowLeopard som ikke støtter Photoshop Elements.

For å si det på en annen måte... hvem er det som må oppdatere sin software for å løse problemet. Svaret på det er de som er skyldig i denne problemstillingen.

nyfrelsts bilde

nyfrelst

Kan ikke klandre Apple for at andre ikke gjør jobben sin! Her har Adobe hatt nok av tid, og at de velger å prioritere CS4 feks, er vel ikke Apple sin skyld.

@Morgoth
Tidlig på'n i dag ;)

morgoth

oh yea!

Har ikke helt sansen for early adopters som klager at allt ikke funker fra dag en :)

Maxells bilde

Maxell

Morgoth: Du skyter spurv med kanon.

Jeg har aldri påstått at Apple er ANSVARLIG for å gjøre det. Jeg sa det vil være SMART å gjøre det. Fordi det går utover den totale brukeropplevelsen. Husk at de som er så fanboys at de går BORT FRA et så overveldende stort program som Elements, er i mindretall.

Hva om Skype ikke var kompatibelt? Eller Office? Og det er jo til og med noen her inne som har dokumentert at iLife-programmene krasjer med SL, og det er i hvert fall krise.

morgoth

hehe.. mulig men thats the fact er min mening da...

om Skype eller Office ikke var kompatiber... tja.. hva om?
Kan si det sånn at de software leverandørene som tar sine kunder seriøst tar også sine forhåndsregler...

Dokumentasjon på at iLife krasjer... ok men jeg vil se dokumentasjon på et program som IKKE krasjer... Nytt os kan skape litt problemer for alle, men det er jo noen programmer som har mer problemer en andre også...

Kan være enig at det kan være smart fra Apple sin side å sammarbeide med firmaer som lager software til OSX.. men det gjør de da også med ADC.
Hva skulle Apple gjort her da.. sendt over 5 karer som oppdaterte Photoshop Elements for Adobe??

EDIT:
"Husk at de som er så fanboys at de går BORT FRA et så overveldende stort program som Elements, er i mindretall."

Jeg mener at de som ALLEREDE HAR Elements (f.eks på en Mac med Leopard) de kan vente med å oppdatere til 10.6... ingen som MÅ oppdatere kl. 00:01 den dagen et nytt OS kommer ut.

mcdonnells bilde

mcdonnell

Kan være smart å legge Snow Leopard på en ekstern disk, for så å teste ut alt du har av software og om alle arbeidsrutinene dine matcher nyheten. Når du føler at alt er stabilt, og alle dine programmer fungerer, så bare bruker du Disk Utility, Carbon Copy Cloner eller SuperDuper! til å legge Snow Leopard partisjonen på din interne disk.

Husk å ta overfør dine viktige filer fra den gamle disken inn på den eksterne før du "dreper" din interne. Legg de manuelt over og tenk tre ganger før dommedag. Trå varsomt, så ikke den nye katta biter ;)

Maxells bilde

Maxell

Jo, Morgoth, selvfølgelig kan de vente med å oppdatere. Men ingen vet hvor lenge. Og Apple selv er veldig glade i å promotere to ting: At alt virker out of the box (noe det ikke gjør out of de nye boksene), og hvor mange prosent som har oppgradert hvor fort (trekkes fram i alle Keynoter).

Da har de kanskje sluppe retail-versjonen litt tidlig. At iLife krasjer bør ikke være tilfelle, uansett. Der er det Apple som har laga både OS-et, maskinen og programmet.

nyfrelsts bilde

nyfrelst

iLife kræsjer? Hvor har du det fra? Funker fint her og hos de jeg kjenner, pluss en rekke her på forumet også

Garamonds bilde

Garamond

Dette var da gammelt nytt, har jo vært klart i ett par uker allerede at denne builden var GM.

eirijo2

hadde 5 gig før jeg installerte å 14 ledig etterpå kanon bra !!!

PR47

Har nå installert OS 10.6, og så langt fungerer alt jeg har prøvd bra.
Var litt spent på om Capture NX2 ville fungere etter installeringen av OS 10.6, men alt ser ut til å fungere som det skal.
Maskinen er blitt merkbart raskere, og har nå mer gig ledig.
Så lang er alt vel, og er derfor fornøyd.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai