Hva kan vi vente oss på Apple Event i morgen?

Apple EventI morgen kveld er det duket for «rock» når Apple har invitert til en «Special Event» som skal handle om musikk. Som vanlig er ingenting sikkert på forhånd og ryktebørsen har virkelig fått vind i seilene.

Det er ventet at Apple vil lansere nye og oppdaterte iPod-modeller, ny iTunes, Beatles i iTunes og kanskje noe mer? Vi ser på de heteste ryktene fram til Apple Store lukker dørene.

Arrangementet markedsfører seg med Rolling Stones' "It's Only Rock n' Roll (but I like it)", og går av stabelen klokken 19:00 (norsk tid) 9. september. Dette er samme dag som det offentligjøres nye og remasterered The Beatles album og mange tror ikke det er en tilfeldighet.

The Beatles iTunes?

Mange tror at vi endelig får se The Beatles sin musikk i iTunes. Bandets musikk har ikke funnet veien til noen digitale musikkbutikker og selskapene som styrerer rettighetene har notorisk ignorert digitale musikkbutikker. Det hele sies å endre seg den 9. september og det er kanskje derfor Apple legger sin Special Event til en onsdag fremfor tirsdager som vanlig. Vi tror absolutt på at The Beatles er en av nyhetene, men det er jo dessverre ikke noe en spesiell spennende nyhet - heller et bevis på en bakstreversk musikkbransje.

iPod touch og iPod nano med kamera

En ny og oppdatert iPod touch og iPod nano serie er derimot vesentlig mer spennende og ser ut til å være mer eller mindre bekreftet. iPhone ble raskt den mest populære mobiltelefonen for flickr-brukere, og med iPhone 3GS har telefonen også kommet blant de mest populære kameraene totalt. Med en funksjonen som benyttes så mye, er det kanskje naturlig at også iPod får seg en linse?

iPod touch og iPod nano får kamera?

Mange rykter har pekt på at iPod nano og iPod touch får kamera og produsentene av tredjepartstilbehør har flere ganger presentert vesker og annet tilbehør tilpasset iPods med kamera. Ifølge MacRumors leverer OmniVision CMOS bildesensorene til de nye modellene.

Vi anser disse ryktene som svært troverdige og er nesten helt sikre på at vi får se nye og oppdaterte iPods med kamera.

Nye versjon av iTunes

Med nye funksjoner på iPod og iPod touch kommer vanligvis også ny programvare. Derfor venter mange at iTunes 9 vil bli presentert på denne eventen. At Snow Leopard ble lansert for kort tid siden med mange programmer i 64-bit, så virker det naturlig at også et av de få Apple-programmene som fortsatt er 32-bit tar steget over i fremtiden.

I tillegg til å bli en 64-bits applikasjon har det vært ryktet at iTunes 9 vil ha innebygget en rekke sosiale funksjoner som lar deg koble iTunes opp mot tjenester som Facebook, Last.fm osv. uten ekstra programvare. Støtte for Blu-ray har også blitt nevnt flere ganger.

Vi stiller oss litt tvilende til at Apple har fått iTunes ut av Carbon og inn i Cocoa og 64-bit verdenen, men at det kommer ny iTunes virker veldig trolig. Ryktene om ny iTunes har vært svært intense og det er på høy tid at programmet får en ordentlig måte å behandle applikasjoner og annet innhold enn musikk.

Steve Jobs på scenen

Steve har lenge vært syk. De siste ryktene har vært at han kommer til å stå på scenen i morgen, men det betyr ikke nødvendigvis at han dukker opp. Likevel håper vi at helsa tillater det. Kvelden blir ikke helt den samme uten Steve Jobs «Reality Distortion Field», «Boom!» eller «One More Thing». Skulle Steve greie å komme seg på scenen i morgen blir dette hans første offentlige show siden han ble sykemeldt og foretok en levertransplantasjon.

Spotify-killer?

Mange var tvilte på at Apple noensinne ville tillate Spotify i App Store, men i går var programmet tilgjengelig. Spotify sin tjeneste har blitt svært populær og tråden om Spotify invites her på Mac1 har vært en av 2009s heteste.

Selv om Spotify nå er på iTunes, så er det mange som tror at gleden for det svenske selskapet vil bli langvarig. Det har lenge vært ryktet at Apple jobber på lignende tjenester selv og en streamingtjeneste er en naturlig utvidelse av iTunes. Noen tror til og med at Apple har vært så slu at de har godkjent Spotify sin applikasjon for kun å skape blest og deretter lansere sin egen lignende tjeneste.

Det er veldig vanskelig å si om det er noe troverdighet i denne typen rykter, men at Apple jobber eller allerede har en streamingtjeneste klar til den dagen de ser det som relevant å lansere det, ville ikke forundret oss.

Ny Apple TV

At det skulle komme en ny Apple TV var et hett rykte i starten av måneden, men informasjonen om ny Apple TV ser ut til å ha dødd ut. Senest i dag gikk Apples Phil Schiller ut å nedtonet Apple TV og sa at Apple ikke hadde noen planer om å inkludere en TV-tuner i produktet.

Apple TV trenger en oppdatering, men om morgendagens event er riktig tidspunkt å gjøre dette på er vanskelig å si. Vi er ikke helt sikre på om dette er et rykte vi kan forkaste eller om vi skal feste mer lit til.

Nytt albumformat

I juli hevdet den annerkjente avisen Financial Times at Apple arbeidet sammen med platebransjen om å skape et nytt albumformat med interaktive booklets, PDFer og mer ekstra materiell for å gjøre det mer ettertraktet å bestille album framfor sanger.

Financial Times har normalt gode kilder og dette virker som en oppdatering som kan komme sammen med en ny iTunes og iTunes Store. Det har vært stille om dette siden da, men vi har troen på at Apple og plateselskapene jobber med denne typen løsninger.

Mac1/i1 vil som vanlig dekke denne eventen.

iNorth

"I juli hevdet den annerkjente avisen Financial Times at Apple arbeidet sammen med platebransjen om å skape et nytt albumformat med interaktive booklets, PDFer og mer ekstra materiell for å gjøre det mer ettertraktet å bestille album framfor sanger."

Jeg kjøpte en Maxwell-plate for noen uker siden, og oppdaget for en uke siden at det fulgte med en digital booklet, som ved dobbeltklikk åpnet preview. Er dette vanlig?

Vidar Karstensen

De snakka jo om å gå internasjonalt med filmleie, eller da film salg i løpet av 2008, satser på oppdatering om det i morra, kanskje sammen med TV updaten?
Det er egentlig det jeg håper er "the big thing"

Macinis bilde

Macini

Håper på iTunes 64-bit, filmleie på iTunes i Norge, kanskje nytt OS til iPhone/iPod Touch.

nflaaten

Nå er det på veldig høy tid at Apple får ut en forbedret og oppgradert Aperture.

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

Tror nok det er nederst på listen over ting som kan ventes, nflaaten. Har ikke særlig med musikk å gjøre gitt.

Jeg er veldig i markedet for en ny Touch, da jeg trenger noe som kan kjøre App-ene jeg brukte på iPhone. Om kameraet er av samme type som er i iPhone 3G, blir jeg sjeleglad. Men skulle gjerne sett de beholder 8GB-versjonen og heller setter ned prisen fremfor å kutte 8GB og selge 16 til samme pris.

Og det skader ikke om nye Touch blir like kjapp som 3GS.

Nafonis bilde

Nafoni

iPhone SDK til Windows!!
Nytt iPhone OS? Hadde hørtes interessant ut :P
Men jeg er helt idiot på dette, apple event, vil d si at det er et sted folk møtes hvert år?
Eller er det liksom bare en kunngjøring på en måte?

-Evens bilde

-Even

@Macini
tviler på nytt OS til iPhone/iPod. 3.0 kom jo akkurat.

arntsss bilde

arntss

Kjøpte også U2 samling for noen år siden gjennom iTunes og fikk også med en PDF med booklets og masse info om innholdet.
Bare så dumt at musikken var i 128Kbps....
Men sånn er det når man tukler med musen uten å tenke....

arntSS

Alfred.Woodden

Hvorfor skulle de ikke ha fått iTunes 9 over i Cocoa og 64-bit? De klarte det fint med Finder, så hvorfor ikke?

ramrod14

Håper virkelig at de får ut fingern å lanserer filmleie og mulighet for kjøp av serier i Norge. Det er nesten trist å se hvordan lisenshavere av disse rettighetene ødelegger for seg selv ved å ikke forstå at verden faktisk beveger seg fremover.

Er ikke salg av musikk gjennom iTunes bevis nok for dem om at folk faktisk vil betale for dette, bare produktet og tilgjengeligheten er god nok?

Jepp, nye iTunes er det jeg gleder meg mest til. :)

maggekriss bilde

maggekris

Må si meg enig med min venn Alfred her. Kan ikke skjønne at det skal være noe stort problem for Apple å skrive om iTunes til 64bit når Finder er en mye større, viktigere og ikke minst komplisert og altomspennende del av OS X.

djhalleus bilde

djhalleu

itunes light ? Hadde vore greit med ein superkjapp itunes.

arntsss bilde

arntss

Håper også at de kommer med ny Final Cut Express...
Det har jo allerede kommet ny Final Cut Studio.

arntSS

Alstad88

Det er en Music- Event. Så da blir det ny classic med 160gb HDD. (Kanskje større skjerm) Nano med kamera, Ny touch med lik innmat som 3GS og kamera.

iTunes 9. Håper virkelig det blir filmleie til oss resten. MS starter med dette snart til Xboxen. Så da må jo Apple få det til og for svarte!

Siden den tableten skulle gjøre noe nytt med musikken, altså disse PDF filene. Så gir det en 10% sjanse for at vi får se den.

Ny TV er vel bekreftet at det ikke blir noe av.

Light iTunes blir det heller ikke noe av, den går meget raskt hos meg. Men har hørt at den er treg på Windows.

I alle fall ikke noe nytt iPhone OS! Eller ikke noe software som ikke har noe med musikk å gjøre. (Final Cut, Aperture)

Det tipper jeg da.... :D

And2000

Spotify kjøpt opp av Apple.

Bare tenker høyt, jeg.

dphilippss bilde

dphilipps

om apple hadde lansert en spotify eller kjøpt opp spotify, hadde jeg ropt hurra:) apple + spotify = win

Sonsol

Apple + spotify kunne betydd både vinn og tap, kanskje til og med samtidig. Spotify er veldig bra som det er, og jeg er ikke sikker på at Apple, som også eier iTunes, nødvendigvis ville ha handlet i kundens favør i en slik situasjon. De ønsker tross alt å tjene penger.

madmate

[quote="Alstad88"]Det er en Music- Event. Så da blir det ny classic med 160gb HDD. (Kanskje større skjerm)
Tror nok det er større sjanse for at de kutter ut classic. Touch med 64GB og vekk med harddisk baserte spillere.

Wackhys bilde

Wackhy

Så du mener de går ned fra 120GB til 64GB og sier det er nok?
Nei du, Classic får nok leve i flere år til, og når SSD går forbi harddisker i størrele vs pris, ja da kommer Classic til å leve videre med en SSD disk :-)

jpsalvesen

Nano Touch! Det hadde vært tøft.

Gjerne med videokamera på.

Og Spotify kjøpt av Apple høres egentlig veldig riktig ut. Hånd-i-hanske!

robertMACs bilde

robertMAC

Nano med kamera? Nei takk!
Håper det blir mulig for oss i Norge å leie filmer på iTunes Store.

androvs bilde

androv

Itunes finnes jo allerede i 64-bits versjon...

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

[quote="Wackhy"]Så du mener de går ned fra 120GB til 64GB og sier det er nok?
Nei du, Classic får nok leve i flere år til, og når SSD går forbi harddisker i størrele vs pris, ja da kommer Classic til å leve videre med en SSD disk :-)Veldig enig. Apple har fått en del pes for at de kuttet 160GB-versjonen.

Det kan være at de faktisk klinker til og slenger inn en 128GB SSD-disk allerede i morgen, men jeg vil synes det er en rar løsning ettersom det vil gjøre den fantastisk dyr. Men Apple har overrasket før.

Wackhys bilde

Wackhy

Det er mye mulig, men spørs om de da kan overholde prisen på 1 890,- som i dag. En vanlig forbruker er ikke spesielt interessert i å betale 4 000,- og få 8GB mer enn den gamle modellen. "Gadget-freaks" er noe annet, men disse har vel heller aldri vært veldig interressert i Classic heller.

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

Jeg er enig. 8GB mer er ikke så mye. Men Classic har allerede lagt seg litt mer på sjiktet for musikkfrikene og de ellers litt sære. De som føler de må ha musikken sin i Wav-format, eller må ha med seg hele musikkbiblioteket sitt til enhver tid. Da kan det hende SSD gir nye muligheter for dem, som økt batterilevetid. Om 128GB SSD tar fysisk mindre plass enn en 1,8" harddisk, og i tillegg leverer mer strøm, gir det uante muligheter på levetidsfronten.

Uansett regner jeg ikke med det skjer, men det er jo moro å sysle med tanken. Kanskje som en alternativ versjon sammen med en 160GB HD-versjon som er like tynn som dagens 120GB? Og som koster 1890,-. :)

Alstad88

Har lekt med tanken på at de kutter ut Classic selv.
Men det er den som er "iPoden". Selve ikonet!

Selv bruker jeg Classic, og kommer alltid til å bare bruke den. Vis ikke Nano får nok lagringsplass til at jeg kan putte all musikken min på den da.

djhalleus bilde

djhalleu

ifølge min intuisjon... dropper de hard-disken, og lager en 128gb flash-ipod..

Kor tid begynner denne herligheten ? Noen som veit om en live feed ? text? lyd?

Nicon

Prisene på iPod har allerede litt justert ned...

Alstad88

Tror det starter 7. Mac1 skal vel blogge live tenker jeg.. men vil heller ha live video stream.

djhalleus bilde

djhalleu

Hvorfor bare 6,8 MB ?

Noken som veit korfor itunes kun laster ned 6,8 mb av Apple sin September Event ? Har prøvd tre ganger. Og den laster ned like lite hver gang.

Arg.

-Evens bilde

-Even

har samme problem... problemet ligger nok hos Apple?

slogmos bilde

slogmo

Er det mulig å laste de ned da? Trudde det var kun for streaming.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai