Ny dansk sjef i Eplehuset

EplehusetDen norske Apple-forhandleren Eplehuset har ansatt en ny dansk sjef. Største aksjonær, styreforman og daglig leder Bjørn Tore Brevik har nå trukket seg fra den store forhandleren og overlatt roret til Jes Duus.

Det er det danske nettstedet Mediamac som i dag kan melde om disse store endringene i Eplehusets lederskap. Dansken Jes Duus ble hyret inn til å lede oppstarten av Eplehuset i danmark, men har nå klatret til å bli Eplehusets sjef etter at største aksjonær, styreforman og daglig leder Bjørn Tore Brevik har trukket seg fra lederstillingen.

Eplehuste har vokst raskt det siste året og ved inngangen av 2008 var det kun fire Eplehus-butikker. I 2008 og 2009 har antallet butikker i både Norge og Danmark steget til totalt 13 og salget økt med 60 prosent melder Mediamac

Jes Duus har erfaring fra kjededrift hos McDonalds og han mener at denne erfaringen kan være svært behjelpelig for en kjede som vokser såpass raskt som Eplehuset.

Jes lovet til Mediamac å åpne to nye butikker i Danmark, men vil foreløpig ikke røpe adressene.

Rubenmannens bilde

Rubenmannen

Det er vell ikke helt heldig at samme person er største aksjonær, styreleder og daglig leder samtidig. Tror det var ett smart valg å skille disse hattene. Er det noe som jeg har lært etter mange år med styreverv så er det at styrets rolle og de involverte i den daglige driften bør holdes adskilt så langt det lar seg gjøre...

Men er jo ikke uvanlig å ha det på denne måten i en innledende fase, men Eplehuset har nok tatt et steg i riktig retning. Humac har fått en veldig reel konkurrent og etter at Expert, Elkjøp og kjedene har kommet inn på Apple-markedet er det desto viktigere og holde tungen rett i munnen for å få kundene til seg.

Blir veldig spennende for en Macfan som meg og samtidig jobber innen markedsføring og prosjektsalg å se hvordan Eplehuset utvikler seg fremover :)

andreasbks bilde

andreasbk

Big MacBook Cheese

nubbizs bilde

nubbiz

Uten Cheese takk:p

arntsss bilde

arntss

Whopper Pináta for me please!!! Åhhh nei, det var Burger King det...
Men det er det eneste stedet man får noe det virkelig smaker av... ;-)

Men alvorlig talat... er jeg enig med Rubenmannen at nå som tilstanden vedr salg av Apple produkter har blitt mer overført også til andre elektro kjeder, så er det lurt av Brevik å se at her må inn tyngre skyts og fokus på å gjøre en god jobb med å utvikle videre et godt produkt. For det er jo det Eplehuset også er, et produkt og et merkenavn.

Det er ikke alltid lette valg det der, men det er faktisk en grense et sted hvor man ikke klarer å utvikle mer og ser at man må få inn personer med annen og/eller mer kompetanse for å få utviklet videre.

For en som har et produkt som sitt "barn" så er ikke dette lette valg.

arntSS

Hopalong

Noen som husker John Sculley?

Apple selv har fått smertelig erfare hva det vil si å hente inn noen fra utenfor bransjen, og Sculley greide mesterstykket å skvise ut selveste Steve Jobs fra Apple.

Nå kjenner ikke jeg Jes Duus, men i tillegg til at han kommer fra McDonalds, er han også dansk. Dansker som sjefer i norske organisasjoner eller avdelinger har jeg førstehånds erfaring med, og det har alltid endt med katastrofe.

Lykke til, Eplehuset...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai