Synkroniser Adressebok-kontaktene dine med Facebook

FacebookHar du lyst til å ha bursdager og kontaktbilder til alle kontaktene dine? Har du vurdert å legge det til, men synes det er litt mye arbeid å skrive inn informasjon på alle i den meterlange kontaktlista, og kanskje du ikke engang har et bilde av alle? Nå finnes det en veldig god løsning på dette problemet hvis du er Facebook-bruker.

Adressbooksync heter denne geniale appen, som enkelt synkroniserer adresseboken din med kontaktene dine på Facebook, helt automatisk.

Adressbooksync

Det eneste du trenger å gjøre er å skrive inn påloggingsinformasjonen til Facebook i programmet, og et minutt senere har programmet funnet ut hvilken adressebokkontakt som er samme person som vennen din på facebook. Hvis du har venner som heter forskjellige ting i adresseboken og facebook (for eksempel Ola-Ole Nordmann bare heter Ola Nordmann) så kan du manuelt slå disse sammen på en enkel måte!

Programmet er gratis og reklamefritt, og kan lastes ned fra Apple Mac OS X Downloads

Hestvedts bilde

Hestvedt

Helt genialt!

willy94-

er dette noe som kun vil fungere på iphone, eller kan jeg bruke det på min sony ericsson w995??? ;)

admins bilde

admin

Dette er noe som fungerer opp mot adresseboken. Så lenge din Sony Ericsson kan synkronisere mot Apples adressebok over iSync så bør dette fungere - kanskje med unntak av bilder.

Ramiuss bilde

Ramius

Den synkroniserer bare navn, bilde og bursdag. Er det noen måte den kan synkronisere e-postadresse og vanlig adresse kanskje?

Rubenius

Veldig kjekt program. Godt tips.

Dozerbabar

Har du iPhone så er det bare å laste ned MyPhone+ fra app-store, synce med facebook, så synce med adressebok.

Da får du adresser, mail, jobbtitler osv med på kjøpet :)

Sebbe

Ramius: Nei, det er ikke mulig pga i avtalen utviklerne ingår med Facebook står det at dem ikke kan hente epost/telefon nummere

Ramiuss bilde

Ramius

[quote="Sebbe"]Ramius: Nei, det er ikke mulig pga i avtalen utviklerne ingår med Facebook står det at dem ikke kan hente epost/telefon nummere
Da er det liten vits å bruke dette programmet.
Er det noe en adressbok trenger så er det jo adresser.

Alt dette programmet gjør er en kosmetisk endring av adressboken, slik at det ser ut som du har masse kontakter, uten at det egentlig er kontakter i det hele tatt. Så hvis du føler deg som en taper og vil ha mer navn i adresseboka, da er dette programmet for deg. Dersom du faktisk vil ha adressene, må du se et annet sted, eller gjøre manuelt arbeid på hvert enkelt navn.

iKristiapples bilde

iKristiapple

programmet krever at du har kontakten fra før, og etter det legger den til bilder o.l. direkte fra facebook. som ramius sier, kan ikke denne appen trekke ut annen informasjon pga. personvern, og utvikleravtalen

iLoveApple

christerguttens bilde

christergutten

Dette er sånne funksjoner som kunne kommet godt med i en liten Adressebok oppdatering (originalt fra Apple) synes jeg.. Har ikke merket noen oppdateringer på år og dag...
Adresseboken begynner å smuldre litt opp, og inneholder kun basic funksjonalitet synes jeg... De kunne godt tatt den ett steg videre og f. eks samlet inn informasjon om kontakter fra ymse sosiale nettverk og satt sammen til en stykk kontakt... Når kontaktene oppdaterer informasjonen sin, så vil det synkes mot Adressebok og oppdateres automatisk.. Man skulle selvfølgelig kunne velge hva man ikke vil at den skal endre på automatisk... *Drømme drømme*
Sosiale nettverk som twitter, facebook, live, osv osv er utrolig vanlig, og å sitte i Adressebok og oppdatere hver bidige kontakt manuelt hver gang noen flytter, får nytt telefonnummer osv. føles rett og slett veldig gammeldags...
På tide med en oppdatering til Adressebok (og gjerne andre ting også) Apple :) Må ta den til 2009 nivået snart synes jeg :)

Ramiuss bilde

Ramius

Helt enig med det du sier.
Jeg ser for meg at iChat slåes sammen med Adressebok til en mer omfattende programvare. Selvfølgelig med støtte for MSN og Facebook, kanskje Twitter også. Og hvis de hadde lagt til støtte for telefonringing igjennom IP ala skype, hadde det vært et kult program. Det kunne hett "Kontakter"

iKristiapples bilde

iKristiapple

http://www.maciverse.com/add-your-facebook-friends-phone-numbers-to-address-book.html
her står det en genial guide til hvordan gjøre det som dere ettersøker, gjorde det nettopp og det funket fett!
iLoveApple

Ramiuss bilde

Ramius

Huff nei. Firefox - nei takk, en plugin oppå der igjen - nei takk.

Jeg synes at dette programmet som synkroniserer kontaktene skulle gjort jobben for meg. Og jeg driter i hva slags unskyldninger som lages for at det ikke kan utføre de funksjonene jeg vil at det skal.

Hvis det ikke gjør jobben jeg vil at den skal gjøre, er det ikke et godt program. Og jeg gidder ikke laste ned en ny nettleser og eget program til den for å gjøre det _litt_ lettere å overføre kontaktene.

Dette var nesten like teit som å lage en haug med MSN-kontakter i Ichat med fornavn og etternavn, uten at du kunne snakke med dem. Bare for at det ser kosmetisk pent ut å ha venner i lista.

sKRiK

Synes det virker som den henter e-post adresser hvis du manuelt har lagret nr jeg.. Alle mine kontakter med nr har iallefall e-post adresser også nå, og kan ikke huske og selv ha lagt inn en eneste..

Tkima1s bilde

Tkima1

Virkelig bra! Likte denne appen. Men den ok ikke med e-post. Hvordan kan jeg velge at den skal gjøre det?

På forhånd takk.
:)

andershusas bilde

andershusa

Denne appen hadde vært genial HVIS den hentet telefonnummer og e-post adresser også.

Noen som vet om hvordan man kan eksportere det fra Facebook?

Hvis man kan få lagt det til adresseboken, kan man få lagt det til Gmail, og på den måte sjekke hvilke Facebook-kontakter som er på Twitter. Eller er det noen som har en god måte å gjøre dette på?

aminde

Denne appen hadde en e-post og nummer funksjon, men pga. at Facebook endret sitt reglemang, finnes det pr.dags dato ingen tredjeparts applikasjoner som kan lovlig hente ut denne informasjonen.

Jeg var heldig nok, til å kunne teste dette programmet før disse endringene og fikk automatisk lastet ned mye info. Skulle ønske at nye avtaler kunne blitt ingått slik at jeg kan oppdatere det jeg har. KAnskje en FB-gruppe (underskrifts kampanje) vil hjelpe?

jeanthemean

Det gikk forsåvidt greit å synce de kontaktene jeg hadde som stemte med facebook. Men når etter de ble synkronisert, trodde jeg at jeg også skulle få bildene på kontaktene mine på iPhonen min da jeg har mobileme. Men det har altså ikke skjedd. Så for meg ble desverre dette programmet en stor skuffelse. Har ikke behov for å ha bilder på kontaktene jeg har i adresseboken på macen. Men det er selvfølgelig også mulig jeg har gjort noe feil som gjør at det blir slik også da..

Fisesnikens bilde

Fisesniken

Jeg har et problem med Adressbooksync nå. Har prøvd å avinstallere og installere programmet på nytt, men til ingen nytte.

Når jeg trykker "Sync To Adress Book" kommer det opp en beskjed der det står at kontaktene har blitt synkronisert, men ingenting har skjedd! Adresseboken på Macen har ikke blitt oppdatert og heller ikke iPhonen når jeg synkroniserer med iTunes.

Vet dere hva som kan være problemet?

Takk for svar :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai