Tablet-rykter gjenoppstår

Nye rykter omkring Apples iTabletRyktene om at Apple planlegger en iTablet dukker stadig opp igjen. Taiwan Economic News kunne i går fortelle at det taiwanske selskapet Dynapro forbereder seg til å produsere batterier til en fortsatt ukjent Apple-tablet.

Selskapet skal ifølge kildene produsere hele 300 000 batterier i måneden til Apples tablet, som hevdes lansert i løpet av februar 2010.

Ryktene om Apples tablet er utvilsomt det mest omtalte i 2009, og det ser ut til at vi rykker stadig nærmere en lansering. Flere og flere brikker med informasjon faller på plass og at Apple jobber med et eller annet tablet-produkt virker svært sannsynlig.

Taiwan Economic News hevder også at de vet noe mer om spesifikasjonene på Apples nye tablet. Ifølge avisen har Apples iTablet en 9,6-tommers multitouchskjerm, Turbo3G HSPDA og en prosessor fra PA SEMI – prosessorselskapet som Apple kjøpte opp i fjor. Prisen skal ligge et sted mellom $799 og $999, og med innebygd mobilnett er det vel også muligheter for at disse produktene knyttes opp mot en mobiloperatør.

Apples egen prosessor i iTablet?

Apple utvikler egne prosessorer?Tidligere i år ansatte Apple ikke én, men to tidligere prosessorutviklere fra AMD og ATI. Året før kjøpte Apple også prosessorselskapet P.A. Semi, som var eksperter på å utvikle PowerPC-baserte prosessorer som benytter svært lite energi. Prosessorer som vil kunne passer ypperlig inn i Apples iPhone, en Apple-basert tablet, bærbare og andre produkter som trenger energieffektive prosessorer eller spesialiserte mikrobrikker.

Men hva kan være årsaken til at Apple har lyst til å utvikle sine egne brikker? Outsourcing er som regel mer kostnadseffektivt, men for å kunne skille seg mer fra sine konkurrenter kan det være smart av Apple å besitte teknologi som ingen andre kan benytte seg av. I dagens marked er det svært lite hardware-messig som skiller de forskjellige produsentene, da de fleste benytter «hyllevare» fra en rekke forskjellige produsenter.

Ved å utvikle egne mikrobrikker kan Apple selv utvikle den funksjonaliteten de ønsker og dermed også lage brikke som er helt annerledes enn sine konkurrenter. I tillegg har Apple større mulighet for å være like hemmelighetsfulle som de pleier å være.

De fleste av lekkasjene om Apples produkter de seneste årene har ikke kommet direkte fra Apple, men heller alle de mange underleverandørene som Apple må samarbeide med.

pes

Håpløse skrivefeil, er det nødvendig?

- gjennoppstår

- hemlighetsfulle

- lekasjene

- Apple produkter

MacKennsans bilde

MacKennsan

Tøft! Prosessorer med teknologi fra Power PC, AMD og ATI. Kanskje dette kommer til de større maskinene etterhvert?

horky

@pes

Godt å se du har ting å foreta deg på en tirsdagskveld :D

Øysteinhs bilde

Øysteinh

Om mac1 ønsker anerkjennelse som en seriøs formidler av Applenyheter, kan de i det minste kjøre tekstene gjennom en stavekontroll.

Wilhelms bilde

Wilhelm

Da kan den vel snus rundt også og brukes som grill stein? Eller stråleovn nå på høsten ;)

monoton

Den viktigste grunnen er nok forutsigbarhet hardwaremessig. Viser til tvisten nvidia/intel som kan ramme apples kommende laptoper. Bruk av disse chipsene i flere produkter er også noe som kan skje, og vil gi apple en større inntjening. I tilleg kan de ha egenskaper som enda ikke er vanlig i embedded markedet, som multi-core cpu design som kan kjøre opencl samt embedded grafikk med opencl støtte. Det er ingen embeddede gpu'er som søtter opencl hardwaremessig per dags dato. Appple kan bli blandt de første som støtter dette.
Det er ikke første gang apple også eventuelt får fabrikert egne brikkesett, dette ble gjort for PPC maskinene. Det nye er at de selv står for CPU/GPU.

lasttodie73

Morsomt att vi bryr oss om staving isteden for nyheter :) (var settningen riktig skrevet) lol :)

Mac11es bilde

Mac11e

Om Apple ikke hadde planer om å lage en Tablet pc fram til nå, blir de jo nærmest presset og oppfordret til det med alle disse ryktestormene.
"You've got to give what the consumer wants" :)

Sonsol

@lasttodie73: att -> at, isteden -> istedet, settningen -> setningen, og husk spørsmålstegn etter spørre-setning. (Håper forøvrig det var en spøkk :P )

Edit: On topic må jeg si at tablet fra Apple hadde vært utrolig spennende. Jeg kan bare håpe^^

rub1s bilde

rub1

@Sonsol: spøkk -> spøk

lasttodie73

spøkk å spøkk :-) morrrroo ær det læll ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

iAndrews bilde

iAndrew

@Sonsol: istedet -> i stedet eller isteden.

Jeg kan virkelig ikke se for meg at jeg ville kjøpt en tablet. Hvorfor ikke en 12- eller 13-tommer bærbar når den først er så stor å ha med seg. Men jeg skal aldri si aldri, og ser absolutt ikke bort fra at det kan bli et spennende produkt med stor suksess.

chsols bilde

chsol

Det er vel ikke uten grunn at on screen keyboard er tilbake?

Simon25s bilde

Simon25

Vi kan være glad for at han skrev artikklen Simon

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai