TuneKit røper stor Apple TV oppdatering?

AppleTVTidlig denne uken kunne vi lese at Apple droppet 40GB Apple TV fra sortimentet og samtidig reduserte prisen på 160GB Apple TV. Mye kan nå tyde på at dette er første steg i en større oppdatering av Apple TV. I iTunes 9 har det nemlig blitt funnet en rekke referanser til TuneKit, et JavaScript-rammeverket som har som mål å levere det nye iTunes LP-formatet til storskjermen.

Når Apple introduserte iTunes 9, så introduserte de samtidig et nytt og mer interaktivt albumformat kalt iTunes LP. Denne er bygget med åpne web-standarder: HTML, CSS og JavaScript og bruker et nytt JavaScript-rammeverk som Apple kaller TuneKit. Dette rammeverket skal gjøre det veldig lett for plate- og filmselskapene å introdusere interaktive formater ved hjelp av helt vanlig webteknologi og uten properitær teknologi som Flash og Silverlight. Dette i sterk kontrast til å utvikle innhold til for eksempel Blu-ray.

AppleInsider rotet inne i det nye iTunes LP formatet og fant en rekke henvisninger til TuneKit, men kanskje enda mer spennende at innholdet er designet for oppløsningen 1280x720 - en oppløsning som passer Apple TV sin standard oppløsning. Videre er det en rekke referanser til "hdtv-fullscreen" og "hdtv-cursor-off", noe som igjen kan peke på at dette er ment for Apple TV.

Det har lenge vært ryktet at Apple planlegger en ny Apple TV eller en større oppdatering av programvaren. Apple TV sin programvare har ikke vært oppdatert siden januar 2008 og mye har skjedd hos Apple siden den gang. Mange skulle ønske at Apple planlegger en form for App Store for Apple TV og dette ville kanskje virkelig endre måten vi bruker Apple TV på.

christerguttens bilde

christergutten

Jeg håper virkelig det stemmer, begynner å bli veldig på tide med en Apple TV oppdatering! Apple TV kan ikke spille genius mixes, den funksjonen jeg bruker aller mest i iTunes 9, og det er synd.. Den burde få cover flow og rutenettsvisning av albumbilder, og ja, en App Store for Apple TV hadde vært kult..
Så var det TVshows og filmleie da... Venter fortsatt, Apple ;)
Når det gjelder iTunes LP, jeg så det var kommet en ny Jay-Z LP, men er det noen som vet om de har strippet de norske versjonene for den goodisen amerikanerne får, slik som musikkvideo og sånt?
De kan vel ikke kalle det særlig nytt når det kun er sanger pluss booklet i pdf format vel :S

Kurres bilde

Kurre

Og hvis vi har knallflaks så kommer det en oppdatering til Front Row samtidig. Det er også på tide. :)

christerguttens bilde

christergutten

Ja, herregud DET trengs.. Jeg tenkte på det, at de burde få til det snart, Front Row er jo mega utdatert.. De burde bygge inn iTunes Store i Front Row også synes jeg.. Også må de få inn alle de nye funksjonene, som genius mixes osv...
Håpe håpe :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai