Telenor Mobilt Bredbånd fungerer igjen under Mac OS X 10.6 Snow Leopard

TelenorBrukere av Telenor Mobilt Bredbånd som har oppgradert til Snow Leopard fant raskt ut at driverne til Telenor sitt modem ikke fungerte. Nå ser dette ut til å ha blitt løst og det har blitt sluppet oppdaterte drivere som støtter Mac OS X 10.6. Flere brukere på Mac1 rapporterer om at alt nå fungerer igjen under Snow Leopard.

xclusives bilde

xclusive

Kan noen fortelle meg hva som er best? Jeg må personlig si at jeg ikke setter Telenor som en sterk kandidat, men la gå, om de er raskest, er nok Telenor det beste å bruke. Jeg skulle gjerne hatt en sammenligning av Telenor og Ice.net. Prisene er klart lavere, men hvordan er det med bredde på båndet og mengde som er lov å laste ned?

BlueWastes bilde

BlueWaste

Telenor forbeholder seg retten til å begrense hastigheten på det mobile bredbåndet du kjøper hos dem om datamengden du laster ned overskrider 3-4 GB pr mnd (Synes jeg å huske). Skriver 3-4 siden jeg er usikker på om de har endret dette nå.

Har selv mobilt bredbånd fra Telenor, men ser nå at det er vel så greit å kjøpe internettavtale med Chess (som er min leverandør av mobilabonnement). Men har ikke noe spesiellt minus å gi Telenor på deres mobile bredbåndsløsning.

EpleHans

Et problemet løst også for Telenor i Sverige?

Ramiuss bilde

Ramius

Dette fungerte ikke for meg. Jeg har den nyeste minnepinnen.
Macbooken min pleide å slå seg av når jeg satte pinnen inn med Snow Leopard. Det gjør den ikke nå lengre, men den klarer ikke å koble til internett i det hele tatt.

fotojon

Alt fungerer fint hos meg i alle fall. Oppdaterte til nyeste drivere og software i dag.
Leverandøren min er Network Norway(som ikke har en begrensning på hvor mye en kan laste ned,)

PowerBook

Fungerer flott her, gjennom helgen og så lang denne uken.
iCON 031 + MacBook Pro + Mac OS 10.6.1.

Kashmars bilde

Kashmar

Bluewaste: Det skal være 5GB/mnd hvis jeg husker rett. Har aldri overskredet dette selv, så kan ikke garantere.

Henfjel

det stemmer bra...

har overskredet den grensa 2 ganger. ikke noe spessiell hastighetsendring, men man merker at d er treigere... man får tilsendt advarsel om for mye bruk i posten :P

Ramiuss bilde

Ramius

Her var det ikke like lett nei.
Jeg fikk nettopp hjelp av Telenor til å konfigurere instillingene for modemet med riktig informasjon.

Så det var ikke bare å installere her nei.

normicks bilde

normick

Nye drivere funker ikke. Globetrotter nekter å finne selve kortet.

noya

Fantastisk! Gikk akkurat inn på mac1 for å finne en løsning på dette, også ligger det på forsiden :)

Og jeg fikk det heller ikke til å funke med en gang, før jeg fjerna telenor mobilt bredbånd-programmet. Da fungerte det strålende!

tvslavens bilde

tvslaven

har nemlig store problemer med kernel panic og crash etter å ha prøvd disse fixene som her nevnes... Mitt råd er: Er du avhengig av telenor mobilt bredbånd og ikke har oppgradert til snøpus ennå, så vent noen dager til offisiell ny software kommer. Alt annet er sjansespill på egen regning.

tomo

Not! Anbefales ikke. Går greit å koble opp, men etter 5-10 minutter stopper trafikken, og programmet slutter å virke. Etter det er omstart på maskina eneste måte å komme seg ut av programmet på. Til og med "tvungen avslutnig" i Finder fryser når jeg prøver å avslutte programmet.
Nei, venter på en offisiell versjon fra Telenor.

lamoys bilde

lamoy

Fortsatt ingen stabil fiks her som funker for alle?

Henfjel

har akkuratt samme problem som tomo

runarbs bilde

runarb

Etter å ha innstallert den anbefalte fila så stoppet hele maskinen. Ingen av gjenopprettingsmulighetene fungerte etterpå.
Alt måtte innstalleres på nytt.
Nå funker maskinen og USB`n, men jeg har ikke tatt sjansen på å innstallere Snow Leopard.........

seb

Det første dere må gjøre er at dere sletter telenor eller Globe trotter bredbånd oppkoblingsprogrammet. Det er bare å gå på programmer å velge uninstallation.
Sjekk også i nedlastningsmappa at det ikke ligger her også.

Så går dere til http://www.option.com/en/support/software-download/usb-modems/
og velger det modemet som dere har og så velger å installere programmet som er for Snow Leopard. Det er ikke nødvendig å installere driveren som ligger under da den ligger i programmet. Ikke sett inn USB når programmet installeres.

Når dette er gjort så er det bare å surfe :-D

vhanss

Jeg har hatt store problemer etter overgang til SL.
Benytter MacBook Pro 17" og Option modem. Hovedproblemet har vært at Mac-en har låst seg og eneste måten å komme videre på har vært å slå helt av (av/på knappen inne ca 20 s.)
Jeg har hittil benyttet svært mange tips; ny driver alene er selvfølgelig benyttet uten at resultatet har blitt helt tilfredsstillende, inntil nå.....
For noen dager siden mottok jeg en link til ny firmware til modemet. Etter installasjonen har dette fungert helt OK.
NB! En MÅ benytte en Microsoft-maskin for nedlasting og installasjon!!!! Ellers er det selvforklarende tekster underveis.
Installer firmware fra en Windows maskin med siste drivere fra Telenor installert (for at modem og maskin skal kunne kommunisere). Vær nøye på at Mobilt Bredbånd programmet IKKE er startet når du flasher modemet.
Følg linken:
http://www.mbprog.org/fw/superfire_225.exe

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai