iTunes 9.0.1 sluppet

OppdateringerIdag ble iTunes 9 sin første oppdatering sluppet. Denne oppdateringen retter en rekke feil og små irriterende bugs introdusert i versjon 9.0, og sender versjonnummeret opp i 9.0.1. Oppdateringen finner du i programvareoppdatering/software update.

Følgende skal være rettet

  • Fikset feil i iTunes Store ved søk og handel
  • Rettet et ytelsesproblem som kunne føre til at iTunes sluttet å svare/uresponsiv
  • Fikset feil hvor iTunes uanmeldt kunne avslutte
  • Fikset et problem ved synk av Podcaster i spillelister til iPod/iPhone
  • Fikset et problem ved sortering av album
  • Endret Zoom-knappen tilbake til visning av Mini-Player
  • Forbedret programoverføring til iPod Touch / iPhone
  • Genius er nå automatisk oppdatert til å vise Genius Mixes

Oppdateringen veier inn på ca. 90mb, og krever 10.4.11 eller nyere, Windows XP, Vista eller Windows 7. Mac OS X versjonen krever Safari 4 eller nyere i tillegg.

Aphelion

Ikke fikset at funksjonen for å velge mellom Airport Express og Computer plutselig forsvinner?

bjornas bilde

bjorna

Fremdeles ikke fikset buggen der en ikke kan stille størrelsen på albumene i rutenettvisning.
Hos meg hadde jeg det på det største bare for å teste ut noe, og når jeg oppgraderte til iTunes 9, forsvant slideren som gjore at jeg kunne stille ned størrelsen. Så nå er jeg stuck med de store bildene :(

Får bare gå tilbake til listevisning :/

j_aubert

bjorna du må velge: vis > rutenettvisning > vis tittel
da kan du endre bla størrelsen ;)

bjornas bilde

bjorna

@j_aubert: takk! :D Hvorfor har de gjemt det bort slik? trodde jeg var stuck med kjempe store ikoner :P

torstian

Håpar oppdateringa endrar "buggen" som gir meg ljos rosa bakgrunnsfarge i rutenettvisningen istaden for den lekre svarte bakgrunnsfargen.

Please, please please!

christerguttens bilde

christergutten

Noen som også har hatt det problemet at HVER gang podcaster lastes ned, så hører jeg at harddisken spinner ned og stopper totalt, og hele maskina henger til jeg drar ut kontakta?
iMac sent 2008, 24" 1TB hitachi, 3.06 ghz...
Kan det være en feil med maskina? Det skjer KUN når iTunes 9.0 ser etter podcaster og deretter begynner å laste de ned...
Får bare håpe at det er slutt på det i denne oppdateringen :)

Cybbe

Buggen der iTunes skipper enkelte sanger før de er ferdigspilt er der fortsatt.

kjellfjell

Jeg streamer musikk anlegget med Airtunes og har lenge irritert meg over at jeg må justere volumet via iTunes. Heldigvis fantes det hvertfall en hurtigtast som lot meg gjøre dette (⬇ og ⬆). Etter å ha oppdatert til 9.0.1 er dette plutselig borte. Noen som vet?

kjellfjell

Jeg fant det ut selv. Hvis noen har det samme problemet, er det bare å gå inn på Valg > Enheter, hake på og av igjen Deaktiver iTunes-kontroll osv.

Lykke til.

Kjøtt

iTunes 9 har HE-AAC-støtte jo! Det var på tide!

Baddas

Jaja men microsoft hevder at he-aac/aac+ ikke er noe bra, så da må vi forkaste det;-P

http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/forpros/codecs/comparison.aspx

Info om formatet.
http://en.wikipedia.org/wiki/High-Efficiency_Advanced_Audio_Coding

christerguttens bilde

christergutten

Jeg må si helt ærlig at når jeg rippet inn en cd i AAC HE i 64 kbit VBR, også rippet jeg samme sporet i iTunes Plus instillingen, så merket jeg ikke forskjell... Er det SÅ effektivt? :P Jeg bruker Beats headphones... Det er jo helt ekstremt hvis man kan få samme lydkvaliteten på under halve plassen :) Men man kan vel kanskje merke det på større anlegg osv... Noen som har erfaringer/vet om de skal satse på det fremover i iTunes Store?

dukefelmet

iTunes 9.0.1 fikset ikke buggen jeg opplevde, som er noe av det mest frustrerende jeg har opplevd på Mac. Jeg har iTunes biblioteket på en ekstern HD. Når den ikke er koblet til blir iTunes forvirret og tror at jeg har slettet mine app og musikk og enten kopierer dem fra min iPhone eller sletter dem på min iPhone. Hver gang blir ting så rotet til at jeg må ta en restore på min iPhone.

Kjøtt

[quote="christergutten"]Jeg må si helt ærlig at når jeg rippet inn en cd i AAC HE i 64 kbit VBR, også rippet jeg samme sporet i iTunes Plus instillingen, så merket jeg ikke forskjell... Er det SÅ effektivt? :P Jeg bruker Beats headphones...
Tok en test på 64 og 80kbit AAC+ v1 (iTunes), og 96kbits AAC er noe bedre enn begge, men om begge er 64kbit er AAC+ bedre. Testet med billige høyttalere (DT880'ene ville nok avslørt mer). Musikk går ann å høre på ved 64kbit, lydbildet er litt livløst / tamt, men for det meste ikke ubehagelig forvrengt. V2 er forresten bedre enn V1 på stereofiler. Leste litt om AAC+ en gang jeg skulle komprimere noen lydbøker. Skal være vesentlig bedre enn vanlig AAC når en bruker veldig lav bitrate på tale. iPod'en min kan ikke spille av AAC+ uansett, men de nye kan.

HansPetter

Og plutselig har iTunes blitt treg. Når man velger enkelte låter går det opptil 10 sekunder ("badeballen" ruller) før avspilling begynner. Slik var det ikke tidligere. Håper de fikser det ved neste oppdatering.

Har forøvrig alle lydfilene på ekstern HD, men det har aldri vært noe problem tidligere.

djhalleus bilde

djhalleu

itunes 9.1 er kommet!!

http://www.macrumors.com/

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai