Mac-brukere oppdaterer raskt

Snow Leopard Mac1

Apples nyeste operativsystem Mac OS X 10.6 Snow Leopard ble introdusert den 28. august 2009, en drøy måned siden. Allerede nå melder analyseselskapet Net Applications at over 18% av Mac-brukere har oppdatert til Snow Leopard. På Mac1 viser vår nettleserstatistikk at hele 43% av våre kjære brukere har oppgradert.

Fra 28. august til 28. september var andel Macbrukere av hver besøkende på Mac1 på 81 prosent, og av disse var 43% på Mac OS X Snow Leopard 10.6. Til sammenligning – før Snow Leopard ble lansert – var andel Macbrukere fra 27. juli til 27. august på 79% derav 2,5% av disse benyttet seg av Snow Leopard.

Det vil si at nesten 50% av alle Mac-brukere som er innom Norges største Mac-nettsted har allerede byttet til Snow Leopard. Net Applications, som måler nettleserstatistikk på verdensbasis, melder om at 18.45% av alle Mac-besøk på nettsider de overvåker har blitt gjennomført av Macer som kjører Snow Leopard.

Denne raske oppdateringen skyldes mest sannsynlig Apples gunstige pris på Snow Leopard og at oppdateringen stort sett har vært enkel og smertefri for de fleste brukere.

andreas.bakkebos bilde

andreas.bakkebo

Så bra!

Anonymous

Kjempe system -1
Snow Leopard er jo et kjempe system rettet mot fremtiden.

Jeg oppdaterte samme dagen Snow plata var i hus
Men etter at den verste feberen hadde gitt seg ble det et duo system på Pro maskinen
Kjører nå Snow Leopard + Leopard ( legg merke til rekkefølgen )
Dette pga at eSata kort + eSata disker er noe herk på Snow Leopard.
Har prøvd alt fra HighPoint kort ( skal støttes i 10.6 !! ) til de mest useriøse kortene + forskjellige esata bokser.
Etter 100 vis av "kernel panic" og like mange timer + masse $$ og utallige "fresh install" av systemet er jeg nå lykkelig! med å kjøre begge systemene ( Leopard + Snow Leopard )
Med nesten 30 GB liggende på Esata som er montert på "desk toppen" får det bli sånn en stund med begge systemene til jeg får meg en PC med Windows til å dra eSata diskene.
Ellers så fungerer det meste helt topp i Snow Leopard, noe som også sikkert gjenspeiler alle som har skrudd over til Snow Leopard.
Dette er da på en Mac Pro med 8 stk 2.66 Nehalm prosessorer ( må være verdens beste maskin sånn som den har fått kjørt seg )
Takk Apple!! for at dere lager bra og solide maskiner, minus for at dere skrella av OS`t litt vell mye før lansering av det nye.
Men det retter seg muligens etter en stund og om 100 år er det sikkert glemt av de fleste.

Er fremdeles Mac entusiast selv om den har fått seg en knekk i September

Macoldis

varmann

Kjedelig å høre, Macoldis!
Driver problemer, eller?
Jeg bruker Sonnet E4P Esata kort og har 2 multportbokser med 5 disker hver inkoblet. Har fungert uten problemer med 10.6.
Men jeg bruker ikke raid, så jeg kan ikke si om det kan være er problem.
.

Lokehues bilde

Lokehue

@Macoldis: Du er visst ikke alene! I følge grafen i artikkelen ser det ut til at det nå er flere som nedgraderer enn oppgraderer etter 7 september...

jpsalvesen

Av en eller annen grunn likte ikke snøleoparden at jeg brukte manuelt definerte nameservers. Men da jeg satte dem tilbake til det DHCP sa, så fungerte alt med en gang.

Boot og login går mye raskere nå. Godt fornøyd hittil!

admins bilde

admin

Det er riktig som lokehue sier at vi gikk tilbake også, men den generelle trenden er oppover. Trafikken for 30. september og 1. oktober viser 58% Snow Leopard, men det er en litt liten periode for å kunne si noe spesielt.

xclusives bilde

xclusive

Statistikken viser ikke riktig bilde av virkeligheten. Jeg vil bare påpeke at den statistikken dere har kun gjelder for de mest ihugga Macbrukere da gjennomsnittet av leserne her har en form for autistiske trekk mot å oppdatere seg på nytt og spennende Mac-nytt. Gjennomsnittbrukeren har ikke oppgradert enda. Jeg kjenner også flere som fortsatt også sitter med Tiger.

Ttigers bilde

Ttiger

Det er greit med masse prosent tall, å grafer.
Men det som virkelig er artig å vite, hvor mange som bruker mac1.no.
Da kan prosent tallene bety noe helt annet, synes jeg da… 8-)
Det er nok en statshemmelighet.?

KDNs bilde

KDN

@Ttiger
Alexa gir vel greie tall? - http://www.alexa.com/siteinfo/mac1.no

espenbo

Jeg er enig med xclusive at oppdatering frekvens fra denne siden sier egentlig bare hvor fort mac intresert oppdaterer til det nyeste OSet. Det blir et riktigere bilde hvis man henter statestikk fra db.no aftenposten.no google osv. Sider som alle både de som er veldig intreser og de som bare bruker maskinene er.
Men jeg synes prisen på oppdateringa er veldig bra. Generelt synes jeg prisen på osx versionene har vært veldig bra.
Jeg har ikke oppdatert til 10.6 siden jeg har en macmini G4. Og de er jo ikke støtta. Jeg synes dette var veldig dårlig av appel og ikke støtte ppc. Det er jo ikke noe stort problem og kompilere programmere for både intel og ppc. Dette kan vi se på div linux distroer.

Fruen har en intel macbook. Men hun er ikke veldig intresert i opprativsystemer så hun ser ikke poeng med og oppgrader. For alt fungerer jo. Og jeg tror det er mange som tenker slik.

Espen

KDNs bilde

KDN

@espenbo
Jeg tror at en av grunnene til at Apple kun gir ut SL til Intel maskiner, er for å tvinge selskaper som Adobe til å fornye koden sin.

espenbo

@KDN
Det du sier der er nok sikkert riktig. Men det tvinger også endel brukere til og oppdatere hardwaren sin. Ikke missforstå meg. Jeg liker og oppdatere hardware/software.
Men det er mange brukere som kjøper en "dyr" fin maskin og forventer at den skal vare i mange år. Men at de skal kunne kjøpe en nyere version av iPhoto eller det programmet de bruker.
Nå vet vi jo ikke om iLife pakka med sikkerhet ikke kommer til og støtte ppc. Men jeg regner vel egentlig ikke med det.
Og jeg ser jo at man kan fortsette og bruke de gamle programmen som fulgte med maskinen.

Men det er vel egentlig bare og innse at ppc dager hos appel er talt og bytte til intel.
Så får heller ppc være en hobby til amiga og amigakloner.

Espen

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai