Bento 3 lanseres med iPhoto-støtte

Bento3

FileMaker lanserer i dag Bento 3, en ny versjon av den personlige databasen for Mac. For første gang kan Bento integreres med iPhoto – noe som betyr at bilder kan kobles til prosjekter, arrangementer og annen informasjon lagret i databaseløsningen.

Nye Bento 3 gir deg nye måter å dele informasjon på med andre brukere av løsningen. Du kan dele ditt Bento-bibliotek trådløst eller via det lokale nettverket med opptil fem brukere. Du kan i tillegg kryptere utvalgte områder, samt skape passord for å beskytte informasjonen lagret i Bento.

Med Bento 3 tilbyr vi en ny måte å organisere og dele informasjon på. Bento 3 er en brukervennlig men kraftig løsning for å organisere informasjon og bilder som er lagret på en Mac.

sier Magnus Schmiedtke, Business Development Manager for FileMaker i Norden.

I forbindelse med lanseringen av Bento 3, kommer også en ny oppdatert versjon av Bento for iPhone og iPod Touch på markedet som vil være tilgjengelig på App Store i løpet av kort tid. Den oppdaterte versjonen som støtter Bento 3 kommer med 10 nye maler for populære gjøremål som for eksempel informasjon om vinsamlinger, jobbsøknader og ferieplanlegging. For mer informasjon om hvordan du kan bruke nye Bento 3, besøk www.filemaker.com/no/products/bento.

Bento 3 har veiledende pris på 319,- for én lisens og 619,- for familiepakken som består av fem lisenser. Bento 3 kan kjøpes i FileMakers nettbutikk, Apple Web Store eller hos diverse forhandlere av Apple-produkter. Eksisterende eiere av Bento tilbys i en begrenset periode en rabatt på kroner 75,- . Kunder som har kjøpt Bento 2 i perioden 30. august til 14. oktober 2009 kan kostnadsfritt oppdatere til den nyeste versjonen.

DannyBoy

Noen som har efaringer å dele om dette programmet?

admins bilde

admin

@DannyBoy

Ja, det er et bra lite program. Hvis du kjenner til Filemaker (eller Access på PC) så er dette omtrent det samme, men bare for små bedrifter og privatpersoner. Veldig enkelt å lage databaser med Bento.

Trulsdd

Jeg lærer Access på skolen, men leter etter et bra program for databaser på Mac. Finnes det andre alternativer enn Bento, og hvilket er i så fall best? :)

admins bilde

admin

Filemaker er det mest utbredte databaseprogrammet på Mac.

blabbermouth

@Trulsdd:
Access var også en del av mitt pensum da jeg gikk på videregående. Fikk høre da at FileMaker var Access overlegent, og da jeg først kom borti FileMaker i 2003 erfarte jeg at tipset ikke ble gjort til skamme.

Alle relasjoner mellom tabeller i FileMaker er mange-til-mange relasjoner, noe som etter min erfaring gjør ting mye enklere enn i Access som ikke gir deg denne muligheten. Måten FileMaker tilrettelegger for bruk av formler og layouter og ikke minst bruken av såkalte portaler gjør FileMaker i mine øyne mye enklere og bedre enn Access.

Nå har jeg aldri prøvd Bento, men hvis du mestrer Access brukbart burde du ta overgangen til FileMaker ganske enkelt. Alternativet på Mac blir vel PHP/MySQL som krever at du mestrer HTML/CSS, noe JavaScript og helst også Photoshop.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai