Nye detaljer om Apples tablet

Apple tabletRyktene om Apples tablet tar ingen ende og mye av informasjonen som dukker opp er definitivt av tvilsom art. Når nettstedet iLounge derimot åpner munnen, bør vi følge med. Nå kommer iLounge med relativt detaljert informasjon om det som skal være Apples tablet fra samme kilden som avslørte iPhone 3GS og iPod nano 5G.

iLounge har i årevis rapportert om alt som har med iPod, iPhone og iTunes å gjøre, men har konsekvent prøvd å styre vekk fra utroverdige rykter. De har stort sett kun publisert informasjon de selv har mottatt og føler seg sikre på at er korrekt. Det er derfor svært interessant at nettstedet nå publiserer informasjon om Apples tablet. At informasjonen kommer fra noen som tidligere har avsløre flere av Apples hemmeligheter gjør saken bare enda mer spennende.

Apple tablet

Illustrasjonsbilde

Ifølge iLounge har Apple utviklet tre forskjellige prototyper med skjermstørrelser mellom 7" og 10.7". Den siste versjonen skal ha en 10.7" skjermstørrelse og 720p oppløsning. Tableten ser ut som en iPhone 3G med kurvede hjørner og den skal ifølge ryktene kjøre iPhone OS - altså samme system som på iPhone. Tableten skal leveres i to versjoner, en med 3G og WiFi og en uten 3G.

Inkluderingen 3G i tableten gjør det det sannsynlig at Apple vil prøve å selge produktet knyttet opp mot et eller annet mobilabonnement til subsidierte priser. Modellen uten 3G vil dermed kunne ha et høyere prispunkt siden denne ikke vil være subsidiert.

Videre hevder kildene til iLounge at tableten er skapt for å være en plattform for bøker, magasiner, film, musikk, TV-serier, spill, programmer og selvsagt Internett. Produktet skal introdusere den 19. januar 2010 og være tilgjengelig for kjøp i mai eller juni og dermed følge samme strategi som Apples iPhone.

Produktet skal ifølge ryktene vente på en siste godkjennelse fra Steve Jobs før produktet kan ta de siste stegene mot en lansering. iLounge hevder at sannsynligheten for at et slikt produkt dukker opp er rundt 80%.

Vi krysser fingrene.

gauterg

I want one of those!
Litt avhengig av pris så kan det godt tnekes at jeg går til anskaffelse av en også.

MrTos

Me want one!
Apple kommer nok til å revolusjonere hvordan vi bruker dataene våre, nok en gang!
:D

arntsss bilde

arntss

Håper virkelig at, om det kommer en sånn "dings", så blir det med fullverdig OSX.

arntSS
x

pianoman

Kommer til å skaffe en slik, garantert!

Cybbe

Hvordan skalerer iPhones OS? Jeg liker ikke helt at den følger dummy-prinsippet, hvor det en kan bruke telefonen (og OSet) til defineres av Apple. Denne lukkede og kontrollerte modellen har store svakheter selv iPhone, hvor skjermstørrelsen og hastighet legger begrensninger som kan rettferdiggjøre det til en viss grad. På en tablet blir slike svakheter enda mer åpenbare (en kan f.eks. glemme å spille av andre videoformater enn de Apple støtter).

kjellmls bilde

kjellml

Håper ikke Apple ødelegger en evnt tablet ved å putte iPhone OS på den. Vil ikke ha no låst ræl som jeg ikke kan gjøre hva jeg vil på. Snow Leopard please.

Simikk

En slik "iPad" vil forhåpentlighvis også fungere som et supert "control surface" til musikkproduksjon, mixing, videojobbing, VJ'ing, etc. - så det ikke blir som denne (se link), en egen dedikert.

http://www.jazzmutant.com/lemur_modularity.php

S

Ttigers bilde

Ttiger

Enig!
For å ikke snakke om fjernkontroll :D verden største/dyreste sådan…

Lokehues bilde

Lokehue

Kommer den med en slanket Snow Leopard er jeg klar med visakortet, men en forvokst iPhone holder ikke...

nubbizs bilde

nubbiz

Nei takk til iPhone OS.

MacLets bilde

MacLet

Jeg kjøper med eeen gang den kommer ut!

Mikele

Må si jeg er veldig spent. Blir imponert om Appel greier å lage noe nytt og revolusjonere som skaper en like stor "må ha" følelse som de greide da de slapp iPhonen!

-Evens bilde

-Even

En slik skal kjøpes inn om den kommer! :D

dngs bilde

dng

se behovet også da, ikke kjøp bare for at den er fancy

FT

ser absolutt ikke noe behov for en slik maskin.
MacBook Air med touch og vridbar skjerm kunne jeg skjønt, men ikke denne her.

MacLets bilde

MacLet

Innovasjon er så utrolig kult.. omtrent hver gang apple kommer med noe så er det noe helt revolusjonerende og rått som parkerer alle konkurrentene... dette er så utrolig kult og jeg vil kjøpe det for å støtte den utrolig fete tankegangen apple har..

Mixy

Som folk sier, en forvokst iphone holder ikke. Også må skjermen være utrolig god, syns 10" hørtes litt stort ut, jeg håpet på 8-9", og den må være lyssterk og matt for bruk utendørs/dagtid.

Blir uansett spennende, hvis den kun skal kjøre iphone OS behøver ikke den bli så dyr eventuell da, pga de spesifikasjonene som kreves.

kehagens bilde

kehagen

Jeg vil ha en sånn en. Jeg bryr meg ikke om det er lukket, bare det virker. Den som vil mekke kan kjøpe en PC. Vi som vil gjøre andre ting kjøper en Mac. Kjør gjerne iPhone sitt OS, det bruker kanskje ikke like mye kraft/strøm. Spennende å se hvordan skjermen skalerer med det. Dessuten hper jeg på en AppStore for denne, ikke klusse med CDer, DVDer, nedlasting til disk (hvor havnet den fila, den er zip og deretter dmg...osv). Kjør AppStore. Det er bare én ting, - jeg vil ta den med meg. Derfor er deksel/omslag/cover det avgjørende salgsargument for meg. Vi ikke knuse/ripe/briste den fine skjermen. Har de en smart patent i ermet der? Glass av Safir? Sånn som klokka mi har? Den er 13 år og har ingen riper....

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

iPhone os er dømt til til å misslykkes! Man skal da kunne bruke den til noe fornuftig, jeg vil ikke ha en 10" kloss kun for multimedia.

Burrell

For meg vil en slik tablet aldri være noe som helst form av en primær maskin. Mao, jeg vil uansett ha en stasjonær (iMac) og bærbar (MBP) hvor "seriøs" databehandling foregår.

I mine øyne, så er App Store den største suksessen med iPhone OS - det har aldri vært lettere å distribuere software til massene.

Derfor ser jeg gjerne at denne får iPhone OS, hvor utviklerne allerde er komfortable med å levere spill, widgets, og andre morsomme gadget programmer som kan gjøre iTablet til et virkelig spennende produkt.

B.

Lafael

Tror neppe Apple unngår fristelsen med å basere OSet på en iPhone-modell. Slik ryktet beskriver konseptet kan det lykkes. Abonnement på dedikerte lesere for elektroniske aviser og tidsskrifter, samt klikkbare e-bøker blir må-ha-applikasjonene. En utfordring blir da abonnement for ikke-amerikanske media. Så blir det filmer, spill, kart, enkel redigering; en forvokst iphone, men med vekt på lesing og filmer for å forsvare en skjerm som ikke går i lomma, men må i ei veske eller mappe.

Apple vil se dette som en ypperlig anledning til å nærme seg OS-utviklingen med blankere ark enn snow leopard og fristes trolig til å starte/fortsette med tight kontroll som gradvis slippes litt og litt opp etter nøye overveielser. Mengden av høyspesialiserte apps som har så små krav til input at man ikke trenger klassiske menyer og dialogbokser har vitalisert infotainment og småverktøy for daglige småutfordringer. Å starte med snøleopard for deretter å presse utviklerne til å forenkle grensesnitt og funksjoner i dyrere programvareutvikling med utgangspunkt i det vi i dag tenker som funksjonsmettede programmer vil neppe ha tilstrekkelig appell for bestefar og tante. Tenker det går kaldt nedover ryggen til Steve ved tanken. Det vil lett bli krympede all-verktøy som blir knotete å håndtere. Små spesialiserte billige apps ala Aftenposten-leseren, wikipedia-rommet, siste 4 james stewart shows, e-boklån til folkebibliotek-leseren, klikkbare e-bøker, bibsys on/offline, kart etc. Og tenk på podcasts tubecasts av tv-programer. Og så må det også åpnes for applikasjoner for produksjon av tekst, tegninger og redigering av dokumenter. Så noe bør vel åpnes for lagring og opprettelse av dokumenter eller prosjekter.

Selv om jeg har forståelse for de som vil ha en mer åpen OS-arkitektur på en tablet, tror jeg at alt for mange utviklingstrekk trekker i andre retninger. Og, i alle fall på mellomlang sikt, tror jeg produktet får større gjennomslag i markedet, fordi en windows touch-pc-light vil oppleves som plundrete og programdistribusjonen som for tungvint for bestemor og onkel. Så jeg regner med et OS som ligner mer på iPhone enn på Snøleopard. Som iPhone vant over windows mobile kan noe tilsvarende tenkes å skje for tablets. Lik det eller ikke, men det virker i tråd med Apples ønsker og tradisjoner siste tiåret.

Lafael

H92

Jeg ser seriøst ikke bruksområde eller målgruppe her, jeg … Dette er ikke noe du kan ha på kontoret, og ikke noe du kan putte i lommen. Kun showoff, altså …

Hopalong

@H92: Du ser kanskje heller ikke målgruppen for Amazon sin Kindle? Har du aldri hatt lyst til å ha større skjerm på din iPod/iPhone for video, spill, etc?

Gi meg en iTablet, så vil jeg ha den med meg på kontoret (aviser, podcasts), i bilen til barna (video og spill) og på toalettet... ;)

arntsss bilde

arntss

Microsoft-gutta ser også ut til å ha noe i ærmet.

http://www.dinside.no/824624/en-elektronisk-sjette-sans

Så ikke værst ut den heller.

arntSS

Jørgen LSs bilde

Jørgen LS

Det er AKKURAT en slik løsning jeg trenger til jobbpresentasjoner, kommunikasjonsdings ved reiser og hjemme. Hvis dette blir en fysisk større iPod Touch + litt mer "motor" og med noen smarte tilkoblingsmuligheter i tillegg, ser jeg absolutt potensialet for at denne vil være løsning for flere enn meg!
Faktisk så kjenner jeg 10-15 personer i min nærkrets som trenger en slik akkurat nå, og som jeg glatt kunne ha solgt til, men som kanskje vil rygge litt fordi iPhone /iPod Touch er for liten og vil fortone seg mer som en leksak enn en dings til proff bruk i hverdagen.
Selvfølgelig må man ha annen maskin som hovedmaskin når man trenger å jobbe med tyngre oppgaver, men ser for meg denne med eksternt tastatur som en kanonløsning for kommunikasjon og notater "på farten" ++.

djhalleus bilde

djhalleu

Siste rykte


Analysts discuss Apple tablet features
The 10-12in tablet will "change the game", according to analyst

Following news that Apple has been touting it’s rumoured tablet around media outlets, in order to encourage them to adopt the platform, it has now emerged that Apple has been showing the new device to analysts.
ITIC analyst Laura DiDio has claimed that the Apple tablet will will come in several different models featuring a 10-12in screen, it will offering a variety of internet connections from Wi-Fi to 3G, and will offer a webcam for video conferencing.

She told CNN: “The tablet will change the game, because Apple will throw down the gauntlet at the competitors, and force them to follow along."

Macworld staff

http://www.macworld.co.uk/news/index.cfm?email&NewsID=27765

arntsss bilde

arntss

@djehalleu: Linken i posten din er død:

[url=http://bildr.no/view/528071]

arntSS

djhalleus bilde

djhalleu

http://www.macworld.com/newsletters/index.html
Vel, eg mottok linken til artikkelen i nyhetsbrevet til Macworld her, dagens nyhetsbrev, 17 nov. 2009.

Vi får bare se om artikkelen er tilbaketrukket eller under endring. Her er andre kilder:

http://www.tgdaily.com/consumer-electronics-features/44688-analyst-offers-apple-tablet-sneak-peek

slogmos bilde

slogmo

Har ingen anelse om hva ryktene sier om hvilken CPU som kommer i disse tablet'ene.
Men kan det hende at Apple fjernet støtte for Atom CPU i SL fordi de ikke vil at folk skal dytte SL inn på en slik tablet om den kommer?

djhalleus bilde

djhalleu

Dagens rykte:
Apple sin tablet kommer ikke. Den er død.

http://www.pcworld.com/article/182571/the_apple_tablet_is_dead.html

"Let's face it: the Apple tablet is a mirage created by legions of fanboys and tech dreamers. The closer you get to that mirage, the more you realize it's not going to be there when you arrive. But then, off in the distance, an even brighter and more beautiful tablet is envisioned for a day that will never come. It's a nice dream, but it's just not going to happen."

Hva tror du ? Et opprørt angrep på Apple Fanboys, eller et frustrert rop til Apple om å si noe konkret?

Cybbe

Opprørt? Frustrert? Dette er mennesker som lever av å skrive om teknologi. Jeg ville ikke lagt for mye emosjonelt til grunn, dette er noe kvalifisert gjetning fra en teknologijournalist.

Når det er sagt så er det et par momenter. Om en tablet skal koste $2000 så begynner det å bli veldig high end. Hvilke funksjoner skal den ha? Hvilke behov skal den dekke? $2000 betyr rundt 20.000 i Norge. Tar man med at dette antakeligvis blir et produkt med nettilgang (en form for 3G) kan man legge til abonnementskostnad, og la det gå tid fra lanseringstidspunkt i USA til det dukker opp i Norge. Jeg skjønner hvorfor ord som Vaporware brukes, selv om det er litt for tidlig å si om tableten ender opp som det.

djhalleus bilde

djhalleu

Hva med denne frekke retro-apple-tableten fra 1979:

http://www.edibleapple.com/the-first-apple-tablet-from-1979/

Den er ekte! Den er bad-ass!

wacz016s bilde

wacz016

Det ser veldig nice ut, men jeg er litt skeptisk til iPhone OS.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai