Planlegger Apple ny mus?

Ny Apple mus25 år etter at Apple introduserte verden for musen, er det kanskje klart for at selskapet igjen skal overraske oss med en helt ny type mus. De ferskeste ryktene hevder nemlig at Apple i lengre tid har jobbet med en helt ny type mus som skal benytte seg av Apples patenterte multitouch-teknologi. Hva passer bedre enn en ny mus til en ny iMac?

Det er i år 25 år siden Steve Jobs og Apple introduserte verden for musen, den lille plastboksen som sammen med et grafisk brukergrensesnitt revolusjonerte måten vi benyttet datamaskiner på. Apple fant ikke opp musen, men kommersialiserte ideene til Xerox og introduserte dette i sine tidlige Apple-produkter.

Mus patent

Noen av Apples mus-relaterte patenter

25 år senere er det multitouch som vekker folks interesse og igjen er Apple tidlig ute. Nå ryktes det også at vår kjære mus skal få en multitouch-oppdatering. Ifølge AppleInsider planlegger Apple å erstatte den mye omdiskuterte Mighty Mouse med en ny Apple-mus. Den nye musen skal ifølge ryktene har en form for multitouch-funksjonalitet i tillegg til et nytt design som skal passe en ny iMac bedre enn dagens hvite plast.

Mus patent

Flere Apple-patenter

Om det er hold i ryktene er vanskelig å si, men det er nå vanskelig for forhandlere å kjøpe flere enheter av Apples Mighty Mouse. Dette pleier å være et klassisk signal på at Apple har stoppet produksjonen av den gamle musen for å introdusere en ny mus.

Tags:
Roberths bilde

Roberth

Håper det ikke er slik den blir seende ut, håper de tenker mer på comfort og putter laser i den nye musa.

vidinas bilde

vidina

Laser er ikke SÅ mye bedre enn optisk. Laser har kanskje høyere presisjon, men optisk kan man bruke på nesten hvordan som helst overflate. Laser er tricky å bruke på noe som helst annet enn en ordentlig musematte..

Men at apple satser på multi-touch-mus, er interessant. Jeg er ikke helt sikker på at det blir en bra ting, men man vet jo aldri..

Roberths bilde

Roberth

Javell? bruker laser her på et trebord uten problemer...

henrik920

@Roberth
Prøv et glassbord ;) optisk fungerer på glassbord, men ikke laser (eller VELDIG dårlig)

sinatra

jeg trodde faktisk laser var mindre krevende hva angår overflate enn hva optisk var. har en lasermus til laptoppen som fungerer strålende på et lett sotet glassbort. ikke en optisk mus jeg har prøvd fungerer på det glassbordet. det skal dog sies at jeg kun har erfaring med en lasermus da. men det fungerer til gjengjeld over alt

Jokers bilde

Joker

Det virka sykt fett! Skal så sykt invistere i sånn :)

TorkildR

Det er vel ikke helt riktig som skrevet i artikkelen at det var Apple som introduserte musen for massemarkedet. Xerox Alto kom i 1973, MacIntosh i 1984 og Amigaen i 1985. Riktignok var Apple tidligere ute enn Commodore, men begge ble veldig populære. Sistnevnte kanskje spesielt i Europa. Man kan nok trygt si at de deler på æren.

Når det gjelder bruk av "multitouch" i musen er nok det mer evolusjon. Teknologien har blitt veldig billig (og billigere skal den bli). Ettersom man slipper mye leamikk som jo óg koster penger er det desto større grunn til å benytte seg av den. Apple heller ikke alene om dette. Se for eksempel på maxTouch. Introduksjonsvideoen er absolutt verdt en titt. (Og til de som klager over teknologimiljøet i Norge; Denne er for en stor del utviklet i Trondheim).

Når det er sagt, er det ikke fritt for at jeg gleder meg til denne musen. Mighty Mouse er ikke noe spesielt god. Og den tar seg kanskje ikke så godt ut ved siden av min MBP i aluminium som den burde gjøre :-)

Administra2r

Her er noen konsept bilder! http://artisticthings.com/mighty-mouse-2009/

alexo89s bilde

alexo89

"Robert: Håper det ikke er slik den blir seende ut, håper de tenker mer på comfort og putter laser i den nye musa."

Apple sin mightymus nå har jo laser fra før. det blir jo ikke en oppdatering. Riktignok kun trådløse som har laser. Acer sine maskiner kommer med optisk kabel mus akkurat som apple.

Spazvelichs bilde

Spazvelich

"25 år etter at Apple introduserte verden for musen" -
Må bare få sagt at ditta e ikkje korrekt.

TheX

Spazvelich, det var et ganske lite givende innlegg. Tar ingen standpunkter her, men ber deg utbedre innlegget ditt.

Lukass bilde

Lukas

Husker selvsagt ikke hvor, men jeg så en film fra et universitet eller noe i USA, den var fra 1963 eller deromkring, og der demonstrerte de faktisk en mus. Spartanske saker, ok, men hæren døtte meg snart 50 år siden.

christerguttens bilde

christergutten

Egentlig på tide med ny mus ja :) Mighty mouse har jo vært den samme i årevis nå... Gleder meg til å se hva de finner på nå da :) Jeg vil ha en som er behagelig å holde i, og som ikke er såpeglatt.. Kanskje vi blir skikkelig overrasket med ny teknologi, håper ikke det bare blir en oppussa MM...

Lukass bilde

Lukas

"Douglas Engelbart created the first prototypes of the now-familiar device in 1963 at Stanford Research Institute, but he first displayed his creation to the public in 1968 forty years ago Tuesday."

http://www.macworld.com/article/137400/2008/12/mouse40.html

hpersen

Apple kjøpte lisensen til å benytte musen av Douglas Engelbart, så det var vel Apple som introduserte mnusa for allmenheten, men ikke de som oppfant den.

Er forsåvidt enig i noen av argumentene rundt den gjeldende Mighty Mouse. Har testet den flere ganger, men synes den passer dårlig i min hånd (veldig normal hånd ja). Synes også at tommelknappen er dårlig plassert, og at musa er uergonomisk. Har testet endel andre muser, og bruker nå Logitech VX revolution. Synes dette er en av de beste musene jeg har testet, men uheldigvis fungerer den dårlig med Mac (veldig unøyaktig og hakkete).

Håper den nye musa blir bedre enn den forrige, og at ikke Apple roter seg bort i noe funky som ikke er brukervennlig, som de har gjort nå.

FiliusVitaes bilde

FiliusVitae

Synes Mighty Mouse er helt topp jeg. Bortsett fra at man må løfte på fingrene for å registrere høyreklikk.

Mon tro om multitouch kan utbedre dette på noen måte.

Lokehues bilde

Lokehue

Hvor er kildehenvisningene i denne artikkelen?

Lukass bilde

Lukas

*Lokehue:
De fås sikkert på oppfordring. Det er en Mac1-sak, ikke akkurat en eksamensoppgave.

kristianb

Ingen tvil om at mighty mouse er apples dårligste produkt. Med de nye multitouchfunksjonene er det faktisk diggere å bruke touchpaden enn å bruke mus. Håper hvis apple introduserer en ny mus, at den er litt større enn dagens mighty mouse, som jeg syntes er litt liten.

Lokehues bilde

Lokehue

@Lukas: Oppfordringen var min forrige post. Les kvalitetskravet for å publisere artikler på Mac1:

[color=#666666]"Kilder
Nyheter uten korrekt kildehenvisning vil ikke bli publisert. Dersom kilden er et annet nettsted, kreves det en klikkbar lenke til nettstedet. Du finner et eksempel på korrekt kildehenvisning nederst i denne artikkelen. Du kan ikke bruke deg selv som kilde, hvis informasjonen opprinnelig ikke kommer fra deg, selv om du har skrevet om noe på din egen blogg/nettside – hvis informasjonen opprinnelig kommer fra Aftenposten, må Aftenposten oppgis som kilde."
http://mac1.no/kvalitetskrav

Kan kilden ha vært AppleInsider, mon tro?
http://tinyurl.com/ydsdz2l

admins bilde

admin

@lokehue

AppleInsider er som du sikkert ser hvis du ser en gang til sitert i artikkelen :)

Lokehues bilde

Lokehue

@Admin: jesus, leste gjennom to ganger uten å se den. I stand corrected. :rolls eyes: På tide å legge seg...

Arild Holtet

Vel det hadde kansje ikke vært så dumt. Apple sine mus er ikke veldig mye å skryte av. Går og veldig fort i stykker. Har brukt Logitech i mange år, for Apple sine mus var ikke bra. Har i dag en Logitech Performance MX. En nydelig mus å bruke, og ligger suverent i hånda. Tror neppe jeg vil gå tilbake til en Apple mus. Det er ikke alt Apple lager som er bra. Men kansje klarer de å lage en bra mus. Får se hva venner og kjente sier.

A.H.

arntsss bilde

arntss

Kom ikke Mighty Mouse i sent 2005 eller tidlig 2006?
Jeg mener jeg kjøpte min første tidlig 2006 og da var den enten helt ny eller så godt som ny.
Har vært forelsket i musen siden.

arntSS

Zimena

Ny mus er en god idé, siden Mighty Mouse ikke er noe særlig å skryte av. Vet ikke om jeg er så veldig interessert i å lære meg å bruke multitouch med musen, men jeg håper i alle fall at den nye musen får en scrolleknapp som ikke blir utslitt og henger seg opp på et øyeblikk.

nubbizs bilde

nubbiz

Tommelen opp for dette.

gomle69s bilde

gomle69

Spanande :). Jeg syntes Mighty Mouse var behagelig å bruke, men prosessen med rengjøring av scroll-kula var ikke noen god løsning. Jeg ga opp til slutt og kjøpte en Razor Pro istedet og angrer ikke på det :).

Amishen

Dette blir veldig spennende. Litt kjipt at jeg har så mange Mighty muser. Oppdatering koster jo litt peng...

@vidina angående laser (bare tenkte du ville vite litt mer)
Av samme grunn er ikke fartsmåleren som Politiet bruker nøyaktig. Ulike typer overflater på bilene gir ulike bølgelengder tilbake til måleren. Systemet brukes ikke på tog i det hele tatt fordi det ikke er nøyaktig.

vidinas bilde

vidina

@Roberth:
Merkelig. Personlig har jeg bare problemer med lasermus på ymse overflater. Sofa, Seng, bord osv. Optisk funker som regel uansett for meg.

Men, ettersom dette er personlig erfaring, kan jeg da evt. konkludere at det kan være musen, og ikke laser som er problemet. Ser for meg at laser kan funke bra på sotet glassbord, men ser ikke for meg at den klarer noe som helst på helt blankt glass.

Freimens bilde

Freimen

Denne greia ser veldig interessant ut for min del.. Liker Mighty mouse, men det er dårlig løsning på rullekulen, som må vaskes gjevnlig for å ikke begynne å hakke eller stoppe helt opp... Men det er kanskje ikke noe negativt i å vaske tingene iblant uansett når jeg tenker etter.

Lurer fælt på hva catch-frasen på lansering av en ny mus blir..
Om ikke det norske navnet på verktøyet ikke har skapt nok wowede vitser i kontormiljøene så tenker jeg nok at "ei glatt ei" ikke akkurat vil minske ufrivillige latterkuler i arbeidsmiljøene rundt om. :D

Anyway... synes dette virker veelig interessant, og dropper innkjøpet av trådsløs mus ei stund i påvente av ei "trådløs glatt ei"...;P ha ha...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai