Ny Apple-mus og tastatur bekreftet

Ny Apple-mus og tastatur bekreftet

Ryktene om en ny Mighty Mouse fra Apple har dukket opp på ryktebørsen de siste ukene. Nå har det så godt som blitt bekreftet at Apple har utviklet en ny mus og et nytt tastatur. I går dukket nemlig skjematiske tegninger av Apples nye produkter opp hos den amerikanske FCC.

Federal Communications Commision (FCC) er et uavhengig tilsyn underlagt de amerikanske myndighetene. FCC ble etablert for å regulere lokal og internasjonal kommunikasjon med radio, fjernsyn, nett, satelitt og kabel. Alle produkter som f.eks. inneholder Bluetooth sendere/mottagere må godkjennes av FCC.

I går dukket det opp to tegninger i FCC sine databaser som viser det som skal være et nytt Apple-tastatur og en ny mus. Nettstedet Engadget greide å få tak i bildene før de forsvant fra FCC sine nettsider. Begge produktene benytter seg av Bluetooth og er sendt inn til FCC for godkjenning.

Nytt tastatur

Tegningene avslører omtrent ingenting, men bekrefter at Apple jobber med et tastatur og en mus som mest sannsynlig skal lanseres sammen med en ny iMac.

Ny mus

Via Engadget

AnnernWithTheMacbook

Stilig. Synd vi ikke fikk vite mer da... :(

ReEIsSs bilde

ReEIsS

Vedder på at de er designet i California av Apple og sammensatt i Kina...

dngs bilde

dng

ReEisS: Du tuller??

devo

"Nytt tastatur?" Det går rykter om at det skal bli mindre. Hvem klarer å fastslå det utfra disse bildene? Når bildet viser den plast-delen som er på baksiden av dagens trådløse tastatur betyr det jo lite. Kanskje bedre rekkevidde og lengre batteritid pga ny bluetoothmodul, men that's it! Dessuten har Apple og Jobs ved flere anledninger slått fast at de klarer å holde tastaturet i normal størrelse selv om de krymper omgivelsene. Lite tyder på at de skal forminske det nå. En eventuell forminskning vil gjøre hele produksjonslinjen mer komplisert, ettersom alle dagens Apple-tastaturer er like store.

stormx

Det ligner hvertfall ei mus med ny form, håper den blir bedre enn mightymouse, som er pen, men egentlig rimelig elendig. Ny iMac virker mer spennende :)

tb1

Hadde vært fint med et trådløst tastatur med nummerfelt..

iRemotes bilde

iRemote

@ReEIsS
Hvem er kildene dine? har du noen beviser?

iHaraldM

Han trenger vel ikke mer bevis enn at det står "Designed in California. Assembled in China" på SAMTLIGE Apple-produkter. Tviler på disse produktene blir noe unntak;)

@iRemote: Moroklumpen...

iRemotes bilde

iRemote

@iHaraldM
Det var en spøk!

espran

@devo:
Det står faktisk mål der?

- Espen R.

willy94-

Spennende!!:)

spiffers

Jeg ønsker meg et tastatur med multitouch trackpad, likt det som er på MacBook Pro. Til enkel jobbing, surfing osv er det lite nødvendig med mus, og trackpaden til Apple fikser jobben fint til slike oppgaver. Til mer presis jobbing vil jeg fortsatt ha en mus. Dagens Mighty Mouse er digg, men med multitouch kan det bli et enda bedre verktøy.

christerguttens bilde

christergutten

Jeg liker veldig godt Wireless Keyboard slik det er nå; det er digg å skrive på, syltynt og har knapper til det meste (exposé, dashboard, iTunes osv..) og liker Mighty Mouse trådløs (men synes den er ufyselig når man er litt klam på henda, og den har litt bad presisjon..) Prøv å spille eller photoshoppe med den, det er så og si umulig...
Nå vil jeg ærlig talt ha en sort/alu mus, er så lei av det hvite, og please ikke mer glatt plastikk...

Får se :) Gleder meg sinnsykt til ny iMac i hvertfall, og nytt tastatur/mus i tillegg hadde vært digg :)

xcitu

KOM FØR JUL!! For da har jeg 2 gaver å ønske meg :D Foreløpig ligger det bare Apple tastaturet på ønskelista, så hadde vært jeeeeeevlig snaxx om dette kom før jul.

Ellers syns jeg det høres knall bra ut, lurer på hva Apple klarer å pønske frem nå :)

ekmann

Vedder på den nye musen har "trackpad" på overflaten. Så du kan gjøre de klassiske multituch trekkene på musens overflate. Skrolle bilder, zoome osv. Tror det kunne blitt utrolig kul ting. Og typisk Apple.

paula_94s bilde

paula_94

Synes dete r veldig rart på bildet av den nye musa at det ikke er noen laser eller optikk der labelene er? noen som har et svar på dette? på min mighty-mus er alle labelene i en "boks nederst så er "optikken" over der!!

nubbizs bilde

nubbiz

Mest spent på eventuelle nye funksjoner.

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

En ting er klart: Jeg håper intenst de finner et dugelig alternativ til den scrollekula de bruker nå.

djhalleus bilde

djhalleu

I feel it my fingers... I feel it in my toes....

Hva med et tå-bord i tillegg? Toe-board... Det hadde vært fint med litt utnyttelse av beina og...

Arild Holtet

HM. Dette virker veldig spennende. Kansje endelig en bra mus fra Apple. Har det siste tastaturet, både med og uten "hyssing". De har jeg blitt glad i, og passer suverent for mine fingre. Designmessig elegant og enkelt. Gleder meg til å se det nye i virkelighet.

Må si jeg er VEEEEELDIG spent på en ny iMac. Den er helt i tråd med A. Einstein sine ord: Gjør alt så enkelt som mulig, men heller ikke enklere. Kan det bli ryddigere og enklere enn alt i skjermen? Vel man gjøre det enklere, man da sitter vi bare igjen med mus og tastatur. Jeg falt pladask for iMac G3 i sin tid. Det samme med G4 og G5. Har fremdeles alle de gamle iMac. Orket liksom ikke å selge dem. Mulig jeg er lit syk og "forstyrret" i mine små grå. Men Macrommet er nå min koselige lille private hule.

Har to sønner, som liker å "føle" seg frem med data. Er mest spill og lek, men de driver og litt med bilder. Vi bor i Thailand, så alt på skolen går i Windows. Men er den nye iMac bra, så blir det en slik på gutta. Den kjører jo Windows til skolebruk og spill. Men den andre delen er for bilder og mer kreativt arbeide. Så med to OS i en iMac, kan man velge det beste fra to sider. Krysser fingrene for en ny iMac med matt skjerm. Da kan det bli en 24" julepresang til mine to gutter.

Er spent, og tar de 233 km. inn til Bangkok, så fort maskinene er å oppdrive.

A.H.

Mac Lovins bilde

Mac Lovin

Hadde håpet at dette skulle skje. Av alt apple utstyr jeg har skaffet meg de siste 2 årene, er mightly mouse den eneste skuffelsen, men den skuffer virkelig også. Til spill er den ubrukelig, programmer hvor du kan trykke venstre og høyre samtidig for å utføre visse ting er den ubrukelig, trådøs bluetooth funker "greit" men den blir for litt skitten under og med en gang det er noe støv/møkk under den, funker den elendig. Håper de har forsøkt å utfordre seg selv denne gangen, vil ikke ha en ikke-apple mus :)) -alle andre mu produsenter lager grusomt design.

tuppamaaras bilde

tuppamaara

Hva?? Bytte ut alfakrøll? Næhæi! Er jo genialt at de har egen tast for det da.....

iAndrews bilde

iAndrew

Bildet er av amerikansk tastaturlayout (og er vel også et bilde av nåværende tastatur). Det er der alfakrøll er på de amerikanske tastaturene.

devo

@espran:
Joda, men målene er ikke hele tastaturet. De tilsvarer målene på den nåværende bakplata på det trådløse tastaturet, og når du ser designet med de beskyttelsesknottene osv så ser du at det er ikke hele tastaturet det er bilde av. Hvor er batteriet? Med slike knotter foran vil tastaturet helle lettere bakover, motsatt vei av det det gjør i dag, ikke særlig praktisk eller? Og hvorfor ingen beskyttelsesknotter bak? Det kan såklart være opp ned, men ærlig talt, det er så mye som taler mot en endring i tastaturstørrelsen at en endring er lite sannsynelig.

Jeg tror ikke det skjer noen forandringer designmessig på det trådløse tastaturet. Og det å basere seg på denne tegningen støtter ihvertfall ingen endringer.

Caveman

Det er ikke bekreftet før Apple selv annonserer det..
Må være litt rolig med overskiftene her. Værste jeg vet
er lureoverskifter :p

kimmey2k3

Jeg var innom eplehuset i Oslo for å kjøpe mighty mouse i dag, og der var de tomme. Han jeg snakket med fortalte meg at det var noe nytt på gang ;)

DannyBoy

Jeg synes iallefall det var påtide med ny mus fra apple. Den de har i dag er mildt sagt tragisk og har veldig dårlig konstruksjon.

Daniel

xcitu

Jeg er veldig fornøyd med slik som Mighty Mouse er idag. Var litt uvandt i begynnelsen, men en utrolig praktisk og god mus. :)

Lost

Når den begynner å henge, lugge og gjøre som den selv vil er det ikke så gøy. Har hatt to stk selv og måtte kaste begge to :-(

Håper det kommer en ny mus som er mye bedre, tastaturet derimot er helt KONGE :-)

mskedsmo

Bestilte meg et trådløst tastatur for over en måned siden hos eplehuset. Den har ennå ikke kommet, og ingen vet om de får inn. Kanskje en ny på vei?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai