ping 01: PSP Go og iPod nano

Ping 01

Da er det endelig duket for den første offisielle episoden av vår nye videopodcast. Vi har tatt med erfaringer fra piloten vi publiserte for en stund tilbake, og kan presentere sesongåpningen av den ukentlige podcasten vi har valgt å kalle ping.

I denne ukens utgave av ping snakker Mats og Arne om den nye PSP Go og iPod nano som nå har fått et videokamera.

Kjøretid: 20:29 minutter. Se ping i HD hos Vimeo | Se ping i iTunes

Ukens tema

  • PSP Go – Sonys nyeste bærbare spillmaskin dropper fysiske medier og satser på digital distribusjon. Sony svarer på Apples angrep på den lukrative spillplattformen. Har iPod touch en sjanse?
  • iPod nano (5G med kamera) – Apple greier å putte mye teknologi inn et veldig lite, tynt og lekkert design. Mats har allerede skrevet sin mening om den, men Arne har også sin mening.

Ukens pingTing

  • Braid – Arne har mast på oss andre om dette spillet lenge, og endelig får han vist det fram. Braid er et spennende plattform spill til Windows, Xbox 360 og Mac OS X.
  • Screenr - Med Screenr kan du raskt lage såkalte screencasts og publisere dette på nettet, kun ved bruk av din egen nettleser.

Følg ping på twitter for siste oppdateringer rundt programmet: @pingnorge. Stor takk til Thomas Berglund og Magnus Kolstad for opptak, redigering og hjelp. ping er også tilgjengelig som en podcast hos iTunes eller i andre podcastklienter som en RSS-feed.

ping 01

andreas 30gb

Hvorfor drikker dere skvipøl?

torstian

Konge! Kunne tenke meg å abonnere på denne podcasten i iTunes, vil de være so snill å legge den ut der?

admins bilde

admin

@torstian

Den kommer til iTunes. Vi skal bare sørge for å ha distribusjonen på plass først :)

arntsss bilde

arntss

Sponsored by: Corona! Hehe.... ;)

Denne podcasten likte jeg. Seriøst, objektiv og ikke noe dill dall.

Lover bra og jeg ser frem til flere av disse.

PSP Go ser jo meget lovende ut også. I og med at de fysiske "diskene" er byttet ut med intern lagring og en App Store, så blir dette mye bedre for brukeren.
Men... pris på spill bør vel kanskje noe ned. I alle fall når man ser hva man kan finne til iPhone/iPod Touch. Selv om ikke alt du finner til de er bra, så koster det ofte ikke all verden heller.

arntSS

appleAndre

Synes egentlig ikke det er så dyrt med spill på PSP, det er bare iPhone som har ekstremt billige spill (billigere en mobil spill).
Jeg har også Nintendo DSi å der er de oppe i 500kr

xblast

Kjempe gutter!

Så lenge dere kommer til å teste og gi oss info om nye programmer/duppedingser så har dere et suverent konsept og en haug som vil følge med på dere!

Gleder meg til neste episode!

appleAndre

Synes desverre ikke "Ping" var noe spennende.
synes dere ser litt redde ut :P å derfor ble det ikke så bra å se på.
er heller ikke helt enige med dere, men men...

Skal fulle med noen ganger til så får vi se... ;)

krsk0

VELDIG BRA! Vil dette komme ut hver uke?

Vis det er en ting jeg skal kommentere var det at kameraet var ute av fokus, noen ganger.

kolbys bilde

kolby

@appleAndre

De fleste nordmenn blir redde når man setter et kamera foran dem. Med mindre de er veldig fulle og befinner seg i et varmt strøk. Men vi regner med at våre to kjære programledere tilvenner seg dette ettersom vi fortsetter å peke kameraet mot dem.

At du ikke er enig med hva som blir sagt er jo bare bra. Det er veldig sjeldent de to er enige med hverandre, så vi håper på skikkelig diskusjoner som kan gagne oss alle.

admins bilde

admin

@krsk0

Ja, det vil komme ut hver tirsdag, hver uke. Kommer sikkert til å ta noen pauser i ferier, men så langt det er mulig kommer ping ut hver eneste uke.

arveT

Bra podcast
btw iPod Touch har også Nike+ mottaker innebygd...

Lokehues bilde

Lokehue

@kolby: er det derfor de drikker og (reklamerer for?) Corona? ;-) Ellers: bra tiltak, og jeg synes programlederene gjorde en bra jobb. Likte navnet og logoen også.

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

[quote="andreas 30gb"]Hvorfor drikker dere skvipøl?Fordi folk er forskjellige. Og takk høyere makter for det.

okvalles bilde

okvalle

Man kan vel strengt tatt ikke kalle det podcast så lenge du ikke har en RSS feed å abonnere på.

arnefismen

@okvalle: Man kan jo abonnere på videoer fra ping på Vimeo via RSS. Vi kommer til å få en bedre løsning på plass snart, forhåpentligvis til episode 2.

henrik920

veldig bra dette... fint at dere ikke er fanboys når dere snakker om produkter =)

quadra800s bilde

quadra800

pỊng likner veldig på P!nk... Noen av dere som hører på P!nk eller? :P

AreBs bilde

AreB

Bra dette, gleder meg til fortsettelsen:)

ChrisPs bilde

ChrisP

kjempe bra. podcast#1!

spiffers

Hmm, trodde vitsen med en podcast var at man fikk den inn på podden sin.. :(

AnnernWithTheMacbook

Interessant, faktisk. Snakker tydelig og på en litt "casual" måte. Av og til ble fokuset litt blurry men jeg er overrasket over oppløsningen. Dumt at jeg ikke rakk og se hele på grunn av den lange ventetiden da... :P

osbl30

Spill på PSP var litt dyrt syns jeg.. Hvertfall samenlignet med appstore.. Har en Nintendo DSi også, der er ikke prisene så dyre heller, der er prisene ca fra 15 kr til 70 kr..

Torbjørn Vik Lunde

Veldig bra podcast! Tykkjer de kan sjå litt meir i kamera, men det er flisespikkeri. Veldig kult med å klippe inn frå f.eks. iPoden eller relevant ting på dataskjermen. I tilegg så var det rimelig kompakt. Ein av dei best norske video podcaster eg har sett. Gler meg til neste episode, særleg med tanke på at dykk skal følgje Moore’s Lov. :-)

Jeg tror det er plass til både PSP Go and iPhone/Touch på spillmarkedet. Mange liker å kunne spille med mobilen sin, og mange liker også at de kan spille med iPod Touch som også er ein datamaskin som kan gjøre mye rart.

Ein ting er hvor Android er oppe i alt dette. Google skrøt jo veldig mykje av at de hadde OpenGL API, osv… men er det blitt noko særleg med spel til Android? Og kva er ikkje-telefon Androidene?

maphs bilde

maph

ipod touch 2nd gen, kommer også med nike+ støtte, ikke bare iPhone 3gs. Man trenger altså ikke dingsen i dock-connectoren for å bruke nike+ med ipod touch 2nd gen:)

ellers veldig bra podcast:)

trondbs bilde

trondb

Kjempefin podcast :-) dette blir bra

Caveman

Likte den iPod nano overlayen eller hva jeg skal kalle det :)

nubbizs bilde

nubbiz

Et stort steg i riktig retning dette!
Noe småpirk som har blitt tatt opp, men det kommer seg.
Flott at dere tar opp andre saker enn bare Apple news, og enda bedre at dere klarer å kritisere. En liten ting jeg stusset på var sammenligningen mellom PSP og iPod Touch angående spillprisene. Synes det blir litt bomskudd å sammenligne prisen på et Touchspill og PSPspill. Utviklingstiden og kvaliteten er ikke til å sammenlignes, og AppStore prisene er alt for lav til en kan tjene på å selge der. Selvfølgelig tjener en grovt hvis appen selger titusenvis av eksemplarer, men de fleste gjør ikke det. Spill for PSP lages til en spillkonsoll og er derfor spill, mens touchspill er mer fritidssyssel mens en sitter på bussen.

Og Braid! Fantastisk! Det er sjeldent det kommer spill som fortjener så mye god omtale som dette spillet. En perle uten like, i et ellers grafikkorientert og kvalitetsmessig synkende utvalg. Har nettopp levert en ti siders analyse av dette spillet.

Skal med glede følge med framover!

Peropaals bilde

Peropaal

Haha, så søte dere er!

Grape

"Hei, vi er ikke så nerder altså, vi drikker øl!"
Men ellers helt grei podcast, stå på ;)

Aphelion

Tviler på at de drikker øl for å fremstå som tøffe og ikke-geeky, Corona er mer saft med alkohol enn øl :P

Veons bilde

Veon

Meget bra! Gleder meg til å se mer av dette :-)

kolbys bilde

kolby

Tusen takk for alle tilbakemeldingene!

Legg gjerne igjen en kommentar om hva dere ønsker at vi skal ta opp i episoder fremover.

Torbjørn Vik Lunde

Peropaal: Er vel ikkje negativt at dei er søte? Å være søte er eigentleg veldig Web 2.0. Bare sjå på allle dei venlege(søte) fargane og runde(søte) kantane Web 2.0 sider har. (Eksempel: Twitter.)

Eg meinar bare at dei er moderne som følger med på Web 2.0 trenden. Og Web 2.0 skal man ikkje le av!

KDNs bilde

KDN

@kolby
Hva er ping? Generell teknologi podcast? i1 (mac/iphone/ipod/kreativ/linux) podcast? diggnation kopi (aktuelle temaer)?

kuuuli

Det er ikke slik at dere tilfeldigvis har sett på diggnation? Formatet er jo helt likt. To gutter med hver sin mac og hver sin øl.

Nei, det er vel bra med en norsk versjon, men ikke ulovlig å tenke utenfor boksen. ;) Jeg følger med!

admins bilde

admin

@KDN

ping er en teknologi-podcast som vil favne om mer enn hva vi bare dekker her på de i1-sidene som finnes i dag. Det er egentlig ikke en diggnation-klone ettersom vi kommer til å ha tester, innslag, intervjuer og mye annet etterhvert. Vi kommer heller ikke til å låse oss selv fast i sofaen med øl, men det er veldig lett å starte der :)

Takk for all tilbakemelding!

KDNs bilde

KDN

Ok.

Jeg har hatt en halveis skrevet/tatt opp "Nyheter i Motion 4" artikkel liggende for kreativ1. Det var mer typ i1 podcast intro. Skal se om jeg får gjort den ferdig til helgen med litt videre spekter slik at det kan bli en ping intro.

For å kommentere podcasten: Veldig bra denne gangen. Det som mangler kommer nok etter erfaring de neste 2-3 episodene.

okvalles bilde

okvalle

For å understreke min kommentar tidligere. En PODCAST blir distribuert via en RSS feed.
Programmet er sikkert godt det, men jeg ser podcast på min iPod, fordi jeg slipper fra å sitte lenket foran skjermen (mac/pc) men kan velge å ta det frem å se på det når jeg har lyst og tid.
Med en RSS feed, har dere også mulighet til å nå et større publikum, ikke minst hvis dere også melder det til iTunes. Man kan også abonnere gjennom iTunes, selv om det ikke er meldt til, ved å legge feed in unders Avansert/abboner på podcast.
Hvis dere ikke klare å få til dette, har jo f.eks Libsyn.com en god og billig tjeneste, hvor dere ikke behøver å tenke teknisk i det hele tatt.
Jeg vil se på programmet når det blir en podcast.

med vennlig hilsen
Ole

admins bilde

admin

@okvalle

Den er på iTunes:
http://bit.ly/AgEe0 ;)

Det finnes også en standard RSS-feed hvis du foretrekker det:
http://feeds.feedburner.com/pingnorge

kolbys bilde

kolby

@okvalle

Vi vet veldig godt hva RSS er og hva slags fordeler det gir. Det har selvfølgelig vært planen hele tiden å tilby dette gjennom kanaler som iTunes, men det tar en liten stund før slikt dukker opp i iTunes Store. Vi valgte derfor å publisere den her først, mens vi venter på prosessen hos iTunes.

Den er nå halveis ferdig, og det er mulig å abonnere på iPod-versjonen her: ping @ iTunes.

Det tar i tillegg et par dager før den dukker opp i søkefunksjonen til iTunes Store.

okvalles bilde

okvalle

Det var det jeg ville ha at dere kom ut med.
Takker

spiffers

Kanskje dere skulle ha drukket et par pils før dere startet? Det ble litt stakkato og nølende, spesielt fra karen til høyre. Dette kommer seg sikkert etterhvert som dere får mer erfaring ;-) Men det jeg la spesielt merke til, var at han som skulle presentere spillet i pingting bolken ble ganske "fraværende" mens han viste det frem. Kanskje det ville være en fordel å recorde demoer på forhånd, slik at fyren ikke trenger å konse på to ting samtidig ;-)
Ellers er det unødvendig å sitte med maskinene på fanget når man faktisk ikke bruker dem. Showet ville ha mindre geeky feel hvis dere heller hadde vært litt mer avslappet og ikke hatt maskinene på fanget...
Ellers burde dere SERIØST gjøre noe med vignetten til showet og til bolken(e). Lys ut en konkurranse på kreativ1 eller noe, og få inn en skikkelig grafikkpakke!
Hvis firmaet Infinite Loop står bak showet, vil jeg si jeg synes det var virkelig amatørmessig. Men om det er frivillige forumbrukere, så var det en helt ok start på noe som kan bli bra.
Uansett, det er kult det kommer noen andre enn itavisen med et show :-) Lykke til! :-D

Erherons bilde

Erheron

Hei folkens. Bra at dere har begynt med podcasts, men dere må jobbe med taleteknikkene deres. Det blir for stakkato og dårlig forberedt, pluss at dere kan gjøre mye mer ut av uttalen. Det kunne også vært en fordel å ikke blåkopiere Diggnation helt, prøv å finne deres eget format som blir unikt og spennende. :)

Uansett er det fett å se norske podcasts, kommer nok til å følge med.

slogmos bilde

slogmo

Synes der var kjempebra. :D
Ser frem til neste episode.

Men er enig i at det kunne vært en ide å ikke sitte med maskinene på fanget når dere tross alt ikke bruker dem, bortsett fra på slutten.

Har i alle fall vært inne i iTunes og abbonerer nå på podcasten. :D

KennethDreyers bilde

KennethDreyer

Hva er greia med at det MÅ være med øl i bildet når man skal lage podcast? De sofaprat luringene gjør jo allerede det og det var superharry der. Rett og slett pinlig at Mac-miljøet gjør det samme..

krsk0

Kjøpte psp go etter jeg så denne episoden :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai