Mac inne hos dansk politi

Dansk politi

I Norge har politiet et IT-system med over 10 år gamle Windows-maskiner som lett blir slått ut av virusangrep og det virker ikke som om det blir bedre. I Danmark har politiet tenkt annerledes og satser på Mac.

For Mac-brukere er det inspirerende å ta en titt på Københavnspolitets overvåkningssentral. Her er det fritt for windows og virus, og kun Mac å se.

Windows er vanligvis standardplatfor hos politiet, men her har vi valgt Mac. Det er mere stabilt og brugervenligt

sier visepolitiinspektør Allan Christensen til danske Computerworld

Politiet hevder at løsningen er langt rimeligere en tilsvarende Windows-baserte løsninger, spesielt siden løsningen krever langt færre ansatte for å betjene det.

Les hele artikkelen i Danske Computerworld

herm

Dette er framtiden.

krsk0

Dette er bra, håper det snart skjer i norge også!

marekbz

Godt poeng:
"...siden løsningen krever langt færre ansatte for å betjene det."

Man må bruker penger for å spare penger, det er det mange bedrifter som ikke forstår.

andreasbks bilde

andreasbk

Var en kar som la ut et bilde i galleriet for noen dager siden.

http://mac1.no/bilde/8331/mac-passer-pa-obama

Fisesnikens bilde

Fisesniken

Håper virkelig at politiet i Oslo gjør det samme. Skal bli politi en dag selv og VET dette er et godt valg, men dette kommer nok ikke til å skje hvis jeg skal være erlig.

mtws bilde

mtw

Så en kommentar: "Københavns Politi har siden oktober 1996 anvendt NEXTSTEP 3.3 på 200 MHz Pentium Pro maskiner fra Digital. "

Det varmer nok Jobs' hjerte :D

MacLets bilde

MacLet

Jo flere macer det blir på markedet, jo mer utsatt blir macbrukere for hackere og viruscreators.. hvertfall når de som det er morro å hacke seg inn på får mac, sånn som politiet osv..

kimmey2k3

@MacLet: til gjengjeld blir det bredere støtte for ting, mer programmer og andre fine løsninger for oss mac-brukere da :) ..og det må jo gå ann å lage en fungerende løsning slik at virus og annet dritt ikke slipper gjennom

Simplex

En ting er å ha windows-maskiner, men et annet er at politiet har over 100 forskjellige systemer og de færreste kommuniserer med hverandre. Enten fordi eierskapet er forskjellig (politi, skatteetaten, NAV, vegvesenet, forsikringsselskaper, osv). Det var i allefall det jeg opplevde som mest trøblete når jeg jobbet i politiet. Systemene som PDMT hadde utviklet for politiets arbeid var geniale og spilte egentlig ikke noen rolle om blir kjørt på Mac el. Windows. Men, nå foregår en ryddejobb i PDMT som gjør at de skal få alle disse 100 systemene til å kommunisere med hverandre... Men, Mac har de ikke kommet til ennå... Vet det finnes noen enkelte Linux-brukere.

W3p

Jeg ser flere folk skriver at man håper dette skjer i Norge også, at man håper mac blir større og større. Men vil vi egentlig det? Jeg må si meg veldig glad for at det IKKE er så mange som har mac. Det er jo mangelen på kvantitet som gjør at kvaliteten er så høy. Blir mac like populært eller mer populært (tviler på osx noen gang blir det, håper jaffal ikke det) enn windows, tror jeg vi kan se langt etter ting som en virusfri plattform og andre goder... Hva tror dere om dette?

Torbjørn Vik Lunde

Ville nå tro at Linus(med SELinux) ville være mer sikkert? (Eller om man er skikkelig paranoid: OpenBSD.)

Men så er nevnte forferdelig på brukervennlighet.

sinatra

@W3p: Jeg er enig i utsagnet ditt. Jeg tror vi snart ser en flom av virus og trojaner for osx platformen. og det kun fordi populariteten vokser i en voldsom fart. det er litt skremmende

Lost

Enig med sinatra her, ikke bare positivt at Apple vokser. Det vil komme mer "trash" til oss Macbrukere også, hmmmm.........

AnnernWithTheMacbook

Mac kommer til å bryte ut en revulosjon snart! Det føler jeg på meg. Når politiet bruker det og kommer med positive kommentarer tilbake er fisken på fat! :D

Og PS: Selv om Mac blir mer utbredt så trenger den ikke å bli overtatt av virus for det om. Selv om det fins mange virus til Windows så er det jo ikke pain å bruke det...

thoros bilde

thoro

Jeg liker ikke politiet - og det hjelper ikke at de begynner å bruke mac.

Rushkas bilde

Rushka

Ja, da er det vel på tide at politiet i Norge også kan bruke Mac - slik de gjør i Danmark! :)

MacFans

Innen 15 år så vil nok 50% kjøre på Mac og 30% på Linux

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai