ping #02: Amazon Kindle og Drobo

Ping 02

I denne ukens utgave av ping snakker vi om Data Robotics (Drobo) og titter på lanseringen av Amazon Kindle i resten av verden. I tillegg har vi en konkurranse med mulighet til å vinne en iPod shuffle.

Ping #02

Kjøretid: 18:29 minutter. Se ping i HD hos Vimeo eller abonner på ping i iTunes.

Ukens tema

  • Drobo – En smart lagringsenhet som lar deg kombinere hele 4 harddisker i en og samme boks samtidig som dine data er beskyttet.
  • Amazon Kindle – Amazon har gjort Kindle tilgjengelig i Norge og mer enn 100 andre land. Vi tar en litt dypere gjennomgang av Amazons lesebrett og hvordan dette vil fungere i Norge.

Ukens pingTing

  • Best Camera – Mats har sett seg lei av iPhone 3G sitt relativt dårlige kamera, og mener bildene kan bli bedre ved å bruke et program som gjør det mulig å legge til mange forskjellige effekter.
  • The Walking Dead - AMC har kjøpt TV-rettighetene til tegneserien The Walking Dead, og skal lage en tv-serie basert på serien. Arne er så begeistret at han bare måtte fortelle oss om en av hans store favoritter i sjangeren.

Ukens pingKonkurranse

I episode 3 av ping introduserer vi en ny seksjon som heter "ping oss" der vi tar i mot spørsmål fra seere og prøver å besvare dem så godt som mulig. Spørsmålene kan du sende til oss@ping.is og det beste spørsmålet vil vinne en iPod shuffle 4GB.

pingTakk

Takk til Geir hos Sennheiser Nordic for å løse vårt mikrofonproblem.
Takk til Benjamin Aker for intro-jingle.

pingMeta

Kontakt: kontakt [a] ping.is
Twitter: @pingnorge
RSS: feedburner.com/pingnorge
iTunes: Abonnér via iTunes
Nettside: http://ping.is

BendikSs bilde

BendikS

har ikke sett hele enda, men synes det er utrolig kult at dere gjør det! veldig gøy med en "egen" mac1 podcast, liker også at dere snakker om aktuelle ting (egentlig en selvfølgelighet) men har lurt litt på kindle osv nå som den kommer til norge og da hjalp dette veldig:)

spiffers

Utrolig bra fremgang fra sist! Kudos!

arnefismen

@spiffers: Bra! Jeg er utrolig glad for ikke å være han karen til høyre denne gang. =)

oddiZs bilde

oddiZ

Mye bedre enn første episode dere er fortasatt litt usikre, men jeg er sikker på at det går over. Savner en fengene intro og en bedre bakgrunn. Ellers er alt bra.

Jons bilde

Jon

Jeg vurderer sterkt en drobo, så da bør jeg vel se dette.

AreBs bilde

AreB

Veldig bra, likte at dere hadde spilt inn "innslagene" før eller etter, slik at de funket bedre.

Gleder meg til fortsettelsen.

kolbys bilde

kolby

Takk for tilbakemeldingene nok en gang. Husk å sende inn spørsmål for å delta i konkurransen. Får vi en bra respons så fortsetter vi med dette segmentet.

Jons bilde

Jon

En ting med drobo dere ikke nevnte er at man mister ca. 1/4 av plassen til backup-funksjonen (ikke så rart i og med at det er en form for raid). Dvs. at har man 4 terrabyte i droboen, vil man kun ha 3 terrabyte man kan bruke.

turimblar

Dette var bra!
Er opptatt av mye av det samme og interessert i teknologi, og her føler jeg at det nesten er noen kompiser som snakker litt om det siste som er kommet, om hva som er kult etc. Stå på!

iFekk

Likte dette ja, merker det er bedre flyt enn første episode. Gleder meg til neste.

Evenths bilde

Eventh

Dette er overraskende bra laget. Likte testen av Kindle. Jeg blir nok en fast seer. :-)

krsk0

Bra episode, gleder meg allerede til neste tirsdag:)

fotojon

Jeg har hatt drobo siden den først kom og har særdeles delte meninger om den.
Ved to anledninger har den krasjet dataen min, første gang var det en hardware feil som gjorde at jeg fikk byttet den i en ny(etter et sant helvete med drobo usa.)

Jeg mistet da rundt 40 000 klient bilder, hvorav 2000 av dem kun var backet opp på droboen, som da var 4 jobber tapt.
En av disse var til en kunde som ønsket å kjøpe rettigheter som igjen var et 55 000 krs tap for meg.

Etter det bestemte jeg meg for å ikke bruke den som lager og kjører nå TimeMachine på den. Dette virker som et mye tryggere valg, selv om den har krasjet en gang var det ikke noe krise.
Krasj nr 2 var vel til dels min egen feil da jeg rotet litt med hardiskene og satt dem inn på en måte slik at den "startet" på nytt.

Anyways, den fungerer perfekt nå (siden januar 2009)
hovedpoenget mitt var at man må være veldig nøye med å følge instruksene den kommer med. Null slingring virker det som...

spiffers

@arnefismen: Du likte deg bedre til venstre? ;)
Men helt seriøst, flyten er mye bedre som andre har nevnt, og dere er på god vei nå til å få kontrollen på dette :) Merker at dere fortsatt har en vei å gå, men herregud, til å være andre episode er det knall! Og fremgangen fra sist er helt enorm.
Det som dere kunne tatt med, var en 3/4 faktaboks om produktet dere snakket om, eller en plakat helt på slutten av hver bolk med fakta/tekniske spesifikasjoner og pris.
Og for å kunne dra inn litt kroner på showet kunne dere også da ha putta inn en reklamesnutt etter hver bolk ;)

nubbizs bilde

nubbiz

Thumbs up!

slogmos bilde

slogmo

Veldig godt jobbet folkens. Både dere foran kamera og bak kamera.
(satser på at det er noen der og) ;)
Gleder meg til neste episode.

missilecathcers bilde

missilecathcer

Enig med det som er sagt hittil, dere er flinke:)

pianoman

Likte dette godt! Dere er kjempeflinke! Eneste jeg kan sette fingeren på, er hendene deres; ikke "gnu" slik (00:47) og hold dem gjerne mer i ro. Det gir tegn på trygghet og sikkerhet, noe jeg som seer trenger. (Er lærer og derfor veldig opptatt slike detaljer)
Så flinke som dere er kan dette bare bli bedre! Lykke til videre!

admins bilde

admin

Takk for alle tilbakemeldingene. Vi tar det med oss videre og håper på en enda bedre tredje episode :)

KDNs bilde

KDN

@fotojon
Jeg har også hatt drobo siden første generasjon kom ut. Ikke noe som helst problemer. Bruker den nå til lagring av DVD samlingen ++.

Eneste jeg har å utsette er at det kun er USB2.0 og generell "treg" ytelse i forhold til fw400/800 disker. Dette skal vist være rettet opp i versjon2.

Litt kritikk til segmentet om drobo: Synes dere skulle tatt med vising av lokket til drobo. Der står all info angående status og eventuell bytte av disker. Dere nevner heller ikke at man ikke får utnyttet hele kapasiteten til alle disker man har satt i. Siden det er en type raid for sikring av data "forsvinner" ca 1/4 av total disk plass til sikker lagring.

Det er også feil at det er en 2TB limit på drobo. Det er 2TB maks pr. disk akkuratt nå pga. at det ikke finnes større disker. Drobo kan settes opp med et virituelt 2/4/8/16TB volum. Hvis total tilgjenglig kapasitet overstiger det virituelle volumet som er satt opp dukker en "drobo2" opp på skrivebordet. Innholdet er det samme om man åpner "drobo" eller "drobo2". Jeg synes også dere kunne nevnt at de har Drobo Pro med plass til 8 disker.

Stå på!

snorrekl

Kult! dette erstatter ITavisens KLiKK!
Likte mye bedre "studioet" deres nå!
stå på! :D

macwerners bilde

macwerner

Veldig bra "studio" nå synes jeg. Godt at dere droppa sofaen - den er på et vis oppbrukt av Kevin Rose og co...

Godt bilde, god lyd og ferdig redigerte reportasjer løftet kvaliteten dramastisk.

Gleder meg til fortsettelsen!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai