Nye prosessorer i iMac og Mac Pro?

Nye prosessorer i iMac og Mac Pro?Både Apples populære iMac og Mac Pro nærmer seg en større oppdatering og ryktene har utvilsomt svirret den siste tiden. De siste ryktene hevder at både iMac og Mac Pro får nye prosessorer når lanseres. Mac Pro skal til og med få Intels kommende seks-kjernede prosessor med kodenavnet «Gulftown».

Nettstedet Hardmac rapporterer at en 2010 revisjon av Apples Mac Pro kan få Intels kommende seks-kjernede «Gulftown» prosessor. Denne prosessoren er en videreutvikling av Intels Xeon-serie og den er planlagt lansert andre kvartal 2010, men ryktene hevder altså at Apple får tilgang til disse prosessorene før de offisielt lanseres.

Intel GulftownBlant endringene i «Gulftown» er disse de mest interessante:

  • 6 kjerner og 12 tråder for hver CPU
  • 12 MB delt cache i stedet for 8 MB dag
  • 32-nm vs 45 nm i dag
  • Noe lavere strømforbruk og varmeutvikling

Hardmac hevder også at hovedkortet vil bli endret og ha en 10 Gbits ethernet-port samt støtte for 8GB og 16GB RAM-moduler. I dag støtter Mac Pro kun RAM-moduler på 4GB. Med støtte for 16GB RAM-moduler vil en slik Mac Pro kunne støtte hele 128GB RAM. Maskinene forventes lansert i begynnelsen av 2010, god tid før Intel lanserer prosessoren til resten av hardwareprodusentene.

Det er ikke uvanlig for Apple å få tidlig tilgang til Intels nyeste prosessor for bruk i Mac Pro. Det siste tilfellet blir den nåværende generasjon, som fikk Nehalem prosessorer før de i det hele tatt ble annonsert av Intel.

Også ny prosessor i ny iMac

Det er ikke bare Mac Proen som antas å måtte oppgraderes relativt snarlig. De nyeste ryktene omkring Apples planer for den kommende iMac. Nettstedet AppleInsider hevder at Apples iMac vil snarlig gå over til Intels Core i7 «Clarksfield» quad-core prosessorer i enten 1.6GHz eller 1.73GHz varianten.

AppleInsiders kilder mener også at tidligere rykter omkring Blu-ray støtte i en ny iMac ikke stemmer. AppleInsider mener at Blu-ray fortsatt er «a bag of hurt» i Steve Jobs sine øyne og ikke vil finne veien til en iMac i denne omgang. Skulle Blu-ray finne veien, vil de ikke bli standard men i form av spesialbestilling.

AppleInsider har ikke kunnet bekreftet disse ryktene 100%, men nettstedet mener det er svært realistisk med en lansering av iMac i løpet av de nærmeste ukene. At Apple vil introdusere nye iMacs omtrent samtidig som, eller kort tid etter, Microsoft lanserer sitt nye operativsystem Windows 7 virker også relativt sannsynlig. For å få vekk fokuset fra Microsofts Windows 7 som lanseres 22. oktober, kan Apple annonsere nye produkter. Kanskje en iMac?

Tags:

erik1994

Får jeg vente noen uker til med å kjøpe iMac da :-)

KDNs bilde

KDN

Det er viktig å nevne at Clarksfield har turbo modus på opp til 3,2GHz når en kjerne er aktiv. En annen stor fordel med Clarksfield er at de avskrudde kjernene bruker minimalt med strøm. Tør vi håpe på også en ny MBP topmodell med Clarksfield?

Ttigers bilde

Ttiger

I7 på en imac, thats rulez!!

SRD

Jeg håper også på i7 i Macbook Pro. Det er vel fortsatt noen måneder til det kommet oppgradering av MBP, så jeg håper virkelig Apple går for i7. Gjør de det så kommer i hvert fall jeg til å oppgradere!

BendikSs bilde

BendikS

det mangler en "k" i "kommende" i første avsnitt;)

gulftown er nye core i9 right?

og clarksfield er type lynnfield bare for laptops?

KDNs bilde

KDN

@BendikS
Det er rykter om at Gulftown skal hete i9 i desktop format(vet ikke om det er bekreftet enda). Xeon utgaven kommer nok til å hete Xeon 56XX eller noe sant.

Clarksfield har HT, det har ikke Lynnfield.

WexFury

kommer aldri til og gå til anskaffelse av en ny imac. Så lenge den fungerer er det en strålende maskin. Men så snart man får problemer med den (feks at harddisken ryker) så blir man kjent med apple på en ny måte.

KareStensland

Har vurdert iMac, men vet ikke hva det blir til. Får vente å se hva Apple har å tilby på ny iMac, og hvilken pris den vil få.

moijks bilde

moijk

[quote="WexFury"]kommer aldri til og gå til anskaffelse av en ny imac. Så lenge den fungerer er det en strålende maskin. Men så snart man får problemer med den (feks at harddisken ryker) så blir man kjent med apple på en ny måte.

Får håpe den nye utgaven som kommer har et enklere bytte, slik at du kan gjøre det selv.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai