Elgato med ny TV-mottaker

EyeTV

Elgatos EyeTV-produkter er vel kjent for de fleste Macbrukerne og de har lenge laget produkter for å få TV på Macen. Nå har de kommet med en ny mottaker som er mindre enn noen gang tidligere.

Ja, den er nesten så liten at du kan la den stå i Macbooken når du begir deg ut i verden. Med den nye EyeTV Dtt Deluxe kan du ved hjelp av programmet EyeTV se på TV-sendinger dekodet med DVB-T, som er standarden i Europa og Australia.

I esken får du en mottaker, tre antenner (en teleskopsantenne for steder med god dekning, en større bordantenne og et adapter for å koble den til vanlige antenne-uttak) og en fjernkontroll. Mottakeren styres ene og alene av EyeTV-programmet til Macen, men det følger også med en Windows-versjon (TerraTec Home Cinema).

Prisen skal ligge på rundt 90 Euro (ca. 750 NOK) og du kan lese mer om produktet hos Elgato.

Via Macworld.se

Tags:

Dozerbabar

Hva slags tv-kanaler får man egentlig inn med en slik mottaker? Noe som viser Premier League f. eks.? :)

admins bilde

admin

Du skal vel få inn de ukodede RiksTV kanalene, altså NRK1, NRK2, NRK3 + TV2?

radiomacs bilde

radiomac

NRK-kanalene og Frikanalen vil være tilgjengelige. TV2 vil ikke være ukoded over nyttår, derav får man ikke sett det da.

macm

kan man koble den til en GET boks og få kabel TV´n på maskinen da?

Missy TommeN

hvis man ikke kan på en eller annen måte legge inn "dekrypt" koder, så er det jo unødvendig... hvem vil være istand til å ha nrk i lomma??

iBoy

Det blir vel som med EyeTV Hybrid tenker jeg. Med denne har jeg aldri fått inn annet enn NRK. TV2 og alle de andre er kodet. Hvordan har andre fått inn TV2?

Paperboy

Rett og sett usikker på om dette er noe jeg kommer til å bruke i hverdagen. TV er best på flatskjerm. Og en slik plugg med antenne blir bare noe ekstra herk å drasse rundt på. Har faktisk litt sansen for mini-TV-eksperimentet, som gjør TV mer portabelt.

pst77s bilde

pst77

"kan man koble den til en GET boks og få kabel TV´n på maskinen da?"

Du kan koble til denne hvis Kabel/parabolboxsen analog antenneutgang. Bruker selv EyeTV hybrid som har antenne (digital/analog)og Scart/S-video.

Paperboy

Herregud så nyskapede men likevel tungvint alt er. Jeg ser at vi i 2015 kommer til å le av alle disse signalstandardene og omformingsenhetene. Vi som har Canal Digital Kabal-TV, får inn et sett med analoge signaler og en digitale signaler. Så sender Riks-TV et sett med signaler. Under TVen må diverse bokser som koder om disse signalene før de skal inn i TVen. Mens du før hadde en fjernkontroll til TVen, har du nå en til digitalboksen/PVR pluss til de andre boksene.
Drit i kortlesere og omformingeenheter. Hvorfor kan ikke bare enhetene ha innebygde dekodere som man plotter inn kundenummer, og vips så er man oppe og står?

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

tv2 har alltid vært kodet. er jo en grund til man har programkort i boksene for å få den inn

andre_brenni

Er vel ikke noe poeng å ha denne hvis man bare får inn NRK og TV2, NRK er gratis og TV2 sumo er billig...

et

Det kommer vel an på hva du ser på? De gangene jeg ser på TV er det kun NRK - de har jevnt over brukbar kvalitet på nyhets- og dokumentarstoffet sitt, og søppelserier og realityfjernsyn klarer jeg meg fint uten.

dridar

Kjøp en camleser i tillegg og bruk kort fra Riks-TV.

Da får du inn de kanalene du ønsker.

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

[quote="pst77"]"kan man koble den til en GET boks og få kabel TV´n på maskinen da?"

Du kan koble til denne hvis Kabel/parabolboxsen analog antenneutgang. Bruker selv EyeTV hybrid som har antenne (digital/analog)og Scart/S-video.
Det kan man ikke, denne er kun for digitale signaler. Hybrid er for analog og digital, derfor den heter hybrid.

arokh

Utviklingen på TV fronten går alt for treigt for min del. 90% av alt jeg ser for tiden er nedlasta HD materiale. Det frister ikke akkurat å bla gjennom den treige Get-boksen min for å finne fram til en kanal som sender noe annet enn hotell cæsar eller en sesong Heroes som jeg så i fjor...

HD på norske kanaler er forøvrig en vits.

segrov

Fordelene med denne er flere:

EyeTV (som leveres med denne) er et meget godt tilbehør til mediesenter med opptaksmuligheter, radio og Digital-tv. Du kan programmere for opptak, og du får tv-programmer for et par uker fremover, slik at du får automatisk opptak.

I tillegg er billedkvalieten meget god - langt bedre en hva du får i NettTV.

Denne enheten er for de som ser mye på TV og er på reisefot. Du kan også kjøpe en litt rimeligere USB-mottaker som egner seg for hjemmekinoen.

(Det går også an å se de kodede kanalene, men det krever litt investering. Søk på forumet her, og finn oppskrift).

fuzzy76s bilde

fuzzy76

kan man koble den til en GET boks og få kabel TV´n på maskinen da?

Nei, og jeg må si jeg er skremt over folk som svarer ja på dette. Det viser tydelig hvor lite man bør stole på råd fra "tilfeldige folk på et nettforum".

Denne tar kun digitalt bakkenett, den har ikke analog tuner. Siden den heller ikke har dekoding av betal-kanaler er den egentlig ubrukelig for det norske markedet.

Se forøvrig Elgatos sider for mer info.

Dette er faktisk grunnen Eplehuset i Tromsø oppga til at de ikke tar inn TV-kort. Alt for mange kjøpte feil type og ville returnere produktet.

Henry9s bilde

Henry9

Lurt hvis man skal på hytta, da :)

LogB.no

Dette er et ok produkt for oss CanalDigital SAT brukere ... eller?

EyeTV SAT

-

knebonos bilde

knebono

EyeTv sat fungerer for brukere av canal digital satelitt. eneste du må kjøpe i tillegg er Conexx CA modul.
la det inn og fulgte bruksanvisningen og den fant en hel haug med kanaler (har ikke sjekket om den fant alle ennå).

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai