Apple oppdaterer listen over gamle og foreldede produkter

Apple har en tilgjengelig liste over de Macene som de slutter å produsere reservedeler til og kjøre support på. Nå har de oppdatert lista, og de som fremdeles sitter med gamle Powerbooks og iBooks bør vurdere å oppgradere.

Nytt på lista

  • iBook G4 (tidlig 2004)
  • iBook G4 (14" tidlig 2004)
  • eMac (USB 2.0)
  • Apple Cinema Display ADC
  • Apple Studio Display 15" ADC
  • Apple Studio Display 17" LCD
  • Apple Studio Display 17" ADC
  • Power Mac G4 (QuickSilver 2002)
  • Macintosh Server G4 (QuickSilver 2002)
  • PowerBook G4 (DVI)
  • iBook (14.1 LCD 16 VRAM)
  • iBook (16 VRAM)
  • Base Station Airport (Dual Ethernet)

Se den fullstendige listen.

Støtten til disse modellene blir fjernet i slutten av november i år, og hvis det skulle være noen der ute som trenger deler begynner det å haste.

steinmbs bilde

steinmb

Nåja det finnes enda mye brukte deler som fungerer helt fint. En annen fordel med brukte deler er at du ofte kan kjøpe biter av maskinen som Apple ikke selger som separate deler :)

BendikSs bilde

BendikS

powerpc modellene begynner jo å bli litt gamle nå...

Zoots bilde

Zoot

Gamle men brukelige ;) Jeg sitter på en 14" iBook G4 fra 2005 og er storfornøyd. Vurderer å oppfradere til en 21" iMac men det blir ved neste oppgraderingen av den (Eller den etter den igjen).

AreKrishna

Jeg har også en 14" iBook G4 (min fra 2004), og er veldig fornøyd med den (oppgradert til 640 Mb RAM og OS 10.4). Men det kommer jo an på hva man bruker maskinen til. Jeg surfer på nett, mailer, og mekker layout og bilder med CS 3.
Harddisken er liten, men det er forsåvidt en god ting: det gjør at jeg blir nødt til å rydde ofte!

Men merker at den er treig til en del ting, bl.a. YouTube (noen av filmene bare).

Neste maskin blir selvfølgelig også en Mac, men venter til denne ikke orker mer.

Det har jo vært en typisk ting for Macer: de varer lenge, og har høy bruktverdi

Mac Per

MIn gamle PowerBook 15" Rusler og går med leopard, riktignok tok batteriet kvelden for noen år siden, men maskinen fungerer utmerket til surfing og iTunes. Etter eg fikk ny MacBook Pro 2007, har PowerBooken tjent som skolemaskin en sønn inntil chassiet fikk en knekk og ble gaffa. Fungerer fortsatt som surfemaskin når ungene ikke gidder å vente på at den tre år gamle stasjonære PCén skal starte opp.

Da vi kjøpte inn PowerBooken var bestllingen til IT avd. at vi skulle ha en maskin til videoredigereing når vi var ute på oppdrag, og vi ville ikke ha det som var best, vi ville ha "den som blir best".

Min kollega som den gangen disponerte maskinen fik ikke til å burke PC-spillene sin på den og var ivrig på å få byttet den med en ny acer laptop. Han sitter nå med sin 4.maskin etter acere´n. Har gitt opp å redigere film når han er på farten fordi hans nyeste PC med pinnacle bruker opptil en time på å rendre 12min flim. Den gamle PowerBooken klarer det fremdelses på 12 min.

asks bilde

ask

"powerpc modellene begynner jo å bli litt gamle nå..."

Hvis bruksområdet ikke endrer seg, hvorfor skal man da på død og liv endre hardware?

Spiller inn og redigerer lyd på en greit specca PowerMac G5, og det funker flott :)

BendikSs bilde

BendikS

@ask, det jeg mente var ikke at powerpc modellene er utgåtte og ikke kan brukes til noe lenger, de er jo noen utrolig flotte maskiner! men de begynner jo å bli litt gamle nå, og hvor lenge skal apple produsere deler til de? det er jo færre og færre som har de, så det lønner seg vel heller ikke for apple å produsere de delene lenger.

vidinas bilde

vidina

Bendik: Er ikke færre som har de, er bare færre som kjøper dem ;)

Personlig har jeg kun powermacs. Dette skyldes flere ting, men i all hovedsak har jeg ikke råd til en ny for tiden, så de gamle G4'ene duger som bare det :)

Men klart, powerbook'en kunne ha trengt litt mer RAM, og power mac'en kunne trengt et kjappere skjermkort, men er vanskelig å få tak i slikt.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai