''Dagens browsere er pinlige!''

Utviklingen av nettlesere har stoppet opp. Dagens browsere er bare pinlige, mener den tidligere Netscape-sjefen Marc Andreesen. Marc Andreesen er sikker på at Netscape vil lide en sakte død - dette kan være dårlige nyheter for oss Mac-bruker. Hvis Netscape skulle dø, kan dette også bety slutten for Mozilla prosjeket. Selv om Mozilla er åpen kildekode, er en stor del av utviklerene som arbeider med Mozilla fra Netscape. Mozilla dør nok aldri helt ut, men utviklingen kan gå betydelig saktere.

Heldigvis har Apple utivklet Safari slik at vi til en viss grad kan følge med, men Safari ligger fortsatt et stykke bak Mozilla når det gjelder støtte av standarder. Skandiabanken fungerer f.eks. fortsatt ikke med Safari, men kun med Mozilla under OS X.

Selv om Apple har gitt oss Safari er det viktig med forsatt konkurranse og utvikling av nettlesere til Mac. Internet Explorer er allerede stoppet, og vi får ingen nye oppdateringer på den fronten. Derfor er det veldig viktig at utviklingen fortsetter, utover Safari!

Tags:
  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai