ping #04: nook og de nye Apple-produktene

Ping 03

I denne ukens utgave av ping snakker vi om de nye Apple-produktene som ble lansert forrige uke, og vi titter på Barnes and Noble sin nook samt sjekker ut OneShare.com.

ping #04

Kjøretid: 15:20 minutter. Se ping i HD hos Vimeo eller abonner på ping i iTunes.

Ukens tema

  • Apple introduserer helt nye iMacs – Apple introduserte i forrige fire helt nye iMac-modeller, ny MacBook, ny Mac mini med OS X Server og Magic Mouse med mer.
  • nook – Til nå den mest avanserte eBook-leseren på markedet. Arne og Mats liker Kindle, så hva synes de om nook?
  • Oneshare.com - Oneshare gir deg muligheten til å kjøpe en aksje i ditt favorittselskap. Fungerer ypperlig som både gave og kuriositet. Apple er ett av selskapene du kan kjøpe en aksje i.

pingMeta

nubbizs bilde

nubbiz

Syns dette var litt i det korteste laget, men satser på en lengre episode neste Tirsdag.
Uansett, veldig interessant! Oneshare virket genialt!

cladi

Etter forrige episode klaget jeg en smule over at det ble mye æh..øh..og ufullstendige setninger, slik at hele "programmet" ble alt for langt (forrige episode var vel ca 30 minutter).

Dette har dere fikset på i denne episoden, og jeg synes 15-minutters formatet passer både dere og konseptet mye bedre.

Men (det er jo alltid et "men"): Jeg synes episode 4 preges alt for mye av tro, håp og synsing. Brorparten av "sendetiden" gikk med til å snakke om Apples nylanseringer - produkter dere ikke hadde testet, men likevel fant det for godt å mene både positivt og negativt om. Jeg for min del synes slikt tenderer over til det useriøse. Spesielt tydelig ble dette på omtalen av Magic Mouse. Det er godt mulig MM blir nok en museflopp for Apple, det er godt mulig det er tungvindt å bruke "gestures" på en bevegelig mus. Men samtidig må vi jo kunne forvente at Apples ingeniører og Apples testpanel har sett og brukt sitt nye produkt med kritisk blikk og anspente hender. Produktet har i alle fall passert en eller annen form for intern kvalitetskontroll. Og da synes jeg det er rimelig å bli servert konkrete ankepunkter forankret i egen opplevelse, i stedet for generell synsing om et produkt dere ikke har testet.

Nuvel. Presentasjonen av nook var bra. Savnet bare historien bak nook-navnet som krydder.

OneShare-presentasjonen var også fin. Her var det splitt ny gaveidé til familiens konfirmant. (takk, men hysj - ikke si det til noen!)

Det blir bedre og bedre for hver episode. Stå på!

elzapp

Nook bruker et åpent format ePub, som også brukes av Sony sine boklesere.

Slik dere la det fram her høres det ut som om Nook er lukket mens Kindle er åpen. Det er altså omvendt.

cladi

@elzapp
Tror du hørte feil - jeg fikk i alle fall med meg at nook var et åpent format.

Caveman

Wow OneShare var helt genialt :D Takk for anbefaling :)
Går ut i fra at man ikke må skatte eller noe lignende av aksjen ? :p
Vet ikke helt hvordan disse ting funger hehe

SinWins bilde

SinWin

Fungerte utmerket med 15 minutter. Det stiller vel større krav både til de foran og bak kamera, og som cladi sier: det passer både dere og konseptet bedre.

Godt arbeid, synes jeg.

sastad

oneshare verka som ein utruleg dyr måte å få kjøpt ein aksje på. viss ein skal kjøpe ein appleaksje må ein ut 500 $ for den billegaste ramma!?! bruk hue og gå til ein norsk meglar, da får du også info om generalforsamling og andre ting.

Svindel rett og slett syns eg!

Zoots bilde

Zoot

Synes reklamen av "Bamboo Touch" var litt overdrevet. Over 30 sekunder med reklame film og masse prat om Bamboo Touch dere får vell betalt av Bamboo Touch folka ? Bruk heller tiden å fokusere på hoved produktet, Magic Mouse.

sinatra

Jeg liker ping. Håper virkelig dere klarer å levere HVER tirsdag

arnefismen

@cladi: Jeg tror det er bedre at vi tror og synser i forhold til slike lanseringer. Når ping kommer ut, har nyhetene om de nye Appleproduktene vært ute i over en uke, da er verdien av å lese spesifikasjoner nesten borte. Jeg mener det er bedre for seere at de da får våre meninger om det, siden de aller fleste som ser på allerede vet hva som er kommet.

Maxells bilde

Maxell

[quote="sastad"]oneshare verka som ein utruleg dyr måte å få kjøpt ein aksje på. viss ein skal kjøpe ein appleaksje må ein ut 500 $ for den billegaste ramma!?! bruk hue og gå til ein norsk meglar, da får du også info om generalforsamling og andre ting.

Svindel rett og slett syns eg!

Hehe, helt enig. Du trenger ikke ringe en megler en gang, det er jo bare å opprette en konto på netfonds, og så kan du kjøpe så mange aksjer du gidder.

Det "fine" diplomet kan du lage i Pages. Dessuten får man ikke informasjon om styremøter, hallo, det eneste du får er innkalling til generalforsamling.

Mixy

Hei!

Kjapp tilbakemelding, denne episoden viser en klar forbedring, har fulgt med hver uke, og håper at dere holder det gående ^^

Deilig at dere hadde skåret ned på småpratet, og mer klipp fra tingene som diskuteres gjorde både seeropplevelsen bedre, og jeg har inntrykk av at det kan være litt lettere for dere også.

Stå på!

admins bilde

admin

@maxell & @sastad

Du trenger selvsagt ikke kjøpe en ramme til $500. Alt du behøver å gjøre er å betale en $30 avgift til Oneshare.com for at de skal gjennomføre kjøpet for deg. Det er en helt grei «avgift» for å få et aksjebrev og kjøpt aksjen.

Både meglere, Netfonds og andre har avgifter for å kjøpe/selge aksjer. Sist jeg sjekket var vel kurtasjen hos Netfonds rundt NOK 69,- i tillegg til at det er en langt mer komplisert prosess enn å betale $30 til Oneshare.com som fikser alt for deg.

Maxells bilde

Maxell

@admin

Det er ikke mer komplisert enn å overføre penger i nettbanken (interfacet er faktisk veldig likt Skandiabanken).

Minstekurtasjoe på 60 i USA er riktig.

Men det er vel ingen big deal, å kjøpe én aksje synes for meg veldig ubrukelig egentlig. Men hvis dere syns det er kult, så er det helt i orden for meg.

PS! Jeg kjøpte for øvrig Kindle etter å ha sett den første episoden deres, før det visste jeg ikke hva Kindle var.

admins bilde

admin

Det er kuriositeten med aksjen og aksjebrevet som er det som er morro synes nå jeg :) Perfekt gave!

thomasbs bilde

thomasb

@Zoot

Betalt? Du skulle bare visst :)

Vi har alle full jobb og vel så det ved siden av det å lage denne podcasten og å drive disse nettsidene. Det gjøres på fritid på ettermiddager og i helger.

Vi synes Bamboo Touch er et kult produkt, og ønsket derfor å vise frem konseptet slik at folk fikk med seg Arne sin sammenligning. Det ble kanskje litt lang videosnutt av Bamboo Touch, men da fikk vi i hvert fall vist tydelig hva det var.

Takk for tilbakemelding. Det setter vi pris på! :)

sastad

@admin

Ved kjøp av appleaksjar hos oneshare.com så var det billegaste alternativet ei ramme til 500$, forhåpentlegvis var det bare ein feil på sida slik at det går an å velge ei billegare ramme. "Kurtasjen" hos oneshare er 39 $. I tillegg kjem det 19 $ i frakt på ramma. Samanlikna med Nordnet sin kurtasje på 13 $ vil eg seie det er ein stiv pris. At det er "en langt mer komplisert prosess" å handle gjennom ein nettmeklar som Nordnet er eg ikkje med på, har du nokon gong prøvd?

arnefismen

OneShare er jo en gimmick. Det handler ikke om å kjøpe aksjer i investeringsøyemed, men å gi en symbolsk gave som allikevel har litt verdi. Det er meningsløst å sammenligne dette med aksjehandel.

Jeg ville satt pris på en sånn gave, den er fin å henge på veggen, og syns det er bedre enn mye annet som blir slengt rundt i dåp og konfirmasjoner.

Makkos bilde

Makko

Billigste rammen er 34$, eller man kan velge ingen ramme for 0$. Ja det er dyrt å betale 131$ til sammen for den billiste rammen på 34$ aksjen til 53$ pluss litt til, til 15 $ og 39 $ i transfer fee, men det har vel ingen ting med saken å gjøre. Dette er ikke ment for at man skal tjene penger på. Ingen kjøper en aksje for å tjene penger. Dette er heller ment for at man skal gi noe i gave, veldig godt eksempel med dåps gave. Gøy for en liten unge å eie en aksje i Disney. Og kommer i en fin ingravering. Er mer av estetisk verdi, en verdi målt i penger.

FT

har dere maur i buksa?

cladi

@arnefismen
Jeg er uenig med deg. Deres synsing er - for å være brutalt ærlig - totalt uinteressant så lenge den ikke er bedre underbygget enn det dere presenterte denne gangen. Slik "synsing" blir ikke interessant (min mening, ikke nødvendigvis alles oppfatning) før dere har fått noen år på baken, før dere har vist at dere har solid innsidekunnskap og har blitt Norges svar på Macrumours eller lignende. For med fingeren i jorden; i dag er dere "bare" et par kunnskapsrike idealister som gjør en kjempeinnsats. Men foreløpig ikke med nok "kred" til å overbevise en gammal kæll som meg.

Da er det bedre å satse på kalde fakta, og eventuelt å stille kritiske spørsmål. Når det er sagt: Mer drevne folk enn dere har falt i synsefella og for lysten til å konkludere uten fasit i hånd. Men det går altså fint an å stille kritiske spørsmål til f.eks funksjonaliteten på Magic Mouse uten å mene at "dette nok ikke blir bra". Eller ta opp spørsmålet om glossy skjerm på iMac 27" kontra en matt skjerm f.eks.

Huff. Det er egentlig ikke meningen å fremstå kritisk, men sånn er det muligens med alle gamle håndverkere; de har alltid noe å hakke på "kyllingene" for :bitchin:

Stå på!

Zoots bilde

Zoot

Mente ikke å kritisere thomasb =) syntes denne episoden var verdt 15 minutter av livet mitt =)

iFekk

Finner det bare mer og mer underholdende for hver episode å følge dere. Vil bare gratulere å si at ping er absolutt noe jeg ser veldig fram til hver uke nå. Så lenge dere ikke går under 15 minutter er jeg fornøyd (er vel egentlig fornøyd og takknemlig for at dere underholder meg på tirsdager uansett).

Synes Bamboo sin "reklame" ikke var noe ille, det var jo relevant iforhold til hva som ble sagt og viste fram produktet på en fin måte.

MM er jeg nokså skeptisk til, men skal ikke dømme før jeg tester den ut selv.

(PS: oneshare er noe jeg absolutt skal benytte meg av - kjempefin og ganske original gave å gi)

veparma

Syntes denne episoden var veldig god - lite dødtid osv... som tidligere episoder har hatt litt av. Men liker dette veldig godt.

Men dere skippa PingTing! Det savnet jeg.

christerguttens bilde

christergutten

Dere er flinke, gutter! Stå på videre, jeg har abonnert på dere i iTunes, og ser fram til neste episode.. En liten smule enig med cladi at det hadde vært fint med litt kjøtt på beinet til tider, men ellers er det alltid artig å se på dere.. Oneshare var et veldig bra tips jeg skal notere meg!

Takk

PS: Ikke glem PingTing neste gang da:)

Mats; Mac OS X uttales Mac OS 10, siden X er romertall for 10. Men det har du helt sikkert hørt nok nå :P

supermax

ved kjøp av apple-aksje hos oneshare, ser det faktisk ut som du MÅ kjøpe med ramme. Og det billigste alternativet er 500 dollar. Drøyt! Ellers vil jeg si at ping er veldig bra og har likt alle episodene....

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Jeg synes dere gjør en god jobb.

Noen syter og klager over detaljer, men det gjør de jo i forumet også, så de bare er sånn. Jeg ser ikke at de lager en bedre podcast selv...

Stå på!

webby1

Jeg liker deres nye konsept, men jeg lurte på om dere kunne filmet litt i deres egne lokaler. Er litt nysjerrig på hvordan dere har det. :)

quadra800s bilde

quadra800

ok, slutt å være så nærvøse! denne episoden var schwetttt :(

cladi

@Dorkfish
Gutta oppfordrer jo folk til å komme med konstruktiv kritikk, ris og ros, så om noen nevner detaljer som de mener kan gjøre podcasten bedre, må da være mer nyttig tilbakemelding enn bare "dere gjør en god jobb"?

Når det er sagt: De gjør en god jobb, men det er alltid rom for forbedringer 8-)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai