Fjerner Apple Intel Atom-støtte?

Snow Leopard uten AtomAlle de siste utgavene av Apples Mac OS X har, til store glede for Netbook-eiere, støttet Intels mobile prosessor Atom. Det har nemlig vært svært populært å installere Mac OS X på små Atom-baserte Netbooks som MSIs Wind. Nå ser det derimot ut til at Apple slår ned på morroa ved å fjerne Atom-støtten i 10.6.2-oppdateringen til Snow Leopard.

Mac OS X 10.6.2 er den neste oppdateringen til Snow Leopard og denne er forventet lansert i løpet av de neste ukene. Utviklere har i flere uker mottatt testutgaver av 10.6.2 og i de siste utgavene ser det ut til at Apple har fjernet all støtte for Intels Atom-prosessor.

Denne prosessoren er svært populær i Netbooks som MSIs Wind og Acers One, men brukes ikke av Apple i noen produkter. Apple trenger dermed ikke støtte Intels Atom i Snow Leopard, men støtten har vært der i både Leopard og den nyeste Snow Leopard-utgaven.

Skulle Apple fjerne Atom-støtten, blir det mye vanskeligere for hackere å få Mac OS X 10 til å kjøre på Netbooks. En slik oppdatering kan effektivt sette en stopper for Mac-baserte Netbooks, men mange stusser på tidspunktet. Ønsker Apple å sette en stopper for hackede billige Netbooks med Mac OS X før de lanserer sin egen tablet? Har Apple bestemt seg for en annen (og egenutviklet) mobilprosessor til sin tablet?

Spørsmålene er utvilsomt mange, men dette kan være nok en brikke i spillet om Apples beryktede tablet Mac.

Via OSXDaily.com

froskenfredrik

Litt flisespikking: Mac OS X 10? Blir ikke det Mac OS 10 10? De bruker vel X'en som romertallet ti så vidt jeg vet.

admins bilde

admin

@froskenfredrik

Apple kaller det for Mac OS X 10.6, men ja det blir faktisk uttalt Mac OS Ti Ti.Seks

maggekriss bilde

maggekris

Nja... det kan diskuteres. Alle JEG kjenner som har noe forhold til det sier "OS X ti komma seks"

nyfrelsts bilde

nyfrelst

Det uttales vel OS 10 eller OSX? Før X kom var det jo os 9, så X står jo for 10.

Jeg har aldri hørt noen si OS X 10 iallefall.

edit:
Apple kaller det for Mac OS X
versjon er 10.6.?

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

maggekriss: Jeg stoler mer på Apple selv enn de du kjenner. Apple sier konsekvent "Mac OS Ten". Så nei, det kan ikke diskuteres. Det offisielle navnet er Mac OS Ti, uansett hvor mange som føler for å si Mac OS X. Deretter kommer versjonsnavnet, som da er 10.6. Her brukes det heller ikke komma. Amerikanerne bruker punktum som desimaltegn, og det er ikke vanlig å gå over til norsk tegnsetting når det kommer til versjonsnumre.

Selv sier jeg bare "ti-seks".

maggekriss bilde

maggekris

Jeg mener ikke at navnet kan diskuteres (selv om det kom dårlig frem i kommentaren min), men jeg ville påpeke at navnet ofte uttales annerledes i dagligtale enn det kanskje er meningen aat det skal ;)

En digresjon om det å stole på Apple: Jaman, det gjør jeg og, MEN jeg ser mer og mer av folk her på forumet som stoler blindt på Apple, nærmest forguder Steve Jobs og alle hans engler i Cupertino. Ja, Apple sine produkter er i høyeste grad innovative og noen ganger geniale. Ja, Apple har etter manges mening det beste operativsystemet. Ja, Apples design er kickass. DETTE BETYR IKKE NØDVENDIGVIS AT ALT APPLE FORTELLER OSS ER SANT OG AT ALT APPLE GJØR ER BRA!!

(ikke retet mot deg overodet, Nikoraisan)

On-topic:
Personlig ville jeg ha kommandert alle englene mine til å gjøre akkurat det samme om jeg hadde vært Steve Jobs :-D

TearJacK

hvorfor er det støtte for Atom i OSX i utgangspunktet?

jpsalvesen

TearJacK, det er nok fordi Atom er kompatibel med alle de andre X86-baserte prosessorene. OSX må dermed legge inn en spesiell sperre for Atom-prosessorer.

F**ns idioter. Jeg skulle kjøpe meg Nvidia ION-basert netbook og kjøre lovlig hackintosh. Nå blir det vel Ubuntu istedet!

Traktors bilde

Traktor

Er vel ikke noe som heter lovlig hackintosh, selv om du betaler for OSX er det ikke lov å installere det på ikke apple maskinvare.

habboy

Traktor: det som står i lisensavtalen til OS ( som du først ser etter at du har kjøpt og åpnet), er vel at den bare kan kjøres på enheter som er merket apple. Men Apple er såpass greie at de sender med to klistremerker også, så kan du merke maskinen din først ;-)

simens bilde

simen

Apple står ikke over norsk lov. Så Hackintosh er lov. Men Apple bestemmer jo selv hva deres OS skal støtte av cpu'er og lignende.

maggekriss bilde

maggekris

[quote="simen"]Apple står ikke over norsk lov

Vil tro det er mange som har droppet å bygge/kjøpe seg hackintosh fordi de tror det er ulovlig. Det som derimot ER ulovlig, er måten Apple selger OSet sitt på (som mange har påpekt før meg).
I Norge er det ikke lov å selge et produkt, og så gi vital informasjon om produktet (som begrenser bruken og i essensen senker verdien) etter at salget er gjennomført. Det blir som å selge et hus med innredet hybel uten å informere om at det ikke er lov å leie den ut ;)

HenrikWLs bilde

HenrikWL

Hadde måten Apple selger sitt OS på (hvilket for øvrig er identisk med måten alle programleverandører selger sine produkter på), så hadde selvfølgelig ikke Apple kunnet selge i Norge. Siden de gjør det, kan vi følgelig trekke konklusjonen at det er lovlig.

Årsaken til at det er lovlig, er nettopp det faktum at du ved å trykke på knappen "Jeg aksepterer disse bruksbetingelsene", vel, aksepterer de bruksbetingelsene. I motsatt fall klikker du nei, og du kan følgelig heller ikke bruke programmet. Hvordan praksis på dette er, vet jeg ikke, men all logikk og fornuft tilsier da at man skal kunne ta programmet tilbake dit man kjøpte det og få pengene igjen. Hvis noe er uklart på noe område, så er det akkurat her, og jeg vet ikke om det er etablert en (retts)praksis på slikt her til lands enda.

gomle69s bilde

gomle69

Og så var støtten tilbake: http://stellarola.tumblr.com/post/225234492/10-6-2-kills-atom-and-other-news-updated

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai