Ny media-NAS fra LaCie

LaCie NasLaCie lanserer idag Network Space 2, en medieserver for nettverkslagring (NAS) designet av Neil Poulton. Network Space 2 lover høye overføringshastigheter over gigabit ethernet og tilbyr både UPnP/DLNA-støtte samt en innebygget iTunes-server og Bittorrent-klient.

LaCie Nas

Enheten har både USB og gigabit ethernet tilkobling og kan både brukes som en nettverksdisk (NAS) eller kobles direkte til datamaskinen over USB 2.0. Network Space 2 støtter UPnP og DLNA, noe som gjør det lett å dele bilder, musikk og video til f.eks. Playstation 3 eller Xbox 360 i samme nettverk. Network Space 2 inkluderer også en server-klient for iTunes og en BitTorrent-klient. Med BitTorrent-klienten kan du laste ned dine favoritt torrents selv om datamaskinen er slått av.

Network Space 2 er en state-of-the-art-løsning for kunder som vil dele og lagre mediefiler fra hele huset

sier Patrick Salin i LaCie.

LaCie Network Space 2 selges med en lagringskapasitet på 1TB og er tilgjengelig i europa fra og med november. Veiledende pris i Norge er ifølge LaCie NOK 1179,-

Du kan lese mer om produktet hos LaCie.com.

LaCie Nas

Tags:

TheX

Dæven. Det der var jo litt rått da.

iMacJhonny

Hva er egentlig en iTunes-server? Er det (som jeg frykter) kun et fancy uttrykk for at man kan lagre musikken på NASen eller er det (som jeg håper) mulighet for å lagre iTunes-biblioteket sentralt slik at alle klientene får opp det samme biblioteket med samme rettigheter for å legge til og forandre tags?

mrPicattas bilde

mrPicatta

en iTunes server fungerer på samme måte som om du deler ditt bibliotek med andre.
Altså det opprettes ett eget bibliotek som andre kan nåes via deling. Akkurat som når man aksesserer ett delt iTunes bibliotek...

Så ja, alle i husstanden kan nå dette biblioteket på lik linje, men tags og slikt id3 tag, må være tagget på forhånd. Så rettighetene ligger på lese nivå.

Men den NAS der så j*** nice ut, skulle gjerne hatt en slik ja, synd at det kun er 1TB og ikke mer tilgjengelig :(

Billhater

Og OSX vil ikke ha noe problemer med denne med tanke på automatisk backup med Time Machine? Hvorfor skal vi heretter bruke dobbelt så mye på å kjøpe en Time Capsule?

G5

...men hva med alternative løsninger?

Jeg ser QNap har et par bokser som virker interessante, men ytelse og støy er to ting som jeg setter høyt, da den skal "kone godkjennes" (skal kunne settes i / nær stue)

sparchys bilde

sparchy

Kan noen bekrefte at denne fungerer med Time Capsule via hjemmenettverket?

Mr-Pianos bilde

Mr-Piano

Jeg kjøpte (nesten) en slik NAS (forgjenger, modellen før, uten Bittorrent client). Kan ikke si at jeg er fornøgd. Den er irriterende treg, og bråker for mye. Jeg har den stående i et teknisk skap (lavstrømsskap) sammen med fiber og ruter, og jeg hører den lang vei. Jeg brukte den i 1 mnd til lagring av bilder og musikk. Men så var det stopp. Driten havarerte, og Lacie brukte 1 mnd på å fikse den. Nå står den og surrer i skapet igjen, men jeg er ikke sikker på om jeg kan stole på den. Kan også nevnes at den ikke hadde noen funksjon for "dvale", mao dyr i drift. Tøff er den, i hvertfall.

---
Mr-Piano

johnnygrandis

State of the art ?

rabarbralands bilde

rabarbraland

sier meg enig med mr-piano der, min network space 2 har krasjet, får ikke liv i den igjen, lurer på om lacie klarer å redde det som var på den, sikkert ikke. funket så lenge eg aldri slo den av. deep sleep fungerte aldri, måtte kjøre en reset etter eg prøvde det. da skulle ikke data bli slettet, men overføres til open sharepartisjonen. usb partisjonen skulle heller ikke bli slettet ved en reset, men begge deler forsvant.

var veldig kult med bittorrent klienten, men liten vits når man aldri vet når det er slutt på moroa og eg fant aldri ut om den lastet opp noe som helst. time machine backupen fungerte også greit(før). Det gikk også fint å se film streamet via airport extreme. har aldri hatt en nas før, kanskje eg sku satset på en annen type, med mindre det er noe galt med mitt eksemplar...det virker ikke som om lacie har levert et godt nok produkt som leverer det det lover

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai