Spill gamle DOS-spill med Boxer

BoxerHvis du har et par år på baken husker du kanskje også de gode gamle DOS-spillene som du enten spilte på din egen PC eller hos dine venner (hvis du var fra et Mac-hjem). Spill som Doom, X-Com UFO Defense, Syndicate og Prince of Persia vekker garantert minner.

Nå kan du gjennoppleve din barndom, eller oppleve hva oss gamlinger spilte, med det glimrende programmet Boxer (gratis).

Boxer er et lite, svært elegant og gratis program som gjør det lekende lett å spille gamle PC-spill. Boxer spiller MS-DOS-spill og er basert på den robuste virtualiseringesklienten DOSBox. Det hele er pakket inn i et veldig Mac-vennlig grensesnitt og du lagrer og kan dobbeltklikke dine DOS-spill rett i Finder.

Boxer

Når du har installert og kjørt DOS-boks for første gang, lager den en mappe i din hjemme-mappe som heter «DOS Games». Inne i denne mappen vil den lagre dine DOS-spill på «elegante virtuelle hyller». For å få installert spill du laster ned trenger du kun å dra spillene på «Installeringsikonet».

Vi testet demoen til det klassiske Star Wars-spillet «Dark Forces» og få minutter etter å ha lastet det ned, var vi i gang med å gjennoppdage hvor morro dette egentlig var. Grafikken er selvsagt elendig sammenlignet med dagens spill, men nostalgieffekten er desto større.

Boxer

Boxer er på toppen av det hele helt gratis og fritt tilgjengelig for nedlasting fra boxer.washboardabs.net. Det er derimot litt vanskeligere å få tak i kjente og kjære DOS-spill hvis du ikke har dem liggende i en skuff på loftet. Det finnes en del forskjellige nettsteder som kan være kjekke å oppsøke for å finne din DOS-favoritt. Blant annet ClassicDOSGames.com, DOSGamesArchive.com, DOSMuseum.com og LiberatedGames.com tilbyr lovlig nedlasting av gamle klassikere.

Utvikleren av Boxer har også gjort et par demo-spill tilgjengelig via hans nettside.

Tiger

SÅ jævlig bra.
Det er bringer tilbake gode minner.

Joachimsts bilde

Joachimst

Haha, genialt! Husker jeg spilte Doom på win95-maskina til onkel når jeg var yngre. Og husker enda juksekodene IDKFA og IDDQD. haha!

djhalleus bilde

djhalleu

Tusen takk. Det stiller min lengsel etter spill på Mac. Du verden så tøft med de gode gamle gla-spilla. SPILLEGLEDE!

Bry

Er med på å utvikle Boxer. Utrolig morsomt at det har funnet veien til Mac1 :)

Kashmars bilde

Kashmar

Nice. Er allerede kunde hos GOG.com (Good Old Games). En ting som disse gamle klassikerne ofte har som nyere spill ofte mangler er SPILLBARHET. Utviklerne la ofte mer jobb i historien til spillene sine før. I dag er det ofte grafikkens wow-faktor som prioriteres.

andreas 30gb

Death Rally er jo bare så kult!
Har testet det spillet i boxer for noen år siden, og det funka som juling.
Har også brukt Boxer til Fasttracker II om noen er inn i game'et ;)

Triforce

Jeg vil veldig gjerne spille EV override, myth og dirt bike.

Funker de på denne?

apple boy

Sjukt bra! Tusen takk! :D

andreasbks bilde

andreasbk

for første gang i mitt liv har jeg fått musikk på Aladin! Det var vel Aladin og Lion King som jeg spilte, hadde noe jungelboken greier og, men det funket aldri...

Bry

Triforce:
Alle spillene du nevner er Mac OS Classic spill. For å spille desse på dagens maskinvare må du laste ned Basilisk II (68K emulator) eller Sheepshaver (PPC emulator).

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai