Camino 2 lansert

Camino 2 lanserCamino, en av våre absolutt favorittnettlesere, har akkurat blitt lansert i versjon 2.0. Nettleseren har lenge vært i beta, men i går kveld tok Camino steget over til å bli helt ferdig. Flere nye funksjoner har blitt introdusert.

Camino har lenge vært en av de beste nettleserne på Mac, men dessverre er det få som har oppdaget denne godbiten. Camino er basert på Gecko 1.9, samme motor som i den vesentlig mer populære nettleseren Firefox. Dette sikrer deg god kompatibilitet med alle de mest moderne webstandarder.

Blant de nye funksjonene i Camino 2 finner vi en svært bra tab-oversikt hvor man med et enkelt klikk kan se små bilder av alle dine åpne tabs. Funksjonen gir deg raskt oversikt over hvilke tabs du har åpne.

Camino 2

Camino 2 har nå også fått innebygget støtte for Google Safebrowsing, en funksjon som automatisk blokkerer phishing-sider, sider som sprer malware, virus og andre usikre sider. Samme funksjonalitet finnes også innebygd i Safari og Firefox.

Camino 2

Sist, men ikke minst - Camino 2 har fått innebygd støtte for tjenesten Growl som kan gi deg automatisk beskjed når filer er lastet ned osv.

Camino 2

Camino 2 er som vanlig helt gratis og kan lastes ned fra Caminobrowser.org

fotojon

admin:
du skriver; Camino har lenge vært en av de beste nettleserne på Mac.

Hva er det som er bra med denne browseren?
Er det noe forskjell på hastighet eller andre ting du liker med den?
:)

SRD

Jeg brukte Camino før, men gikk over til Firefox. I dag lastet ned den nye versjonen, og jeg begynner å like Camino igjen. Det jeg liker er at en kan gjøre i ikonene ved adresselinjen mindre, slik at at en får utnyttet så mye plass til nettsiden som mulig, og det ser bedre ut. Den nye taboversikten ser også veldig bra ut, nettleseren virker også ganske rask. Det jeg ikke liker er at den ikke har norsk stavekontroll og adresselinjen til firefox.

KareStensland

Hvordan er denne nettleseren i forhold til Safari? Noen som har erfaring med denne? Har aldri hørt om denne før.

@SRD Hvorfor gikk du over til Firefox? Lurer bare på om det er ytelsesforskjeller mellom Camino og feks Safari.

appleAndre

liker best Safari

Henry9s bilde

Henry9

Har aldri hørt om denne nettleseren. Holder meg hos safari :-)

segrov

Jeg liker best safari, men Camino er nummer to.

Camino er Firefox for Os X - slik det SKAL gjøres!

SRD

Grunnen til at jeg byttet til Firefox var pga adresselinjen, og alle muligheten en får ved add-ons, men jeg tenkte å prøve ut Camino en liten periode nå. Forresten var det feil det jeg sa i sted om at det ikke er mulig å får norsk stavekontroll. Var bare jeg som ikke hadde installert norsk stavekontroll i OS X.

Forresten så virker det som Camino starter litt raskere enn FF, men litt tregere enn Safari.

nomad1

ja nettopp hva skal være så spesielt bra med Camino i forhold til andre nettlesere? Litt mer kritisk journalistikk, takk! Det som jeg mislikte sist jeg sjekket var utilstrekkelig ad-blocking og det er egentlig grunn nok til at jeg velger bort en nettleser. Det fins greie løsninger for Opera og Safari og det fungerer klart best med Firefox (flere utvidelser)

Runerts bilde

Runert

lukter det kanskje en liten mod av kickback plugin`en slik at den vil fungere i Camino?

-Evens bilde

-Even

Gir denne en sjangs jeg.

-Evens bilde

-Even

Savner støtten for transparency til gif-ene som er i bokmerkelinjen, man ser tydelig hvite rammer rundt hvert lite ikon. :)

EDIT: heter vel kansje .png?

ball

camino er en fantastisk nettleser!
hadde den bare hatt søkeforslag i googlefeltet hadde jeg gitt opp safari en gang for alle.

henkies bilde

henkie

Jeg klarere ikke helt å se HVORFOR jeg skal vrake Safari/Firefox frem for denne?
Skulle gjerne hatt noen vektige grunner før jeg fyller Programmermappa mi enda mer...

Gurres bilde

Gurre

Den har den samme Gecko-versjonen som Firefox 3.0 - altså ikke den som Firefox 3.5 bruker.

omselberg

Jeg har et merkelig problem i Safari (4.04) på min iMac (OS X 10.5.8 ): når jeg leser polske og tsjekkiske aviser blir enkelte tegn bort i visse overskriftfonter med seriffer. På dette punkt har Camino vært bedre: der har jeg fått opp alle tegnene. I dag installerte jeg den nye versjon 2.0 av Camino og konstaterte til min forbløffelse at det nå også her oppstod problemer. Jeg fikk riktignok opp de tegnene som mangler i Safari, men de ble satt i en slags ekstrem kursiv i en større skriftgrad enn resten av overskriften.

Da jeg for litt siden åpnet http://www.lidovky.cz/ i Safari, ble to bokstaver i overskriften under bildet fra en dyrehage borte, nemlig u med ring, i "lvu", og r med hake i "tygrici". I http://tygodnik.onet.pl/ leste jeg, litt nede på siden, "Medziugorje: targ wi to ci". Her skulle det stått "Medziugorje: targ świętości" (Medjugorje: hellighetens marked).

I Camino får jeg de manglende bokstavene, og etter at jeg har gått tilbake til versjon 1.6 ser de også ut slik som de skal.

Er det noen som har en idé om hva som er årsaken til Safaris merkelige oppførsel? Russiske aviser jeg leser jeg uten problemer, men de polske og tsjekkiske håndterer Safari merkelig nok bedre på huset laptop med Windows Vista enn på min iMac.

Alfred.Woodden

Jeg trodde Camino var død.

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Camino er en skikkelig god browser. Jeg har gått over til FireFox pga muligheten for plugins, men Camino hadde en del småfinesser som gjorde den bedre enn Safari.

Vanskelig å forklare hva som var bedre, men f.esk det å kunne markere flere linker og bare dra og slippe dem på fanelinjen var noe jeg aldri mestret i hverken Safari eller Opera.

Camino og FireFox klarer dette fint.

nudie_mes bilde

nudie_me

Hvordan får jeg opp denne tab-oversikten da? Noe spesielt jeg må trykke på?

PowerBook

^ Ctrl + Command + T

mareno

Men så ser det ut til at camino ikke funker sammen med 1Passord..?

macsams bilde

macsam

Sjekket den nettopp, helt grei. Men laaang vei til Firefox.

palelnans bilde

palelnan

"en av våre absolutt(e) favorittnettlesere"

Hvor mange nettlesere fins det egentlig, siden dette er EN AV de ABSOLUTTE favorittene?

Du har 3 absolutte favoritter, da, og så 5 favoritter, 20 som er OK og 47 som ikke er noe særlig?

blah blah blah.

Artig for meg dette...

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Ganske unødvendig innlegg, var det ikke?

Det finnes da nok av nettlesere til at man skal kunne ha sine favoritter, eller hva?

palelnans bilde

palelnan

1. Det var et humoristisk innlegg, noe som burde være tydelig for de aller fleste.

2. Det må da være vanskelig å ikke bare ha mange favoritter, men også flere "absolutte" favoritter. Jeg kan navngi 6 aktuelle nettlesere til Mac selv, og JEG syns i alle fall det er komisk å navngi "absolutte favoritter" blant 6 reelle alternativer.

-Evens bilde

-Even

Har brukt den siden artikkelen startet og har opplevd den som rask og trivelig! Jeg trenger ikke noen plugins etc etc, sålenge den er kjapp og enkel og har bokmerker så er den helt fantastisk for meg! :)

PowerBook

"Men så ser det ut til at camino ikke funker sammen med 1Passord..?"

Det er vel motsatt?! ;)
1Password som ikke funker sammen med Camino 2.0.. For Camino har ingen offisiell støtte for 3. part programmer, som 1Password.

dwr57

En av de virkelig store svakhetene ved Mac er at programmenes grønne pluss oppe til venstre fungerer forskjellig. Savner virkelig "Maksimer"-funksjonen til Windows.

Camino er helt grei, men den husker ikke vindusstørrelsen fra sist. De fleste programmer drar jeg utover skjermen som for å ha maksimert. Camino husker ikke det. Så nå avinstallerte jeg Camino :) Dritt-browser, go Opera!

oo

Camino er ein fin browser, men eg brukar framleis Firefox...

Kvifor?

Firefox har støtte for profiler, og profilane har støtte for forskjellig proxy-oppsett. Så eg har ein profil som er proxylaus som eg brukar når eg lyt ha direkte tilgang til det lokale nettet, og ein profil som er satt opp til å bruke ein SOCKS4-proxy via ssh -D til heimemaskina mi - fin for å bruke på reise når ein risikerer å befinne seg på utrygge nettverk.

Camino brukar diverre dei generelle proxy-innstillinga i MacOSX, noko som ikkje høver så bra til mitt bruk :)

sorngard

Du kan konfigurere forskjellige nettverksprofiler med og uten proxyer som du kan skifte mellom i Systemvalg - Nettverk.

sorngard

@SRD: En ny adresselinje inspirert av Firefox er et av målene for Camino 2.1: Summer of Camino 2009

BendikSs bilde

BendikS

nah, holder meg til firefox.

hvis det noen gang kommer en nettleser som har like stor støtte for plugins, er raskere og like stabil som firefox, skal jeg vurdere å bytte ... selv om jeg mest sannsynlighvis ikke vil gjøre det likevel, siden jeg er så vandt med firefox.. jaja

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai