Slik bruker du iMac 27" som ekstern skjerm

Apple iMac 27

En av de gode nyhetene med introduksjonen av den nye iMac med 27" skjerm er at man også kan bruke denne massive skjermen som en ekstern skjerm. Slik kommer du deg inn og ut av det Apple kaller for Target Display-modus.

Slik bruker du iMac 27" som ekstern skjerm

  1. Kontroller at begge datamaskinene/enhetene er slått på og våkne
  2. Koble en hann-til-hann Mini DisplayPort-kabel til Mini DisplayPort på hver datamaskin. iMac 27" vil da gå inn i Target Display-modus og vise innhold fra datamaskinen/enheten du har koblet til.
  3. For å forlate Target Display-modus, trykker du Kommando + F2 på tastaturet på din iMac 27". For å komme inn i Target Display-modus trykker du Kommando + F2 en gang til.

Programmer som kjører på din iMac 27" vil forbli åpne og kjører mens den i er Target Display-modus, men du kan ikke bruker iSight, USB eller Firewire-porter mens den er i tilkoblet en annen maskin. For å justere lysstyrke på skjermen kan du bruke iMac 27" sitt tastatur.

Du kan lese mer om funksjonaliteten i Apples nyopprettede supportdokument for Target Display-modus.

Via TUAW

Tags:

lasarus84

Noen som tror det vil komme en oppdatering som lar f.eks. HDMI enheter brukes på tilsvarende måte?

Tenk å kunne koble spillkonsollen, eller tv-boksen til 27" iMac. Digg...!

SRD

Høres utrolig praktisk ut. Tenk å kunne starte video konvertering/rendring på 27", og så koble til Macbooken og bruke 27 som skjerm til den, mens konverteringen går i bakgrunnen.

Hva menes med at en ikke kan bruke USB mens den er tilkoblet en annen maskin? Betyr det at hvis en har USB-tastatur så kan en ikke justere lysstyrken? Hvordan er det forresten med eksterne harddisker?

NyZeta

I følge dokumentet:
DisplayPort to your 27-inch iMac using a Mini DisplayPort to Mini DisplayPort cable or using a converter that converts other electrical, video, and audio protocols from another source device to Mini DisplayPort compliant signals

Så regner med at alt som kan bli et displayport signal vil kunne benyttes på macen.

I følge samme dokument:

punkt 2 sier at du kan bruke lysstyrkeendringsknappene (F1 og F2) samt mediatastene (F7-F12). Alle andre taster er ikke etablert.

For meg virker det som om du ikke kan benytte USB-portene (osv) fra den maskinen du kobler til "skjermen" på. Altså at usb-signalene ikke kan fraktes igjennom Displayport-kabelen.

KDNs bilde

KDN

@lasarus84 Det er folk som har fått HDMI enheter til å fungere på 27"eren.

I dag kreves det dog en HDMI til DVI kabel + en DVI til mini DP boks som skalerer bildet slik at det blir riktig oppløsning på skjermen. Denne løsningen koster fort $400-$500. Det er ryktet at flere kabel / konverterings boks produsenter arbeider med billigere løsninger.

Den nevnte løsningen kan bestilles fra Atlona . Merk at det lønner seg å kontakte de slik at du får alt som trengs (2/3/4 kabler/konvertere).

lasarus84

@KDN:
Oi, dyrt var det ja. Får vente å se hva som dukker opp.

ggt667s bilde

ggt667

lasarus84 -> Har du prøvde med HDMI -> DisplayPort direkte? Dersom signalet fra HDMI kilden er greit, skal du kunne kjøre det uten konvertering.

KDNs bilde

KDN

@ggt667 I følge brukere på macrumors forumet så går ikke det.

chsols bilde

chsol

Jeg får ikke til å justere lysstyrken, men ellers er jeg veldig fornøyd. Digg å redigere filmer på min Mac Pro med denne oppløsningen.

ggt667s bilde

ggt667

[quote="KDN"]@ggt667 I følge brukere på macrumors forumet så går ikke det.Nå er jeg litt sånn at jeg ikke tror det før jeg har prøvet selv.

Houd.inis bilde

Houd.ini

Noen som vet noe om hvor mye effekt 27" imac trekker i slik "target- modus", eller med andre ord hvor mye effekt 27" imac trekker påslått uten noen programmer åpne?
Redigert: fant en lenke med svaret: http://images.apple.com/environment/reports/docs/iMac_27_inch_Environmental_Report_2009.pdf
idle- display off/ on 50w/ 150w
Med andre ord svært god energieffektivitet for selve "maskinen" ihvertfall, 50w er veldig bra, bare 20w mer enn hele Macbooken min i idle (målt med sak fra Clas Ohlsson, vet ikke hvor nøyaktig den er). 100w for skjermen alene, vet ikke hvor bra det er, men ikke uhørt ihvertfall.
Hvis disse maskinene bare hadde hatt plass for flere disker (type én 2,5" for SSD for OS+ programmer pluss én 3,5" HDD for lagring) hadde jeg gått for en, så kunne jeg koblet til PCen med et ATI- kort med mini-DP- inngang for spilling, og vekslet aktivt mellom to maskiner med cmd+F2.

jks01

Er det noen som vet om man kan koble en ekstra skjerm på en imac 27 tommer?

Hilsen
Helt ny på mac :-)

SRD

Det burde gå helt fint ja ;)

jks01

Vil det fungere som "delt skjem" på pc eller vil den overta hele skjem visningen? :-)

freelys bilde

freely

Du kan velge mellom mirror view eller extended desktop

jks01

Fant svaret selv :-)
http://www.youtube.com/watch?v=GsyDlvnVYmc

hap

Har en iMAc 24", kjøpt sommeren 2009. Er det mulig å bruke denne som ekstern skjerm? Hvis det er mulig, fungerer det også å sende HDMI-signalet fra TV dekoderen inn i mac`en på mini DisplayPorten?

slogmos bilde

slogmo

Det er kun 27" iMac som kan brukes som ekstern skjerm.

tom carlsen

Kanex kommer med en konverter i april..

http://kanexlive.com/products/item-id-3662.html

Konvertitt

Dr bott har allerede en på markedet. Men dessverre er den bare i salg i US og omegn. De europeiske nettsidene tillater ikke salg og ingen av de norske butikkene som er listet har den i sitt sortiment. Så vidt jeg kan se.

Kanex sin konverter som er linket over ser ut som den kommer med strømforsyning for det amerikanske markedet.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai