Ny seks-kjernet Xeon Gulftown prosessor i Mac Pro?

Gulftowni ny Mac Pro?Apples Mac Pro har lenge vært klar for en oppdatering og med lanseringen av de nyeste iMacene med Core i7-prosessorer er plutselig iMac raskere enn Mac Pro ved flere anledninger.

Nå ryktes det at Mac Proen vil oppdateres tidlig i 2010 og få Intels nye Gulftown-prosessor (Core i9) med hele seks kjerner!

På en polsk nettside med navn PCLab ble en test av Intels Gulftown publisert for kort tid siden, men denne ble mer eller mindre umiddelbart fjernet igjen. Prosessoren til Intel er ikke lansert, men testen som PCLab publiserte viste store ytelsesforbedringer. Gulftown Core i9-prosessoren har seks kjerner og ytelsen skal ha økt 50% i forhold til dagens quad core Xeon-prosessorer. Gulftown er produsert på 32nm.

Ifølge Hardmac vil denne CPUen bli installert i fremtidige Mac Pro-modeller ventet tidlig i 2010. Denne fremtidige Mac Proen vil med to slike Core i9-prosessorer tilby hele 12 fysiske kjerner og med 24 logiske kjerner. Med slik prosessorkraft vil gapet mellom iMac Core i7 og Mac Pro bli vesentlig større.

Skulle Apple introdusere en Mac Pro med to slike Core i9-prosessorer, vil Mac Proen få totalt 12 kjerner. I Snow Leopard har Apple klargjort systemet for å kunne håndtere så mange kjerner ved hjelp av Grand Central Dispatch.

Grand Central Dispatch (GCD) er enkelt fortalt et «køsystem» for oppgavene som hele tiden skal fullføres i din Mac. Grand Central Dispatch vil håndterer hvordan alle forskjellige programmer sine prosesser skal tildeles «plass» i prosessorens mange kjerner. Grand Central Dispatch vil fordele oppgaver til den kjernen som til en hver tid er ledig og dermed unngå «kø».

Ny Mac Pro forventes lansert i første kvartal 2010, men rykter er rykter og vi vet svært lite om Apple faktisk vil benytte denne prosessoren.

KDNs bilde

KDN

Mac Pro kommer ikke med Core i9, men med Xeon 56XX serien.

Core er for forbrukermaskiner mens Xeon blir brukt til arbeidstasjoner/servere.

mac-lovers bilde

mac-lover

Heftig!!
Håper det snart også blir en MacBook Pro oppgradering...

admins bilde

admin

@KDN

Ikke nødvendigvis. Prisen vil avgjøre det og denne Xeon kan bli uforholdsmessig dyr for Apple. Uansett hva de velger blir det en heftig maskin.

mac-lovers bilde

mac-lover

ja, det er helt klart... :-)
gleder meg ;)

åttitre

Leste litt om i9 her.
"The i9 doesn't extract significant advantages from its pumped core count (which brings processing thread count up to 12) in a lot of day to day tasks, so don't expect to see an increase in game performance, Windows startup speed or other single-core optimized tasks. It's when you start rendering video or doing 3D modeling—tasks that are suited to parallelization—that the i9 flexes its muscles." (Kilde: Gizmodo.com)

http://gizmodo.com/5411119/intel-core-i9-benched-six-cores-of-pure-joy

Men hva skal man si, jeg gleder meg også :)

KDNs bilde

KDN

@admin
Den første Core i9 som kommer i salg er Extreme Edition som blir priset til $1100ish. Core i9 har dessuten ikke støtte for mer enn en sokkel.

Xeon 56XX serien kommer mest sannsynlig til å bli priset fra $700 og oppover. (merk at Apple kan bruke 36XX serien hvis de vil ha en 1 sokkel modell slik som nå. En annen mulighet er at de fortsetter med 8 kjerner på grunnmodellen og 12 kjerner på toppmodellen.)

(Oppgitt pris er bassert på hva tidligere serier har kostet ved introduksjon. Det har vært snakk om at 56XX serien vil ha noe høyre introduksjonspris enn tidligere Xeon serier.)

Nilka

Selv om Xeon 56xx serien skulle bli priset noe dyrere enn dagens xeon modeller vil dette neppe ha særlig mye å si for apples priser. 08 Generasjonen hadde prosessorpriser på nesten 1500$ da den kom. dette var for modellen med 8 kjerner på 2.8 Hhz. Dagens startmodell har en prosessor som koster ca 350$ og til tross for dette Selger apple Mac Proen til samme pris.
Dette betyr likevel ikke at apple ikke kan finne på å sette opp prisen da det ryktes at de har en eksklusivitetsavtale på 3 måneder. Likevel er markedet slik at om det skjer noen forandringer i pris så tror jeg nok heller vi får en billigere intromodell. Grunnen til dette er rett og slett den nye imacen som gir veldig mye for penga ( i alle fall sett med apple øyne) samt at dollaren er en del lavere enn da mac pro 09 ble sluppet.

Om vi er veldig heldige kan det til og med hende vi får en 4 eller 6-kjærne maskin helt i overgangen på iMacen. Med andre or 16-17 tusen. Det har vært Mac Pro modeller i denne prisklassen før og slik iMacen er nå skulle dette ikke by på noen større problemer.

Og ja jeg gleder meg, har ikke hatt stasjonær på over 3 år og det skal bli veldig deilig å få en kraftkasse igjen. Om jeg trenger all kraften i maskina? Nei absolutt ikke, men hva hadde vel verden vært om vi bare hadde fått akkurat det vi trengte?

SRD

Jeg håper det også kommer oppdatert Macbook Pro 15" med i7 og 1680 x 1080 eller 1920 x 1200 oppløsning. Det hadde også vært fint om prisen på Mac Pro hadde gått ned en del.

gomle69s bilde

gomle69

Jeg lurer på om vi vil se en ny 30" (eller større) skjerm når de lanserer ny Mac Pro... :).

Traktors bilde

Traktor

Jeg tror ikke 1920 x 1200 oppløsning hadde vært noe på en 15" macbook pr, ville nok vært veldg slitsomt å se på. Det blir rett og slett for smått.

BendikSs bilde

BendikS

blir morsomt å se om de lanserer ny 30" ja, den som selges nå er jo overprisa til de grader i forhold til hva du får.

SRD

[quote="Traktor"]Jeg tror ikke 1920 x 1200 oppløsning hadde vært noe på en 15" macbook pr, ville nok vært veldg slitsomt å se på. Det blir rett og slett for smått.
Jeg har brukt 15" før med 1920 x 1200 og jeg synes det gikk fint. Men det varierer vel fra person til person. Men uansett så jeg at Apple burde gitt oss muligheten til å velge noe som var høyere enn 1440 x 900. Nå ser det jo ut som om Apple også beveger seg over på 16:9 formatet, så hvis det kommer på Macbook Pro også, så håper de også øker oppløsningen.

Det hadde forresten vært utrolig kult om Apple kom med en erstatter for 30", med samme funksjoner som 24", og til en pris under 10 000 kr. Men det er kanskje å håpe på litt mye :/

KDNs bilde

KDN

Jeg både tror og håper at Apple kommer til å fortsette med 16:10 skjermer på bærbare. Det blir mye scrolling hvis man har 16:9 på skjermer under 20".

SRD

Det er jo ikke skjermstørrelsen som avgjør hvor mye scrolling det blir, men oppløsningen. Hvis 15" MBP blir 16:9 og får 1600 x 900, så blir det like mye scrolling som dangens 1440 x 900. Men jeg håper likevel at de beholder 16:10 formatet, og heller øker oppløsningen.

KDNs bilde

KDN

Jeg vet veldig godt at det er oppløsningen, men med 1920x1080 på en 15" så får man litt for høy piksel tetthet synes jeg.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai