Mac mini den mest strømgjerrige datamaskinen

Ifølge en britisk undersøkelse har Apple noen av de mest strømgjerrige datamaskinene som lages i dag. Mac mini topper listen i sin kategori, og MacBook-serien gjør det heller ikke dårlig i sin.

De siste årene har Apple fokusert mye på sin miljøprofil. For bare et par år siden fikk selskapet hard kritikk fra Greenpeace for det de mente bare var markedsføring og ikke virkelige miljøtak. I år derimot har organisasjonen skrytt av jobben som Apple gjør for å begrense bruk av skadelige materialer og forbruk i strøm og transport.

Mac mini

Ifølge en ny undersøkelse fra britiske Sust-it.net har strømforbruket i Macintosh blitt begrenset betraktelig de siste årene. Tallene er basert på strømforbruket når maskinen er i bruk, definert etter disse kriteriene av Sust-it.

Øverst på listen over de mest strømgjerrige stasjonære maskinene finner vi alle de fire modellene av Mac mini. Maskinen har et årlig utslipp av CO2 på bare 21,25 kilo. Til sammenligning har en Asus Eee Box B201 et årlig utslipp på 44,64 kilo.

Blant de bærbare maskinene topper Hewlet Packards Pavilion DM3, men rett etter finner vi MacBook Air og MacBook.

Det finnes ikke noe informasjon om forbruket til den siste modellen av iMac, men den forrige modellen ligger på en sjetteplass blant de stasjonære maskinene som har skjerm integrert. Det er verdt å merke seg at alle maskinene som befinner seg over iMacen har mindre skjærmer, skriver MacWorld.

TopDog

Fantastisk, ser for meg å tjene raskt inn byttet av min tre-fire år gamle Mac Mini.

macelsk

@Topdog

"Fantastisk, ser for meg å tjene raskt inn byttet av min tre-fire år gamle Mac Mini."

Sier ikke denne artikkelen at maskinen bruker mere strøm?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai