Google Chrome til Mac klar om få uker

Google ChromeGoogles nettleser, Google Chrome, har vært under utvikling i lengre tid til Mac, men nå nærmer vi oss endelig den første beta-versjonen av den populære og raske nettleseren. I løpet av få uker vil Google Chrome lanseres i en beta og Google holder dermed løftet sitt om å lansere Chrome for Mac i 2009.

Google Chrome benytter WebKit, samme motor som i Apples Safari. Nettsider vil dermed vises like godt i Google Chrome som i Safari. Chrome har allikevel et par fordeler sammenlignet med Safari. Nettleseren kjører nemlig hver eneste fane som en egen prosess, noe som betyr at både ytelsen blir høyere og at nettleseren blir mer stabil. Kræsjer en nettside nettleseren er det kun en fane som kræsjer, ikke hele nettleseren.

Google Chrome snart klar til Mac?

Apple har prøvd å gjøre noe lignende i Safari 4, men i denne nettleseren er det kun plugins som kjører som en egen prosess. Dette har gitt store forbedringer på stabiliteten ettersom Adobe sin Flash-plugin nå kan kræsje så mye den vil uten at hele nettleseren går ned.

Google Chrome om få uker

Google har hele tiden lovet at Mac-brukere skulle få en beta av Chrome i 2009 og selv om det nå kun er 4 uker igjen av året ser det ut til at selskapet holder sine løfter.

Sjefs-utvikleren til Mac-utgaven av Google Chrome, Mike Pinkteron, sendte i går ut en twitter-melding som bekreftet at kun 8 bugs gjenstår å fikse. Mike Pinkterton er, i tillegg til å være sjefs-utvikleren av Chrome, også en av grunnleggerne av den populære Camino-nettleseren på Mac.

Betaen av Chrome vil sannsynligvis være tilgjengelig fra Google i løpet av de neste ukene. Google Chrome har vært tilgjengelig i en utviklerversjon i lengre tid, både gjennom Chromium-prosjektet og som en Google Developer Release.

Versjonen som forventes lansert i løpet av kort tid er en den første offentlige betaen. I denne versjonen vil funksjonene være endelige og nettleseren skal være stabil nok til daglig bruk.

Tags:

MacFans

Jeg har da hatt Chrome lenge på min Mac...

Grape

Faner på toppen var nok til den ble standard hos meg ;)

pjc

Det er fra Google og jeg ikke tillit Google. Derfor jeg vil ikke bruke Google Chrome.

magnus.overli

Chrome har vært installert på min MB siden 24 oktober....
Kan dere kanskje utdype hva det egentlig er snakk siden flere av oss har denne nettleseren fra før?

nubbizs bilde

nubbiz

Det som kommer nå er en beta. Dere har bare en developer versjon.

djxfades bilde

djxfade

Regner vel med at de dropper oss med PowerPC nok engang...
Det er tragisk. Har en fullt ut kapabel Dual G4 1.25 GHz maskin, med Leopard. Men blir fortsatt nødt til å kjøre Safari (Firefox er ikke aktuelt for min del, syns den er altfor treg, og ja, har kjørt den i mange, mange år).

Kjører Google Chrome på alt av Windows PCer, og det går så raskt, det er en fryd å bruke.

Håper virkelig de tar seg tid til å porte denne.

Det eneste som ikke fungerer på PowerPC er Javascript motoren, V8. Regner med dette er fordi den er skrevet i Assembly..

Brutals bilde

Brutal

PowerBook

På tide...

Lokehues bilde

Lokehue

Ser ut til at de måtte droppe en del større features for å få ut betaen, disse har blitt utsatt/disabled:

• Bookmark Manager
• App Mode
• Task Manager
• Sync for Mac
• Multi-touch gestures
• 64-bit
• Full extension support
• Full Screen mode

Andre ting som kommer: http://tinyurl.com/ydu7cuv

fredarn

Gleder meg, håper jeg endelig kan få en stabil nettleser, ALLE nettlesere jeg tidligere har prøvd kræsjer rett som det er.. Og Firefox stjeler minne..

FireFoxs bilde

FireFox

Jeg har hatt Google Chrome lenge nå.
Det som overrasker meg er at Chrome er mye raskere enn den raske Safari, og det i en dev. versjon.
Gleder meg til betaen kommer...kanskje en kan importere bookmarks fra andre lesere da, noen som vet?

iPuNxs bilde

iPuNx

Tror safari har kræsjet rundt 100 ganger for meg, så mulig at jeg hopper over på chrome skuta.

fuzzy76s bilde

fuzzy76

Mange som ikke skjønner forskjellen på developer preview og beta ser jeg, men beta er altså det Google anser som "bra nok til at de fleste kan teste". Developer previewen har de derimot advart mot å bruke som hovedbrowser (selv om jeg har gjort det siden sensommeren). Så det dere har installert tidligere er IKKE en beta. :rolls eyes:

Import fra andre nettlesere på førstegangskjøring har vært der i flere måneder allerede. Og i developer-updaten som kom i dag var også "vanlig import" endelig enablet. Hentet nettopp inn bokmerkene mine fra Firefox, og det funket fint. :)

Beta-blokker listen var nede i 1 issue i går, men er nå oppe i 3 ser jeg. Regner med de jobber hardt med de buggene. 8-)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai