Apple overtar TabletMac-merkenavn

Tablet MacSagaen om Apples tablet vil ingen ende ta, men nå og da dukker det heldigvis opp tegn som faktisk tyder på at Apple kanskje jobber med en tablet. Informasjon om at Apple tidligere i år overtok merkenavnet TabletMac fra selskapet Axitron har nok en gang satt fart i ryktene. Hva skal Apple med dette merkenavnet?

Apple og Axitron, selskapet som modifiserer MacBooks for å gjøre dem om til tablets, har tydeligvis blitt enige om at Axitrons merkenavn TabletMac skulle overføres til Apple. Dette bekreftes av et offentlig dokument signert av både Apple og Axitron.

tabletmac trademark

Dette betyr selvsagt ikke at Apple har en tablet på trappene, men Axitron har eid dette merkenavnet i lang tid og har også utviklet og solgt produkter under dette navnet uten at Apple har reagert. Det har heller ikke blitt gjennomført noen form for søksmål mot Axitron fra Apples side og merkenavnet har blitt overtatt av Apple gjennom en privat avtale.

Ryktene om Apples tablet tilsier at dette produktet ikke vil kjøre Mac OS X, men en variant av iPhone OS som Apple bruker på sin iPhone. Skal man tro denne informasjonen er det lite trolig at Apple ønsker å benytte TabletMac merkenavnet, men de ønsker sannsynligvis å ha kontroll over dette merkenavnet for å unngå forvirring.

Tags:

arveT

At de tar over et merkenavn med Mac i navnet er ikke så merkelig.
Det kan selvfølgelig bety at de vil lansere en tablet, men jeg tror hovedgrunnen vil være å hindre andre produsenter i å bruke Mac-merket på produkter som ikke kommer fra Apple.

MacLets bilde

MacLet

Jeg venter så sykt på tablet.. kjøper med en gang om den kommer.. bare om det er osx though.. ikke iphone os, man trenger ikke en større iphone, den er jo stor nok fra før. Men en macbook som skjerm hadde vært no! :D Skulle vært litt større enn 10" da..

-Evens bilde

-Even

haha, Apple har sikkert en baktanke me alt, de kommer til å gi ett og ett hint i mange år fremover, å så, om maange år, da lanserer de det! :P

bleakgadfly

Mulig at dem bare ikke vil gå på den samme floppen som med iPhone hvis dem bestemmer seg for det.

Jensrasks bilde

Jensrask

@Bleakgadfly
Apple gikk da ikke på noen flopp med iPhone?eller...?

Jensrask

limbo

Tror han tenker på den saken mellom cisco (var det cisco) hvor det ble en rettsak som endte i ett forlik, eller noe i den duren.

macwerners bilde

macwerner

Jepp, det var Cisco som hadde et håndset de kalte Iphone. Tror Apple betalte en grei sum til Cisco så ordnet det seg ganske raskt. Var i allefall ikke mye pes om dette.

Jensrasks bilde

Jensrask

Ok, det var greit å vite ;)

Jensrask

iPuNxs bilde

iPuNx

Axitron sammarbeidet med apple og fikk kjøpe halferdige maskiner for så å modde de til en tablet.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai