Ny MacBook Pro i januar?

Ny MacBook Pro i januar?Skal vi tro ryktene planlegger Apple en oppdatering av sin MacBook Pro-modell tidlig i 2010 og kanskje ikke helt tilfeldig har Intel nå annonsert at de vil lansere sine nye Arrandale-baserte mobilprosessorer den 3. januar 2010. Finner Intels mobile Core i5 og Core i7 veien inn i en ny MacBook Pro?

Intel planlegger å lansere tre nye Arrandale-baserte 32nm Core i5 og Core i7 mobil-prosessorer den 3. januar - omtrent samtidig som Apple normalt oppdaterer sin MacBook Pro-serie. I år blir Apple ikke å finne på Expo, men det betyr ikke nødvendigvis at Apple ikke planlegger å lansere nye maskiner.

Prosessorene som Intel har annonsert at de skal lansere i januar er Core i5 520M, Core i5 540M og Corew i7 620M. Core i5 520M har to kjerner og kjører 2.4GHz og 540M på 2.53GHz. Core i7 620M har også to kjerner, men 4MB cache og er klokket til 2.66GHz.

Hvorvidt disse prosessorene finner veien inn i Apples maskiner vites ikke. De bruker mye strøm, men både lanseringstidspunktet og arkitekturen er riktig for Apple.

Via MacRumors

iBruker

Skjer dette til samme pris de har maskinene i dag, selger jeg min unibody macbook og kjøper ny MPB! :D

macmacdudes bilde

macmacdude

Samme her iBruker! :D

jeez

hvorfor bruker i5 så mye mer strøm enn dagens?

SRD

Jeg har også en Macbook Alu, som med stor sannsynlighet får ny eier hvis disse ryktene stemmer.

Kan også nevnes at disse prosessorene overklokker seg selv hvis en ikke utnytter begge kjernene.
Core i5-520M opp til 2.93 Ghz
Core i5-540M opp til 3.06 Ghz
Core i7-620M opp til 3.33 Ghz

Simpsonss bilde

Simpsons

Hvilken praktisk ytelsesforskjell vil i så fall en utbytting av en 2.66 gh core 2 duo processor med en core i5 prosessor være?

Kjøpte ny macbook pro i sommer. Kan ikke helt se for meg at det er den store forskjellen det er snakk om. I alle fall ikke en slik ytelsesforskjell at jeg tenker på å vurdere å selge den gamle og kjøpe ny. Rett meg hvis jeg tar feil.

Vil et slikt utbytte ha mye å si på batterikapasiteten?

arveT

@Simpsons: Se artikkelen "Hvorfor velge iMac med intel i5/i7".
Blir vel ikke helt de samme forholdstallene mtp. ytelse, da det her er snakk om mobile i5 og i7. Men du har fremdeles fordelen av at prosessoren har minnekontroller og PCIe kontroller direkte på prosessoren, som vil øke ytelsen.

Masterplan

Hvor lang tid vil det ta å få Quad-Core på Macbook Pro? synes ikke dette høres så revolusjonerende ut. Ønsker meg mye bedre ytelse på MBP, da jeg trenger styrken til en stasjonær, men fleksibiliteten til en laptop. Hvorfor kan ikke MBP bruke "samme" Quad som nye iMac? =/

alexo89s bilde

alexo89

JEg kjøpte ny maskin forje uke jeg :D Angrer ikke på at jeg ikke venta xD

Simpsonss bilde

Simpsons

@masterplan. Trolig fordi quad prosessorer bruker mye mer strøm, krever mer effektiv avkjøling og på grunn av størrelsen. en quad core prosessor er ikke utviklet for å fungere i ett lite trangt og nærmest luftett kabinett.

SRD

Quad bruker fra 45W og opp til 55W (på 2 Ghz modellen), mens i7 med to kjerner bruker 35W.

Jeg vil heller ha en Macbook Pro som er litt tykkere og har firekjerner istedenfor en som er litt tynnere, og bare har to. Men jeg tror nok at det sistnevnte er mer realistisk fra Apple.

mac-lovers bilde

mac-lover

noen som vet hvor mye mer strøm i5 og i7 prosessorene bruker i forhold til core 2 duo?

petter268

Hvem er det som kjøper den "nye", hvis den kommer, hvis det bare er fordi den har en annen prosessor?
Nå skal en av dere fortelle meg hvorfor dere bare må ha den nye, hvis dere allerede har en Macbook Pro.

Blir jo bare idiotisk.

alexo89s bilde

alexo89

Enig, skal man liksom bytte maskin for hver oppdatering? Det vil ALLTID komme en ny modell. Og det blir en dyr hobby :S

Masterplan

@Simpsons

Nå har jo HP Envy, som er en så nær look-alike som MBP som mulig, fått QuadCore, men påstås likevel å ha godt batteri.

http://www.shopping.hp.com/webapp/shopping/series_can.do?storeName=computer_store&landing=notebooks&a1=Category&v1=ENVY

Meen som SRD sier, det er nok mer sannsynlig at Apple heller vil levere sterkere dual-core enn "svakere" Quad, siden det fortsatt ikke er veldig utbredt støtte for multicorebruk i apps. (bortsett fra rendering og Aftereffects-arbeid etc.) Even though.. synes det ser ut som et liite steg frem bare, litt skuffende ..

SRD

@mac-lover
C2D bruker 25W på 2 Ghz og hvis jeg ikke tar helt feil så bruker 3.06 Ghz opp mot 35W (samme som i5 og i7 med to kjerner).
Når det gjelder quad, så bruker de to billigste (1.6 og 1.73 Ghz) 45W og toppmodellen (2 Ghz) opp mot 55W. (Jeg tror i hvertfall dette skal være de riktige tallene ;) )

gauder

Er fortsatt strålende fornøyd med min macbook alu 2ghz og kommer ikke til å bytte før ANDRE generasjon av neste design.

Da setter jeg heller inn 2gb mer ram og kjøper nytt batteri når det tar kvelden.

Arild Holtet

Har forrige model MacBook Pro 2,4 GHz, og den fungerer perfekt til alt jeg gjør. Det og ALTID ha det siste til høyere pris, for man taper på den man selger. Det er uaktuelt for meg. Er man fornøyd så er man fornøyd. Men en artig utvikling på en bra maskin.

A.H.

SRD

Jeg skjønner godt dere som er fornøyd Macbook Alu og forrige generasjons Macbook Pro. Det er utrolig gode maskiner, men for min del så når Macbook Alu ikke helt opp til kravene mine. Jeg trenger en maskin med firewire, SD-kort leser. I dag må jeg bruke USB-hub for eksterne disker og minnekortleser, og da går det for tregt. Jeg har også begynt å jobbe mer når jeg er "på farta", og skulle derfor også hatt en skjerm med høyere oppløsning. Når jeg i tillegg skal skaffe meg Full-HD kamera over nyttår, så trenger jeg så mye CPU-kraft jeg kan få. Så da tror jeg at jeg kommer bytte.

ps. Grunnen til at jeg kjøpte Macbook Alu var fordi den forrige Macbooken min tok kvelden, og jeg trengte en ny maskin med en gang. Og da hadde jeg ikke råd til en Pro.

KDNs bilde

KDN

Husk at Arrandale inneholder grafikk prosessor direkte på "prosessor plata".

[quote]De bruker mye strøm[/quote]

Dette er da direkte feil. For å sammenligne strømforbruk på C2D og Arrandale må man slå sammen C2D + M9400 grafikk chippen mot Arrandale.

Jeg er 99% sikker på følgende: Arrandale kommer i MBP13" og i den mindste MBP15" modellen. Mellom/topp modellen av MBP15" og MBP17" vil komme med quad core Clarksfield (bygget med 32nm teknikk).

Clarksfield bygget med 32nm teknikk kan gjøre at oppdateringen drøyer til februar/mars, hvis ikke Apple har fått til en spessiell avtale med Intel.

Erlend

@Masterplan

Angående HP Envy: For å komme opp i nærheten av de påståtte 7 timene batteritid må man koble til ekstra batteri på 1.2kg samt skru på alle strømsparingsfunksjoner. Vekten på maskinen er da oppe i over 3.5 kg. Uten batteriet kan du surfe med WLAN i 1t og 35min før batteriet er tomt.. Ellers ser maskinen ut til å være knallbra som arbeidsstasjon og gamingplatform, men jeg er redd en faller i kategorien "slepbar" om man ikke ønsker å lade batteriet hvert 95. minutt. :bitchin:
(Kilde: http://www.notebookcheck.net/Review-HP-Envy-15-Notebook.22272.0.html)

Hovedgrunnen til at Arrandale er spennende er det lave strømforbruket, noe som vil gi bedre batteritid og mindre varmeutvikling.

SRD

@KDN

Du har helt rett. Hvis jeg ikke tar helt feil så er det også bare en vifte/kjøleløsning på Macbook (Pro) 13" som kjøler både CPU og andre komponenter (eks. GPU). Da blir det mye mer riktig å sammenligne C2D + M9400 mot i5 og i7. På Arrandale ligger jo også minnekontroller og PCI-E i prosessoren, og det vil vel også gi litt høyre effektforbruk (mot at hovedkortet bruker mindre strøm). Uansett så håper jeg virkelig på at det blir Quad i 15" til under 16 000 kr. I hvertfall med tanke på optimaliseringene OS X fikk med Snow Leopard.

monoton

Husk også at i7en har Hyper Threading, dvs. kan utføre 2 tråder i parallel pr. fysiske kjerne. Dermed har den 4 virtuelle kjerner i 2-kjerne utgaven.

monoton

@KDN

Enig, Arrendale kommer nok i low-end utgavene. Blir spennende å se om den integrerte grafikken får OpenCL støtte fra Apple (vet ikke om grafikk-delen kan støtte det)..

Houd.inis bilde

Houd.ini

KDN: intel har ingen 32nm firekjernere på veikartet før Sandy Bridge, sørgelig nok. De trenger vel å få brukt alle 45nm- fabene til noe og...

KDNs bilde

KDN

@monoton
Core i7 (Arrandale) kommer ikke før seinere. Det er Core i3 og Core i5 som etter ryktene skal lanseres 3. januar. Core i3 er 2 kjerneprosessor uten HT mens Core i5 har HT. En kjerne med HT har ca 20-30% bedre ytelse enn en kjerne uten HT.

@Houd.ini
ref: Denne artikkelen angående Clarksfield på 32nm.

Hele 2010 kommer nesten kun til å handle om lansering av 32nm prosessorer for Intel siden det er "toc" året.

SRD

Hvor sannsynlig er det at nye MBP får USB 3?

Lokehues bilde

Lokehue

@petter268: Man kan da godt ha en gammel maskin selv om det er en MBP? Ikke alle MBP er nye, de har jo vært på markedet i mange år.

@alexo89: Hvem sier at det er en hobby? For en del av oss er det det viktigste verktøyet som gir oss et levebrød.

Skulle ellers gjerne ha sett en Quadcore MBP (det finnes jo allerede laptoper fra andre produsenter med quad). Jeg regner med at Apple kommer ut med en til neste år, antagelig med Calpella-prosessorer (noen spår tredje kvaral, men jeg håper Apple får no´ fra Intel før det).

USB3? Meh... gi meg LightPeak!

SRD

Jeg hadde ikke trodd at Intel hadde kommet så langt med Light Peak, men det kommer vel neppe før etter sommeren eller? Forhåpentligvis vil Apple være raske med å få det på alle maskinene sine.

minverden

I Dag bestilte jeg en 15" macbook pro rett etter å ha lest denne nyheten, gidder ikke å vente, er ikke akurat sånn at det kommer en helt ny serie:P

SRD

Du må huske på at det bare er rykter, så i teorien kan det faktisk komme en helt ny serie :P

ArneTh

Har planer om å kjøpe meg en ny MBP 13" om ca 1 mnd, men det var med tanke på at det er på tide med en oppdatering... Har dette ryktet dødd ut etter at iTablet ble lansert?

-Evens bilde

-Even

Det har hvertfall havnet veldig i skyggen av iPad.... håper på en stille oppdatering denne uken, hvis ikke så setter jeg en knapp på slutten av februar eller starten på mars.. mn hvis de skal følge 6mnd syklusen så må de få opp farten nå!

SRD

Jeg håper også på at det skjer snart. Pleier ikke Apple å disse oppgraderingene på tirsdager?

kjetilhus bilde

kjetilhu

Det STORE spørsmålet: I dag? :)

demures bilde

demure

MacRumors har trua på oppdatering idag? Litt lesestoff mens vi venter iallefall..

http://www.macrumors.com/2010/02/08/current-macbook-pro-models-deleted-from-best-buys-inventory-system-updates-imminent/

-Evens bilde

-Even

Hehe, best-buy har jo fått slike ting før, og det har kommet kun få dager etterpå, så kansje :) Tiden vil vise.. .;)

Almas

DE oppdaterer Apple Store AKKURAT NÅ!

kryss fingrene alle sammen

-Evens bilde

-Even

Tittelen sa "Ny MacBook Pro i januar?". Jeg svarer "Nei, i februar!" ;)

SRD

Håper det er Macbook Pro denne gangen :)

macsams bilde

macsam

Nå er jo februar snart over og jeg kan ikke se en "ny" MBP ennå.

nkrystads bilde

nkrystad

We'll see tomorrow!

macsams bilde

macsam

Eehm. Ok. Du kan vel ikke fortelle meg været i helgen uke 35? ;)

kjetilhus bilde

kjetilhu

Kan ikke Apple lansere den fu...... maskinen i dag!!!! :-! Er lei av å vente og skal kjøpe Mac for første gang. Dersom jeg kjøper eksisterende MacBook pro, så får man lite for pengene...sammenlignet med pc.... Akk!

macsams bilde

macsam

[url=http://www.speedtest.net]

Houd.inis bilde

Houd.ini

Uansett hvor rask internettlinje du har tror jeg ikke du får lastet ned den nye Macbook Pro- modellen når den kommer.

kjetilhus bilde

kjetilhu

Hehehe.

Da har jeg kjøpt min første Mac ever, en Macbook Pro 13" med 4 GB og 2,53 Ghz. Foreløpig strålende fornøyd og jeg kommer nok ikke til å angre før evt oppdateringen kommer, som kan være en gang mellom mars og sommer :-) Måtte livet gå videre sier nå bare jeg...

breen

[quote="kjetilhu"]Hehehe.

Da har jeg kjøpt min første Mac ever, en Macbook Pro 13" med 4 GB og 2,53 Ghz. Foreløpig strålende fornøyd og jeg kommer nok ikke til å angre før evt oppdateringen kommer, som kan være en gang mellom mars og sommer :-) Måtte livet gå videre sier nå bare jeg...

Har hørt rykter om at Apple kommer ut med "nyheter" på tirsdager de fleste gangene, uten at jeg har brydd meg om å sjekke om dette er noe i nærheten av fakta.
Men uansett så venter jeg også på den nye modellen av MBP 13".
Tror jeg blir spenna gærn av å vente snart. Håper de lanserer den.
Hvis ikke blir det nok samme MBP på meg som på deg!

Får si gratulerer med din første mac uansett :-)
Du har gjort ett smart valg!
Har selv kun en iMac, og en random bærbar, og den er på sine siste danser for tiden, derfor kjøper jeg meg MBP.
Det eneste som faktisk fungerer og er stabilt.

Mer ONTOPIC:
Jeg leste på macrumors at det skal være "oppdaget" 1333mhz bus RAM på de nyeste modellen som kommer med i-5/i-7 prosessorene? Noen som vet noe om dette?
Noe som forsåvidt vil være kjappere enn dagens 10xxmhz bus'er :-)

Jeg venter, jeg venter!

kjetilhus bilde

kjetilhu

Takker :-)

Vel, det er alltid bittert å kjøpe noe rett før det kommer noe bedre, men jeg har ikke tid til å vente, bruker den til musikk, så det er en del som må installeres. Tid er penger også. Kommer nok til å oppgradere til SSD etter hvert.

Foreløpig er jeg strålende fornøyd med Mac.

macsams bilde

macsam

Ska sei det er blitt stillt i denna tråden :-P

Er det noen som har noen nyheter ang. emnet?

Jotomatics bilde

Jotomatic

Kan hende det skjer noe snart: [url]http://www.engadget.com/2010/03/17/new-macbook-pro-air-and-mac-pro-pricing-potentially-leaked-by-a/

Er ikke på utkikk etter ny MBP enda, men må kanskje revurdere hvis det kommer en oppdatering snart...?

ColdFusions bilde

ColdFusion

Om de legger til i5 og/eller i7 så blir det jo spennende å se om batteriet følger med. Vil si at dagens MBP dual 3.06 ikke er noen sinke.

Den blir ganske varm ved belastning, så hvordan denne nye blir... kan jo bare tippe at den blir VARM. Kanskje en kombinasjon med kraftigere skjermkort og raske SSD disker vil ta igjen noe på de beste Windows maskinene, men jeg er skeptisk til at det blir enorme hopp i ytelse. Håper også de kommer med TRIM for SSD til OS X.

imesh

Kan dette være det vi har ventet så lenge på nå?

[url]http://www.itavisen.no/838137/er-dette-apples-nye-produkter

Det håper jeg og det snart!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai