Google Chrome lansert i beta

Google Chrome endelig lansert til MacSom forventet har Google endelig sluppet en offisiell beta-versjon av sin Chrome nettleser for Mac. Den første beta-versjonen krever Mac OS X Leopard og Snow Leopard, og er bare kompatibel med Intel-baserte Mac-maskiner. Til gjengjeld er den derimot lynrask og en sterk konkurrent til Apples Safari som den raskeste nettleseren i Mac OS X.

Forskjellige utviklerutgaver av Chrome for Mac har vært tilgjengelig i nesten seks måneder, men det er nå Google anser nettleseren som stabilt nok til å promoteres mer offentlig.

Google Chrome snart klar til Mac?

Google Chrome benytter WebKit, samme motor som i Apples Safari. Nettsider vil dermed vises like godt i Google Chrome som i Safari. Chrome har allikevel et par fordeler sammenlignet med Safari. Nettleseren kjører nemlig hver eneste fane som en egen prosess, noe som betyr at både ytelsen blir høyere og at nettleseren blir mer stabil. Kræsjer en nettside nettleseren er det kun en fane som kræsjer, ikke hele nettleseren.

Arbeidet med Google Chrome for Mac stopper ikke nå og Google regner med å levere oppdateringer hver eneste måned til nettleseren. I tillegg til Mac-versjonen har også Chrome for Linux blitt forfremmet til en betaversjon.

Betaen kan lastes ned fra Google.

Tags:
iOles bilde

iOle

Veldig fornøyd så langt. Anbefales! Liker designet veldig godt :-)

kknets bilde

kknet

Virker veldig rask og flott, men holder meg unna Chrome til det kommer en plugin àla adblock. Umulig å navigere på blant annet db.no med all flashreklamen.

Husker det fantes en plugin til Safari som gjorde at alle flashinstanser måtte startes manuelt, finnes noe liknende til Chrome?

gauder

Funker gestures i Chrome?

SRD

Jeg tror kanskje dette kan bli min nye favoritt nettleser, men jeg savner noe for å blokkere reklame, og mulighet til å fjerne ikonene ved siden av adressefeltet.

Dorian

Kan bli veldig interessant når adblock, gestures og 1password kommer på plass!

0veber

nokså kjapp og grei ja, men synes designet virker nokså rotete. Holder meg til Safari foreløpig. :)

fredarn

Mitt førsteintrykk er veldig bra; den går raskt og stabilt, LANGT mer så enn Firefox, Opera og Safari.

Savner dog mouse gestures - det finnes plugins for windows versjonen, og vil sikkert komme i løpet av et par uker til Mac-versjonen..

trondrms bilde

trondrm

Ser ut som om Chrome fortsatt ikke støtter java, eller?

PjKs bilde

PjK

Mouse gestures fungerer fint med Multi Clutch :)

dabear

@kknet: adblock pluss finnes allerede til chrome. det fungerte ikke på macversjonen av chrome sist jeg prøvde, men du kan nok rekne med at det blir fixed etterhvert.

infero

@kknet: Ta en titt på GlimmerBlocker (http://glimmerblocker.org) - den blokkerer reklame globalt i systemet, slik at det ikke nødvendig med plugin i hver nettleser. Settes opp som en proxy.

Brutals bilde

Brutal

Hmm.. Ser ut som de har skrudd av støtte for extensions igjen. :/

+1 på GlimmerBlocker forresten.

bushys bilde

bushy

Chrome ser veldig lovende ut, med tanke på at det fortsatt bare er på beta stadiet. Spesielt om man har oppe mange faner med flash, merker man forskjellen mellom chrome og safari.

Er det noen som vet om chrome bare importerer bokmerkene fra safari, eller om disse deles? Hadde jeg enkelt kunnet bytte til chrome, men fortsatt synkronisere bokmerkene gjennom mobileme hadde jeg vurdert å bytte browser. For meg ser det ikke ut som det er tilfelle.

hc

For dem av oss som faktisk ikke føler behov for å skifte ut sin PPC-Mac ennå, finnes det en glimrende web-leser som har fått ufortjent lite oppmerksomhet: Stainless. Navnet henspeiler selvfølgelig på Chrome, og i likhet med Chrome er også Stainless basert på webkit, og kjører hver fane som en egen prosess, slik at om en fane kræsjer så kræsjer ikke hele web-leseren.

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

[url=http://skitch.com/nikoraisan/nk2d1/dock]
[url=http://skitch.com/nikoraisan/nk2d1/dock]Click for full size - [color=#A7A7A7]Uploaded with [url=http://plasq.com]plasq's [url=http://skitch.com]Skitch

BlueWastes bilde

BlueWaste

Nikoraisan:
Morsomt, skulle akkurat poste det samme bildet!

Marw

Liker den veldig godt så langt! Eneste som irriterer meg er at det er så mye plass over fanene!

moslien

Noen som har fått til xGestures? Står at siste versjon skal fungere:
Improved application detection (Microsoft Office 2008 and Google Chrome should work now)

men får det ikke til..

Slenger meg på GlimmerBlocker-tips-takken forresten!

PowerBook

Virker lovende. Men dessverre så mangler den noen "viktige" funksjoner, som er tilgjengelig i både MS Windows og GNU/Linux versjonene. Tenker spesielt på utvidelser (extensions) og organisering av bokmerker.

Synd at Google nå etter 15 måneders venting kun kommer med noe halvveis, og ikke tar skrittet hele veien også for oss Mac brukere..

Avinstallerer for denne gang!

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

Merker også at den mange ganger ikke vil godta cmd+L. Jeg vil så gjerne like, men dette funker ikke.

bopheim

Den fungerer ikke med Java, det er litt irriterende. Særlig siden jeg da ikke får brukt nettbanken... Annet enn det er det en glimrende nettleser.

t.nilsens bilde

t.nilsen

Har ikke tatt meg tia til å teste ut spesielt mye, men det som slo meg med en gang jeg gjorde noe som helst på chrome; FY F* SÅ RASKT!! Så fort disse barnesykdommene som dere over har kommentert blir dette genialt!

Hastigheten imponerte skikkelig!

Joachimsts bilde

Joachimst

RAASK! Men ustabil, sluttet å svare etter 20 minutt bruk.

admins bilde

admin

Når extensions kommer tror jeg lett dette blir min favoritt nettleser. Windows-utgaven med extensions er jo helt genial. Rask som Safari, men med alle de ekstra mulighetene extensions gir.

koppen

Noen som har fått Bank-ID til å funke? Bra ellers!

el-nico

Hmmmmmmmmmm

Rask er den.

Men jeg fikk ikke lov til å logge meg på Skandiabanken.
Og strengt tatt er jeg veldig, veldig fornøyd med Safari.

Konvertitt

Installerte Google Chrome med en en gang. Likte den med en gang bedre enn safari. Det er flere grunner til dette.

For det første:
I Safari fikk jeg ikke selv velge default søkemotor. Kunne bare søke i google.com. Dette gir strengt tatt ikke særlig relevante svar når man søker på norsk. Jeg har fått tips om å installere inquisitor, men denne lot seg av en eller annen grunnen ikke installere. Dessuten synes jeg det er noe dårlig å måtte installere et eget program for å kunne gjøre noe så basalt som å søke.

For det andre:
Dette er nok mere en vanesak siden jeg kommer fra windows. Men jeg likte ikke å måtte trykke 2-3 ganger i adresselinje for å markere alt og kunne skrive ny adressa. Jeg vet at jeg bare kan trykke cmd l, men det er nå en gang slik at når jeg sitter på internett bruker jeg gjerne musa, og det er derfor lett at pekeren fyker opp i adresselinja når jeg skal skifte adresse.

Dessuten ser Chrome veldig bra ut med brush theme installert. Bedre enn safari, men dette er selvfølgelig helt subjektiv.

Ting jeg savner så langt:
En mere oversiktelig logg. Likte denne i Safari godt. Særlig at du kunne bla visuelt i sidene i loggen.

Beklager langt innlegg.

Pio

Hmm.. Har brukt utviklerversjonen i noen måneder nå, og er storfornøyd! Ser at min versjon også har blitt oppgradert i bakgrunnen til beta-utgaven. Synd å se at de har deaktivert støtten for extensions, da det var en funksjon jeg faktisk brukte en del! I tillegg har ikke fullskjerm-visning funket for meg siden en oppdatering i begynelsen av november. Synd, det var en ganske god fullskjerm-løsning. Og Chrome bruker uhorvelige mengder RAM, dessverre.

Men raskt går det!! Er smertefullt å vente på Firefox og Safari etter å ha tilbragt litt tid med Chrome..

EDIT: hvis dere har lyst på flere funksjoner, kan dere jo laste ned en nightly av Chromium (ja, er litt mer stress, men man får full kontroll og ikke en Google-logo i sikte :).

Marw

Er det ingen mulighet for privat nettlesing? Eller er jeg helt sløv?

AndreasP

Du er sløv ^^

Fil --> Nytt inkognitovindu :-)

Marw

Herlig! Takk!

kknets bilde

kknet

Tekst ved åpning av nytt inkognitovindu:
"
Vær på vakt mot følgende:
Nettsteder som samler inn eller deler informasjon om deg
Internett-leverandører eller ansatte som sporer sidene du besøker
Skadelig programvare som sporer tastetrykkene dine i bytte mot gratis smilefjes
Overvåkning fra hemmelige agenter
Folk som står bak deg

"

Pass opp for hemmelige agenter og gratis smilefjes ;)

svendheim

Er det bare jeg som har problemer med at Chrome er treig med scrolling?

Stein1

Skal begynne å bruke den hvis de ordner bokmerkelinje. Håpløst dårlig ordning for bokmerker..:(

nubbizs bilde

nubbiz

Skal vurderes når 1P og Skandiabanken funker. Likte ikke det visuelle rundt bokmerkene, men er vel igrunn en vanesak (fillesak).
Drømmen hadde vært å fått fanene på toppen igjen i safari. Elsket betaen.

Cybbe

[quote="Stein1"]Skal begynne å bruke den hvis de ordner bokmerkelinje. Håpløst dårlig ordning for bokmerker..:(
Hva er i veien med bokmerkelinjen?

larsh

jeg likte chrome veldig bra! den har de småtingene som safari ikke har!

MEN min macbook air er som regel helt stille når jeg surfer med safari. med chrome står vifta og durer konstant :/ blir safari igjen da.

Stein1

[quote="Cybbe"][quote="Stein1"]Skal begynne å bruke den hvis de ordner bokmerkelinje. Håpløst dårlig ordning for bokmerker..:(
Hva er i veien med bokmerkelinjen?

- Alle ikonene gjør at plassen blir trangere
- Jeg får ikke drag/drop bokmerker til den eller til mapper jeg oppretter
- Det finnes ingen bokmerkebehandling hvor jeg kan organisere bokmerker

Så etter at jeg har importert alle bokmerker fra Firefox, er jeg allikevel nødt til å sitte og lagre disse en for en i riktig mappe.

Cybbe

Bokmerkebehandling er på vei (en feature de ikke har fått tid til i denne releasen).

admins bilde

admin

De som har tilgang til Windows bør sjekke ut siste Chrome utgave for Windows. Den er vesentlig mer funksjonsrik og slik Google forespeiler oss at Mac-versjonen vil bli. Både med en bra Bookmarksmanager og ikke minst Extensions.

nyfrelsts bilde

nyfrelst

S T A I N L E S S

Support it

nubbizs bilde

nubbiz

Stainless virket som et lovende prosjekt!

el-nico

Jeg følger veldig nøye med på både Stainless og Camino ......

Bruker begge to jevnlig. For å teste. For å kanskje finne noe bedre.

Men enn så lenge er det ingenting som slår Safari for min del. Og det er mye av personlige grunner; estetikken, løsningene m.m.m.m.m.m.m.m.m.m, mye utifra hvordan jeg ser og opplever det hele.
Alt er personlig.

Synes Firefox var suveren da jeg var en linux-bruker.
Jeg ville valgt Firefox før Chrome i dag.

Er en Safari-tilhenger nå som jeg er en mac'er. Fordi det bare fønker. Jeg har alt jeg trenger, ønsker og vil ha med Safari.

Men jeg holder øye med Stainless og Camino.
For jeg tror på begge prosjektene, og jeg tror the best is yet to come!

Once you go mac ....

okvalles bilde

okvalle

Google oppdater ber om godkjennelse flere ganger om dagen, og dette begynte etter at Chrome ble installert. Er det blere som opplever dette?

Konvertitt

En ting jeg ikke får til å virke i Chrome er BankId. Altså å bekrefte en betaling. Javategnet står bare og snurrer. Håper dette blir fikset snart. Er litt kjedelig å glemme dette på slutten av en bestilling og så måtte begynne på nytt med safari.

Ellers liker jeg det fortsatt veldig godt.

Lost

Oppdaget nettopp at Google Crome sluker all cpu på min ikke helt nye MacBook. Vekk med den på denne maskinen :-/

Buligwyfs bilde

Buligwyf

Noen som vet hvordan jeg avbryter funksjonen som gjør at Chrome oppdaterer automatisk i bakgrunnen ?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai