Safari fortsatt raskest

Browser WarTidligere i denne uken ble Google Chrome lansert i den første offisielle beta-versjonen til Mac og konkurransen om den raskeste nettleseren på Mac tilspisser seg. Selv om Google Chrome er veldig rask, viser de siste Javascript-testene at Safari fortsatt har et overtak.

I en nylig test gjennomført av det amerikanske nettstedet Computerworld viser Safari fortsatt muskler og slår Googles Chrome i den velkjente SunSpider JavaScript-testen.

Javascript test

Testen viser at Safari har et lite overtak på Googles Chrome, men med tanke på at Chrome kun er lansert i første beta-versjon er det ikke sikkert overtaket varer lenge. Firefox kommer inn på en tredjeplass, mens den norske Opera rangerer absolutt sist med overraskende treg JavaScript-ytelse.

JavaScript-ytelse er ikke nødvendigvis alt når det kommer til nettleserhastighet, men med økende bruk av JavaScript i nye moderne nettsider vil JavaScript-ytelse bli viktigere og viktigere. Google har lenge hatt som mål å lage den raskeste JavaScript-tolkeren da mange av selskapets tjenester som Gmail, Google Docs og Google Reader baserer seg på JavaScript-bruk. Per dags dato må de se seg slått av Safari, men vi gleder oss allerede til den ferdige versjonen av Googles nye nettleser.

kulvik

Jeg gleder meg til Chrome får et bra alternativ til firebug (er ikke bare stas den webkit-saken som er med) og støtte for 1password :)

Alfred.Woodden

Når Chrome får støtte for 1Password, Click2Flash og 64-bit da bytter jeg, gladelig! :D

palelnans bilde

palelnan

Når jeg kjører Safari, går min MacBook varm og bruker opp batteriet raskere. Dette skjer ikke med Opera eller Firefox.

Ellers har jeg slitt med Opera under Snow Leopard, det virker som det er en bug som påvirker enkelte installasjoner, som gjør at Opera blir treig som sørpe.

En gang fikset det seg ved oppgradering fra 10.0 til 10.10, en annen gang funket ikke 10.10, så jeg måtte reinstallere.

Denne bugen fikk jeg på mange forskjellige maskiner, og førte blant annet til at det kunne gå 20-30 sekunder fra man trykte på en link til siden i det hele tatt begynte å laste. Men etter denne ventinga lastet den i rimelig bra tempo.

Slik som det er nå, med en fungerende Opera 10.10 på min MacBook, virker det på meg som om den er raskest. Jeg har fått låne en SSD-disk for testing, og der var Opera enda raskere. Men hvis de som testet har fått en bugbelastet installasjon, er det ikke rart at Opera sprenger skalaen.

Håper Opera fikser dette snarest.

Mortinho87

Jeg er meget godt fornøyd med betaen av chrome! Har brukt den en stund nå, og har utelukkende positive erfaringer.. Nå er ikke jeg noen avansert bruker, men av helt vanlige sider osv er den meget rask og fanene + tema ser meget bra ut! Blir Chrome på meg fremover, uavhengig av om safari er bittelitt raskere :)

Staales bilde

Staale

men vi gleder oss allerede til den ferdige versjonen av Googles nye nettleser.

Jeg tror de som gleder seg fort kan bli nødt til å vente lenge, er det en ting google er flinke til, er det å la ting få være i beta lenge.

Google chrome er en rask og enkel nettleser, men legg gjerne merke til at den er enkel. Firefox er mye enklere å modifisere, og har et veldig bra extensions-system. OK, Firefox kan ikke måle seg med oppstarts og javascripthastigheter, men jeg mener at brukervennelighet er viktigere, for god brukervennelighet gir også effektivitet. Man kan konsentrere seg 100% om innholdet.

Dessuten, er det bare jeg som er bekymret for at Google styrer hele våre digitale liv: Chrome OS, Chrome, Android, Google Maps, GMail, YouTube, Docs, Blogger og så videre. Dersom man tar i bruk alle disse tjenestene er det enkelt for Google i fremtiden å lage en fullstendig profil på deg. Jeg er ingen konspirasjonsteoretiker, jeg er kun skeptisk til monopol (både statlig og fra selskaper).

Alfred.Woodden

Verden kontrolleres av Microsoft, Google, Apple og FaceBook uannsett, så det er for sent å bekymre seg ;)

admins bilde

admin

@staale

Det er greit å bekymre seg for dette, men nå er det heldigvis slik at Googles Chrome er åpen kilde kode og alle som vil kan ta en titt i koden til programvaren. Hvis Google skulle drive med noe skummelt ville det bli avslørt mer eller mindre umiddelbart. Safari og Internet Explorer derimot er lukkede prosjekter hvor ingen kan titte selskapene etter i kortene.

nubbizs bilde

nubbiz

Så sant så sant admin!
Uansett, kjenner jeg google og beta-stempelet rett, kommer vi til å vente en stund.

Cybbe

Vel, Google har levert ganske hyppige oppdateringer til PC-versjonen av Chrome, og annen programvare til Desktop (som Picasa) er heller ikke i Beta. Mac prioriteres litt lavere, men jeg tror ikke det er helt usannsynlig at Chrome lanseres uten beta-stempelet om ikke alt for lenge.

Macsentials bilde

Macsential

Opera-problemer og bugs? https://bugs.opera.com/wizard "Alle snakker norsk",

fredarn

Chrome fungerer minst dobbelt så raskt som Safari for meg, fordi Chrome starter raskere, jeg må ikke vente i lang tid før den 'svarer' når jeg ikke har brukt den på en stund, og den henger seg ikke.

Alfred.Woodden

[url=http://bildr.no/view/545903]

Testet på en Unibody MacBook Pro, 2GB minne, 2.4 GHz core2duo, nvidia 9400.

Safari ser ut til åv ære ganske så mye raskere enn Chrome, og rett og slett gruser FireFox og Opera.

Forøvrig føler jeg Opera begynner å bli BloatWare.

chsols bilde

chsol

Kan jo hende Safari er raskere, men det hjelper ikke når det henger seg hele tiden, og ja jeg oppdaterer så fort det er noe nytt. Har slutta å bruke Safari, Synes Chrome er super.

Snires bilde

Snire

[quote="Alfred.Woodden"][url=http://bildr.no/view/545903]

Testet på en Unibody MacBook Pro, 2GB minne, 2.4 GHz core2duo, nvidia 9400.

Safari ser ut til åv ære ganske så mye raskere enn Chrome, og rett og slett gruser FireFox og Opera.

Forøvrig føler jeg Opera begynner å bli BloatWare.
Enig ang. Opera. De propper på med nye funksjoner som med fordel kunne vært egne programmer.
Da jeg begynte å titte på Opera første gang fikk den plass på en diskett. 3,5" og hele 1,4 Mb. ;)

Blekkhus

Jeg har også testet nettlesere, men føler ikke at Safari er raskere enn Google Chrome. Men det er jo utrolig kult at målingene viser til Apples favør.

Min erfaring er at Safari er raskere når det gjelder å starte opp siden, men når man blar nedover, begynner Safari å bli noe tregere, mens Google Chrome er lynkjapp.

Raske nettlesere er svært viktig når man har tregt bredbånd (mobilt bredbånd) eller treg maskin.

Alfred.Woodden

[quote="Snire"][quote="Alfred.Woodden"][url=http://bildr.no/view/545903]

Testet på en Unibody MacBook Pro, 2GB minne, 2.4 GHz core2duo, nvidia 9400.

Safari ser ut til åv ære ganske så mye raskere enn Chrome, og rett og slett gruser FireFox og Opera.

Forøvrig føler jeg Opera begynner å bli BloatWare.
Enig ang. Opera. De propper på med nye funksjoner som med fordel kunne vært egne programmer.
Da jeg begynte å titte på Opera første gang fikk den plass på en diskett. 3,5" og hele 1,4 Mb. ;)

Jeg husker i mine tidlige Windows-dager, var jeg stor fan av Opera 7 og 8. Spesielt 8-eren. Jeg overtalte alle jeg kjente til å bytte nettleser, til raske, letter og nette Norske Opera. Kan ikke si det samme om den i dag, dessverre.

Tror Opera kommer til å lide samme skjebne som NetScape - Bloatware --> Deadware.

gamlerik

Mulig Safari er raskere i tester, men i bruk så er både Firefox og Chrome raskere. Hos meg iallefall.

Alfred.Woodden

Har blitt mer og mer nysgjerrig på Chrome, og har nå brukt den et par dager aktivt. Liker det jeg ser!

GamleErik har rett; mulig Safari benchmark kårer Safari som raskest, men Chrome føles VIRKELIG rask!!

jeff93s bilde

jeff93

Er det andre enn meg som føler Chrome er litt treg innimellom når den skal åpne noen sider, som f.eks Facebook?

Da står det helt nede i høyre hjørne: Løser vert. Eller: Venter på http://www.facebook.com, selv om det ikke er noe å vente på. Facebook fungerer bedre i firefox synes nå jeg.

Macsentials bilde

Macsential

Opera har noe spennende i gjerde for [url=http://my.opera.com/desktopteam/blog/2009/12/17/christmas-comes-early-for-opera-users]neste tirsdag. Stikkordet er speed....

290765s bilde

290765

Jeg opplever at crome er viser bedre videoer. Velger crome konsekvens best på viuselle blindtester, når jeg selv har forsøkt.

Macsentials bilde

Macsential

Opera 10.50 er nå raskest. http://myopera.com/desktopteam

Magnusmags

Bruker bare safari! men har firefox liggende i programm-mappa i tilfelle noen som låner datamaskina vil bruke firefox, firefox bruker de alles fleste, men jeg foretrekker safari:p

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai