Ny filmtjeneste lanseres i Norge

Headweb

Headweb, en svensk tjeneste for lovlig streaming og nedlastning av film, lanseres nå snart i Norge. Headweb satser på full Mac-støtte og har utviklet en egen applikasjon for det populære Mac-mediasenteret Plex.

Gjennom samarbeid med blant annet Paramount Pictures, Warner Bros. og SF vil Headweb ha både storfilmer og gamle klassiskere i sin katalog. Når tjenesten lanseres i februar lover selskapet av vi skal få boltre oss i mer enn 1900 filmer og at mange flere film er på vei inn.

Tjenesten tilbyr både leie og nedlasting av film og prisen i vårt naboland er SEK 39,- for filmleie. For å se film kan du enten gå direkte til nettsiden eller installere mediesenteret Plex. Hvis du ønsker å laste ned filmene og brenne disse ut på DVD, må du laste ned en applikasjon som finnes for både Mac, Linux og Windows. Denne applikasjonen kan også brukes som filmavspiller for innholdet til Headweb.

Vår ambisjon har alltid vært å bli den ledende filmtjenesten på det nordiske markedet. Vi
startet Headweb 2006 for å kunne tilby et lovlig alternativ til piratkopiering og nå vil vi fylle det samme tomrommet på det norske markedet

sier Peter Alvarsson, grunderen av Headweb.

Headweb lanserer sin tjenesten den 4. februar 2010 og selskapet vil til å begynne med kun slippe inn et fåtall brukere gjennom invitasjoner. Du kan allerede i dag melde din interesse på headweb.no.

Satser på Plex

Plex pluginsHeadweb ønsker å nå Mac-brukere og satser på Plex,
et populært Mac-basert mediesenter bygget på Xbox Media Center. Plex støtter stort sett alt som finnes av video- og musikkformater og en av de beste funksjonene med Plex er at programmet automatisk henter ned coverart, filmsammendrag, skuespillerinformasjon, sjanger, utgivelses år osv. når du legger til film og annet innhold til Plex.

Plex fungerer som et fullverdig alternativ til Front Row og har også en egen App Store. App Store fungerer tilnærmet på samme måte som Apples egen App Store til iPhone. Det er en sentralisert distribusjonsmodell for programvare til Plex-plattformen og det er denne Headweb vil bruke for å gjøre sine filmer enkelt tilgjengelig i stua også for Mac-brukere.

Slik fungerer Headweb i Plex

Runerts bilde

Runert

Håper bare ikke at det tar voddler tid å få en invitasjon!!

Anders0077s bilde

Anders0077

Deeeilig : D

m4rius

Veldig bra konsept, liker at det var intregrert i Plex.

Men dette er nok desverre altfor dyrt. 250,- mnd, fri filmleie hadde vert noe.

Men 39,- pr film. Det er dyrere en å gå å leie en film.

johnnygrandis

Kjempebra! Men hvordan er det med HD filmer ? De fleste sitter jo med internett linjer og avspillere som takler dette.

sinatra

plex er greit, men det må fungere i xbmc (linux). er ikke alle som gidder å samles forran pc'en for å se film. det er sågar færre som har koblet pc'en til tv.
det er her løsningene feiler. leverandørene tror vi ønsker å sitte forran datamaskinen å se film, bare fordi vi ønsker å laste ned.
prisen er altfor høy. om ikke valutaen gjør noe med norsk pris (det står jo 39,- i sverige, jeg går da utifra at det menes svenske kroner også)

™s bilde

Det store spørsmålet er om man kan laste i H.264 og legge til iTunes. Alternativet er jo å brenne til et DVD-image og så "rippe" denne med Handbrake, men det blir jo litt kronglete.

magnus_h

39,- er jo absolutt ikke dyrt. Det koster jo 50,- å leie en film på kiosken på hjørnet. Vi kan ikke forvente at vi skal få filmene gratis heller. Og hvis det lander på 39,- SEK så tilsvarer det jo ca 31 kr og 50 øre i Norge, så det er absolutt billig for to timers underholdning.

m4rius

39,- er dyrt _punktum_

Her koster det 29,- å leie på "videoverden"

Denne tjenesten burde kunne matche det. Helst ser jeg de kommer med ett abonnement. La oss si 250 - 400,- mnd for fri leie. Det er først da dette begynner å bli skikkelig intressant.

Ala spotify, men bare for filmer.

Dorkfishs bilde

Dorkfish

De må hovedsaklig konkurrere med piratkopiering. Grunnen til at mange laster ned film ulovlig er at det er billigere og tar mindre tid enn en tur til videosjappa. Skal de konkurrere mot slikt må de være billige og tilgjengeligheten må være dritbra. Ellers får de neppe lokket til seg piratene.

ramrod14

Dersom grunnen til at folk laster ned er prisen, så er jo kampen allerede tapt. Vanskelig å konkurere med gratis...

Grunnen til at folk laster ned er jo i mangel på et tilbud som faktisk fungerer. Hadde Apple tilbudt film og tv-serier i Norge ville nok flere gladelig betalt. Det var jo også de som mente at salg av musikk over nettet var dødfødt ettersom man jo kunne få det gratis...

Logikken er jo slik at om man slipper unna med det, så gjør det. Kan man stjele Macen uten å bli tatt så er man jo dum om man betaler for den. Eller?

™s bilde

Enig med de som sier det er for dyrt. Prisen bør ikke komme over 29 kroner for å leie en film. 80/120 for å eie (avhengig av gammel/ny) er vel også i maks-land.

Videoverden i stavanger leier ut for 29 kroner, og det ser ut til at de har ganske grei geskjeft.

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Jeg tok i sommer med meg døtrene mine på kino fordi de ville så gjerne se Hanna Montana The Movie. 7-åringen min måtte betale 95 kr for å se en film. En gang!

Ikke rart folk velger andre tvilsomme metoder for å se film.

CBlomviks bilde

CBlomvik

Selv koser jeg meg med Voddler i desse dager.
Eneste nedtur er at jeg aldri finner HD-filmer der, men det er tross alt fremdeles i Alpha-delen så jeg burde egentlig ikke syte.

KristianN83

Jeg har ennå ikke passord eller brukernavn, men appen til Plex fungerer fint til forhåndsvisninger (første minuttene av filmen) og trailere. Kvaliteten er overraskende god; særlig the Matrix ser veldig bra ut i mørke scener der det er lys fra lommelykter. Slike scener kan være stygge og komprimmerte, men Headwebs video er absolutt på nivå med god DVD. Vi har ikke en spesielt god linje heller (1500 inn), så streamingen fungerer også overraskende godt.

Jeg kommer nok til å benytte meg av dette når det blir virkelig tilgjengelig i Norge.

TigerOlas bilde

TigerOla

Pris dere evig lykkelige for at dere har Videoverden da i det minste. Å kicke på at denne løsningen koster 10,- mer er direkte hån mot alle andre som ikke har denne fantastiske "videoverden" rett rundt hjørnet.

Jeg bor riktig nok ikke i en storby, men du verden, vi er da ikke rikere her heller. Å leie en DVD koster 50,- her i grisgrente strøk, om jeg får lov å skrike og vræle og sparke i taket av sinne, slik som flere andre her ser ut til å gjøre..

Jeg vil ikke kicke på pris - heller om dette faktisk FUNGERER. Gir det god kvalitet og leveres problemfritt punger jeg glatt ut med 39,- for å leie en film !

admins bilde

admin

39,- SEK er ikke 39,- NOK heller.

PanDemic

Det står at PS3 også støttes. Den har i hvertfall alle koblet til TVen..

abamilen

Sikkert en bra tjeneste hvis man kunne se filmen da.
Det er jo en forutsetning.

Valgte tre tilfeldige filmer. Så bra ut alle tre på preview. Men så kom meldingen om at filmen ikke var tilgjengelig i sin helhet.

??????. Hva er dette for noe tull ?

segrov

Kult, selv om det er dyrere en iTunes-leie.

Men jeg skal prøve alikevel!

Det er digg å få lov å betale for film. Nå finnes det ikke noen grunn for å stjele lenger :)

zippolippo

Hvordan fungerer det med PS3? Vil det komme en app i PSN?

eeerlend

Hva med undertekster? Går ut ifra at disse automatisk er med i filmleien?

Tommel opp for dette:)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai