ping #09: Nisseluer og sesongavslutning

ping

I årets siste utgave av ping tester vi multifunksjons-fjernkontrollen Logitech Harmony 1100, Bamboo touch og opplysningstjenestene 1881 og Gulesider på iPhone.

ping #09

Se ping #09 i HD på Vimeo eller abonner på iTunes

Kjøretid: 19:07 minutter.

Ukens tema

I denne utgaven av ping tester Arne Bamboo touch som mange har vært interessert i etter vi pratet om den i episode 4 av ping. Mats tar en titt på multifunksjons fjernkontrollen Logitech Harmony 1100. I tillegg ser vi på de nye opplysningsapplikasjonene til iPhone, 1881 og Gulesider Live.

Stor takk til Magnus og Thomas for uunnværlig hjelp med ping i 2009!

pingMeta

Tags:

jrundruud

Sukkerholdig drikke bør vel holdes unna maskinene, eller hva? ;)

Rubenius

Fine greier. Det gjenstår vel bare å gratulere med et vel gjennomført første år med Ping. Da venter vi på flere episoder i 2010. :)

Forøvrig er det vel klementiner som selges i Norge. Mandarinene forsvant visstnok fra det norske markedet for en tyve års tid siden, og det er klementiner som har blitt solgt hvert år siden. Alltid gøy med fakta.

ChrisPs bilde

ChrisP

hehe der kom julestevningen hos meg. Bra episode! :)

K.D.Gs bilde

K.D.G

man kan bruke iphonen til Control på alle mac og pc... vet ikke andgåne det andre ....
Logitek driver er noe drit!!! kresja musa mi ...

SteveJobsHarAll...

Logitechs Harmony One er en utmerket fjernkontroll som har knapper og dermed gir deg taktil feedback når du trykker. Med andre ord slipper du å se på fjernkontrollen. I tillegg er den infrarøde senderen mye bedre enn den som f.eks. følger med standard på Canal Digitals PVR, og du slipper dermed å sikte deg deg rundt møbler i stua (bord, f.eks.) Bruker denne til å styre en Apple TV, TV, forsterker, blu-ray-spiller, CD-spiller og xbox.

Den skrur av og på spillere, bytter kanal/inngang på TV, fikser lydoppsett på forsterker osv. Anbefales.

sig93s bilde

sig93

Kjøpte Bamboo i forigårs, og liker den godt, men vet noen hvordan man får aktivert tilbake/fremover sveiping i Safari? Det skjer ingen ting hos meg hvis jeg sveiper horisontalt med to fingre når jeg surfer, men i Preview funker det.

XiLes bilde

XiLe

Det heter klementiner, ikke mandariner! God Jul! :D

Macern

Enig med SteveJobs.

Å betale godt over tre høvdinger for en universalfjernkontroll er det glade vanvidd; for under halve prisen får man Harmony One Advanced Universal, en fjernkontroll jeg iallefall er godt fornøyd med. Men den er ikke kjempeenkel å re-programmere hvis den ikke funker helt som den skal etter første oppsett. Dog setter man av noen timer med prøving og feiling, så har man tilslutt erstattet fire-fem fjernkontroller. Den erstatter også Apple Remote-kontrollen og funker fint med iTunes og FrontRow. Mulig dere hadde vært mere positive til universalfjernkontrollen hvis dere testet Harmony One Advanced Universal isteden...

Paul_macbookpro

Nok en bra ping episode =)
Digger ping! Stå på gutta, og god jul.

Octavar1um

Jeg skjønner fortsatt ikke hva som var så bra med det tegnebrettet, hvis glasstouchpaden allerede er der, hvorfor skal man bruke tegnebrettet? (Hvis man ikke skal drive med retusjering).

Jeg har god erfaring med logitechs harmony. Det fungerer meget bra. Hvorfor ikke bare sette den opp på en Windows-maskin da? Og hvordan kan dere sammenligne iPod/iPhone med logitechs harmony? (Dere gjør jo på en måte det når dere sier at man kan kjøpe to iPod touch`er for samme prisen.

Og måten det drikkes brus på ved å fylle hele munnen med drikken, gjør at denne episoden var dårlig. God jul :D

admins bilde

admin

@Octavar1um

Det eneste som sammenlignes mellom Harmony og iPod/iPhone er touchskjermen. Harmonyens skjerm er ikke kapasativ og dermed på langt nær så god som skjermene på iPhone som mange er vant til.

Jeg ser ikke hvorfor jeg skal sette opp en fjernkontroll som produsenten hevder fungerer med Mac på en Windows PC. Jeg bruker Mac, ikke Windows. Når programvare er så dårlig som den er, burde Logitech ikke hevde at den fungerer for Mac. Programvaren på selve fjernkontrollen er heller ikke mye å skryte av, ei heller grensesnittet.

Macern

Jeg synes programvaren gjør det den skal med fjernkontrollen; den har jo et Web-grensesnitt som kanskje er litt klønete, men poenget er at det funker selv om det krever at man bruker de små grå litt. Når fjernkontrollen funker som den skal, så betyr jo ikke grensesnittet så mye heller.

Jeg synes iallefall det er deilig å ikke bruke fem-seks fjernkontroller på å gjøre noe jeg kan bruke én fjernkontroll til :) Ikke minst ser det bedre ut i stua med bare én styreenhet på bordet ;)

hanspshansen

brukte et touchboard (fun) men fant jeg ble mindre sliten av å bruke mus, men jeg bruker ikke magic musen da :-)

Amishen

Augmented reality er nok et verktøy som man sjelden har bruk for, men til tider ved navigering så kan det være greit. Men det bør bakes inn i slike kart-program på en bedre måte. Et program som bare lever på denne funksjonen er ganske tåpelig. Det bør være en tilleggsfunksjon i programmet.

Eksempelvis viss man leter etter en butikk i en by: Først bruker man kartet til å gå fra stedet man er på til butikken. Dersom man er i nærheten, men ikke ser det med en gang, så kan man be om å få se d i en slik augmented reality. Men som de sa på podcasten, så kan kartet vise veldig mye informasjon allerede.

s0rs bilde

s0r

Tror ikke dere helt skjønte greia med Gule Sider Live.
Den brukes til å orientere deg hvor det nærmeste av ettellerannet er.

F.eks du skal til en frisør. -skriv Frisør og finn ut hvor du skal gå.
Eks du skal på en restaurant, finn en restaurant i nærheten, sjekk ut menyen på websiden deres etc.

Den er ikke ment å holdes opp foran deg til du står utenfor, det ser jo teit ut, men å vite hvem retning og gateadresse.
Er enig i at kart burde integreres bedre enn idag men dette er første versjon og den blir sikkert bedre..

Macern

Når kommer neste episode av Ping? Skulle ikke den egentlig kommet på tirsdag?

kolbys bilde

kolby

Den kommer nå førstkommende tirsdag, den 26. januar, dagen før Apple-eventen.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai