Kiwi - en ny lekker Twitter-klient for Mac

Kiwi2009 har utvilsomt vært året der «Twitter» ble et velkjent begrep i Norge og mikrobloggingstjenesten har vokst svært fort. Programmer som Tweetie, TweetDeck og Twitterific har alle gjort det mye lettere å bruke Twitter og vi Mac-brukere har nå fått enda en ny lekker Twitter-klient å leke med. Kiwi er en helt nylansert klient som låner mye fra Tweetie, men imponerer ved første øyekast!

Kiwi twitter klient

Twitter har vokst svært mye i 2009 og mange teknologiinteresserte nordmenn har registrert seg på Twitter. Mye av veksten kan Twitter takke sin åpne og lett tilgjengelig API som utviklere har kunnet skrive applikasjoner til. Applikasjoner som Tweetie, Twitterific og TweetDeck har gjort Twitter både forståelig og mer brukelig for mannen i gata.

Mens den mest populære Twitter-klienten til Mac, Tweetie har vokst seg stor og feit på iPhone, har Mac-versjonen ikke fått like mye kjærlighet. Det er kanskje ikke så rart at det derfor dukker opp en ny og svært god konkurrent til Tweetie. Kiwi er en ny Twitter-applikasjon som i lengre tid har vært i en lukket beta, men som nå endelig har blitt tilgjengelig for alle.

Kiwi twitter klient

I tillegg til å låne noen ideer fra Tweetie, har Kiwi også lånt litt fra Adium. I Kiwi kan man nemlig konfigurere akkurat slik du ønsker. Kiwi kommer med ni temaer og du kan laste ned flere eller lage dine egne. Temaeme er bygget med enkel HTML og CSS og siden Kiwi bruker WebKit, kan du bruke alle de nyeste teknologier som CSS 3 og animasjoner for å gjøre temaene ekstra lekre. Temaene endrer ikke bare utseendet på Kiwi, men også hva slags informasjon som vises, og hvordan Kiwi oppfører seg.

I tillegg til å tilby temaer, gjør Kiwi også det lett å søke i Twitter. Har du noen temaer du gjerne vil følge med på hele tiden? Med lagrede søk kan du finne de siste nyhetene om temaer som er viktige for deg. Søkene lagres direkte i klienten og oppdateres kontinuerlig.

Kiwi twitter klient

Kiwi fungerer også bra med en eller flere Twitter-kontoer og du kan sette opp både avanserte regler og grupper for å holde Twitter-informasjonen så organisert som mulig. Kiwi koster $14.95 (omtrent NOK 90,-) og du kan laste ned en fungerende prøveversjon fra kiwi-app.net.

Husk å følg Mac1/i1 på Twitter!

SinWins bilde

SinWin

http://survivingtheworld.net/Lesson132.html

Torgeir FD

finnes det en god twitterklient som er gratis?

fuzzy76s bilde

fuzzy76

Torgeir, http://www.mrrsoftware.com/MRRSoftware/Syrinx.html er gratis og min favoritt for tiden :) Men det ser ut til at Kiwi muligens kan erstatte den...

willytks bilde

willytk

Kiwi krever OS 10.6 Snow Leopard.

Harley

Finner ikke støtte for lister. Slik sett like håpløst utdatert som gode gamle Tweetie. Synd.

Zimena

Jeg skjønner ikke helt hva jeg skal med en egen Twitter-klient, så lenge det finnes Echofon (http://www.echofon.com) til Firefox?

BeastieBoy

Takk for den, Zimena. Jeg installerte Echofon og er nå fullstendig enig med deg! :-)

290765s bilde

290765

Forsøkt Kiwi noen uker nå. Veldig praktisk, effektiv og stilig. Greit med vindu til høyre på skjermen med nettleser i bakgrunn samtidig som en leser tweetene. Har etterlyst mulighet for lister og se egen profil. Twitter support svarer at de jobber med dette at og ny versjon, eller oppdattering, vil komme i løpet av noen uker.
Er bare 1.0 versjon enda, så jeg tror at Kiwi vil bli veldig bra .
Vi får se.

290765s bilde

290765

Ok.Lastet ned Echofon nå. Dersom du vil bruke 90 kr til noe annet en å kjøpe Kiwi, så er det en mulighet. Kiwi har mye stiligere temaer(layouter) hvor du kan velge den du liker best. Echofon viser info/tidslinjer fra andre brukere i eget vindu, uten at du mister egen tidslinje.
Du kan jo bare laste ned echofon gratis http://bit.ly/35K0yn, og laste ned demoversjon av Kiwi http://kiwi-app.net/ og vurdere selv.
Og du kan bruke Echofon til Safari også. (egen Windowsversjon også)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai