Del lettere med Droplr

DroplrHvor mange ganger har du ikke ønsket å dele en fil, bilde, et dokument eller en liten kodesnutt med noen venner eller familie? Det finnes et hav av løsninger som lover å løse delingsproblemet, men de fleste er begrenset, uhåndterlige, lite fleksible eller forvirrende. Et Mac-program med navnet Droplr (gratis) gjør delingen derimot lekende lett!

Droplr

Droplr Desktop er et lite program for Mac OS X som tar sikte på å hjelpe folk å dele ting enklere. Hver dag kommer folk opp i situasjoner der de trenger å dele noe med noen andre. Droplr tar sikte på å løse dette problemet ved å fokusere på enkelhet, brukervennlighet og fleksibilitet. Droplr Desktop lar deg laste opp ting til Droplr, enten ved å dra og slippe dokumenter, bilder osv. direkte på Droplr-ikonet på menylinja/docken eller ved hjelp av en tastekombinasjon. Når lastet, returnerer Droplr en nettadresse der en bruker kan dele med noen.

Droplr er dermed ikke bare en applikasjon på Macen din, men også en webtjeneste hvor du får lagret dataene du vil dele. Droplr gir deg 1GB med lagringsmuligheter gratis, men vi antar at det er her selskapet ønsker å tjene penger i framtiden ved å tilby utvidet kapasitet.

Slik fungerer Droplr

Droplr er gratis og kan lastes ned fra Droplr.com. Droplr krever Mac OS X 10.6 Snow Leopard.

glorious

Dropbox er også gratis, kanskje enda bedre integrert i OSet og gir deg 2GB gratis plass. Du deler kjapt med andre via public-mappa (høyreklikk en fil for å få en URL), og det finnes i tillegg en iPhone-klient... Så foreløpig holder jeg meg til det :)

path

Men i kombinasjon med programmet DropZone!

DZ legger seg i Docken og kan brukes til mange rare saker og ting.. En av de tingene er deling av bilder, linker og andre filer via DropBox. Man trekker-og-slipper f.eks. et bilde ned i dock-ikonet og det lastes opp til Dropbox.

pushits bilde

pushit

Dropbox! :D

appleman

Har brukt Droplr noen dager nå og må si jeg synes det har noen fordeler over Dropbox (som også er en glimrende tjeneste). Droplr er skreddersydd for Twitter, lar deg se hvor mange ganger et objekt har blitt lastet ned og viser grafisk hvor lang tid opplastningen har igjen.

MacLets bilde

MacLet

Når jeg skal starte programmet blir det bare uventet avsluttet...

mrPicattas bilde

mrPicatta

Slik jeg ser det er dropbox ett herlig verktøy for backup, og deling av dokumenter i samarbeid med andre...

Det droplr vinner så stort på, er at man enkelt kan dra noe til ikonet, så blir det lasta opp, og en link blir kopiert til utklippstavla. Man kan dele en fil på 1-2-3. Dette er jo også mulig med dropbox, men det tar for lang tid.

Har brukt droplr lenge nå, og er storfornøyd :)

Ltor

Både Dropbox og Droplr har den svakheten at man må laste filer opp til en webserver først (med sub-optimal hastighet). Den som skal ha fila må så laste den ned igjen (også med sub-optimal hastighet).

Droplr funker kanskje fint for små filer, men er ubrukelig for større filer, eller mange filer. Jeg foretrekker et program som heter Papaya, som lar deg dele filer direkte fra din egen maskin. Her er hastigheten kun begrenset av din egen, og mottakers internettlinje, samt at man slipper å vente på at filen først skal lastes opp.

Opera Unite er også et bra alternativ.

http://mac1.no/artikkel/7194/del-filene-dine-med-papaya

Hvis man derimot skal dele få eller små filer til mange, vil nok tjenester som Droplr/Dropbox funke best. Spesielt hvis man er avhengig av at de skal være tilgjengelig i lang tid fremover.

KriSkjs bilde

KriSkj

@MacLet
samme her... har du fått løst det?

™s bilde

Opplastings/nedlastingshastigheten blir avgjørende.

Bruker MobileMe i dag, og ikke kult å måtte vente en halvtime/time på at ei fil på 100MB skal lastes opp til server.

dngs bilde

dng

Papaya funker utmerket til å dele filer direkte fra maskinen. Da kan til og med folk laste opp filer til din maskin. Man kan sette passord på opplastning og tilgang til mapper som man ordner inne i programmet. Det koster 20 euro eller 20 dollar (husker ikke lenger) men det er en meget bra program:)

http://lightheadsw.com/papaya/

Kan forsåvidt også anbefale det som flere sier, Dropbox, ganske så genialt! Skal prøve Dropir, men tviler på at noe får meg til å forlate Dropbox:)

Edit: Så noen kom meg i forkjøpet på papaya, men men!

ben-gje

@KriSkj & @MacLet Jeg har det samme problemet som dere. Kunne godt ha tenkt meg å få prøvd dette programmet.

nomad1

Igjen en slik type tekst som kunne ha vært skrevet av en PR-avdeling. Programmet presenteres som om det er noe enestående nytt. Første avsnittet gir inntrykk av som om forfatteren enten ikke har peiling på data og ikke følger med (alle kjenner Dropbox og vet hvor enkelt det er å dele filer med Dropbox) eller at forfatteren er ansatt i en PR-avdeling eller kjøpt og betalt.

Jeg har lagt merke samme skrivestil på mange mac- og iphone-nettsider, så det er ikke bare et mac1-problem. Det fins få mac-nettsteder og blogger som man kan stole på.

Det som jeg som leser ville sette pris på er en kritisk anmeldelse som også sammenligner programmet med andre programmer (flere ble nevnt i kommentarfeltet). De fleste bruker Dropbox og det hadde vært interessant å få vite mer om forskjellene.

drhouse

Bare synd det krasjer før det i hele tatt får startet...Ikke bra, sjelden et godt tegn... :-)

639mes bilde

639me

dele kodesnutter med familien er hva jeg alltid har savnet..

er det noen som har prøvd dropcopy?
http://10base-t.com/macintosh-software/dropcopy/

grobian

Hadde jo vært fint om mac1 lærte seg å ta med systemkrav (OS-krav) i programvareomtaler.

Men herregud, det er vel for mye å forvente.

macwerners bilde

macwerner

Har brukt DropCopy i flere år og wr veldig fornøyd. Bruker det hjemme ( fire Macer) og i kontormiljø ( 7-9 Macer) utrolig greit til mindre filer (tekst, enkelte bilder osv.)

Andersp111s bilde

Andersp111

Har brukt Papaya i lang tid nå og synes det er fantastisk. Innbiller meg at det er litt mer avansert enn droplr og gir deg litt flere valgmuligheter.

Seven

Hmm, for å dele lokalt så bruker jeg Bonjour ganske enkelt. Opplever sjelden å ha behov får å lagre text, eller små filer som jeg vil dele der og da.

TheX

Er ikke et lite key i artikkelen at programmet faktisk kun er nyttig dersom du bruker Twitter? Programmer som Dropbox, etc, tillater deg å dele filer på en helt annen måte.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai