Apples tablet vises i januar og heter iSlate?

Tablet MacI hele 2009 har ryktene om en Apple-tabet florert og her på Mac1 har vi omtalt dette en rekke ganger. Året ga oss ingen tablet, men nå ser det endelig ut til at bitene begynner å falle på plass for Apples mystiske produkt. Flere svært troverdige kilder hevder at Apple vil vise fram en tablet i januar og at navnet blir iSlate.

Ryktene om tablet har gått fram og tilbake i flere år, men 2009 ble året da ryktene virkelig begynte å ta fart. Flere og flere biter av informasjon har dukket og nå på tampen av året har bitene endelig begynt å forme et konkret bilde av hva Apple egentlig planlegger.

Mange har trodd at Apple ville introdusere en egen Netbook, men selskapets tallsmenn har gjentatte ganger benektet at Apple ser disse små bærbare maskinene som en interessant nisje. Netbooks har ifølge Apple for dårlige spesifikasjoner, for små tastaturer og er generelt en dårlig opplevese for brukeren. Mange har trodd at dette kun har vært et «røykteppe» for å skjule at selskapet egentlig holdt på med en NetBook, men etterhvert som månedene gikk og mer og mer informasjon dukket opp ble det tydelig at Apple ikke arbeidet med en Netbook.

De første virkelig troverdige tegnene på en Apple-tablet kom etter at Apple arrangerte skjulte møter med Conde Nast, New York Times, Disney, CBS og andre store medieselskaper om publisering av magasiner, filmer, TV osv. på en tablet. Små biter av informasjon ble lekket, men det var først under en tale av New York Times redaktør Bill Keller at et framtidig Apple-produkt som kunne levere medieinnhold ble bekreftet.

Keller snakket om hvordan New York Times skal jobbe mer aktivt med digitalt innhold og nevnte i denne sammenheng den kommende Apple slate.

I’m hoping we can get the newsroom more actively involved in the challenge of delivering our best journalism in the form of Times Reader, iPhone apps, WAP, or the impending Apple slate, or whatever comes after that.

sa Bill Keller i sin tale.

Keller sine uttalelser skapte en storm av nye rykter og ytterligere informasjon. Kort tid etter begynte også mediehusene som Apple hadde vært i kontakt med å publisere sine egne tanker og ideer om hvordan deres innhold kunne leveres på en "tablet. Time, Inc. utviklet denne videoene og produktet ser utvilsomt ut som noe som kan komme fra Apple.

Navnet blir iSlate?

Ble navet på på Apples tablet egentlig allerede avslørt av New York Times redaktør i oktober? Mye kan nå tyde på at Apple planlegger å lansere et produkt under navnet iSlate.

MacRumors oppdaget på juleaften at Apple allerede i 2007 kjøpte domenet iSlate.com.

iSlate.com domenet ble opprinnelig registrert i oktober 2004 av et firma som heter Eurobox Ltd. Senere skiftet det hender til Data Docket, Inc. i 2006. I 2007 ble det imidlertid domenet overført til selskapet MarkMonitor.com som håndterer domenenavnregistrering og trademarkbeskyttelse for mange store selskaper, inkludert Apple. MarkMonitor skjulte navnet på den faktiske eieren av domenet, men det ble tydeligvis gjort en feil.

Etter MacRumors nærmere undersøkelser av domenenavnets historie, kom det tydelig fram at Apple, Inc faktisk sto som eieren av iSlate.com i flere uker i slutten av 2007. Historien slutter derimot ikke der, nettstedet TechCrunch gravde dypere og kunne i går presentere informasjon om at Apple også har sikret seg et trademark på navnet iSlate i både USA og Europa gjennom stråselskaper. Apple har brukt betydelige midler på å holde navnet iSlate.

Apple Event i januar?

Selskapets tablet må vises fram og det troverdige nettstedet Financial Times hevder at Apple vil holde en Apple Event tirsdag den 26. januar i Yerba Buena Center for the Arts i San Francisco, USA. Financial Times hevder at Apple holder eventen for å lansere et nytt produkt, sannsynligvis en tablet.

Flere iPhone-utviklere skal også ha mottatt informasjon fra Apple om at de må forberede applikasjoner på å bli presentert i «fullskjerm».

Det antas at Apple vil bruke eventen i januar til å introdusere og annonsere produktet, men at selve tableten først leveres nærmere sommeren. Når Apple introduserte sin iPhone ble dette gjort på samme måte.

MacLets bilde

MacLet

Niiice, jeg kjøper første dagen ass! Lengter etter tablet..! hååper det blir mac osx og ikke iphone os-et.. om det er det blir det en svart plastbook til salgs snart^^

Jensrasks bilde

Jensrask

http://www.youtube.com/watch?v=OOViKGrmlWs&feature=related

Denne ser mistenkelig ekte ut ?

Jensrask

henrik920

[quote="Jensrask"]http://www.youtube.com/watch?v=OOViKGrmlWs&feature=related

Denne ser mistenkelig ekte ut ?

Jensrask

Den er fake.. på grunn av den skyggen :D

Jensrasks bilde

Jensrask

Hvilken skygge?

t.nilsens bilde

t.nilsen

Er veldig spent på hva som blir "innholdet" i tableten.
Er det snakk om en stor versjon av iPhone som du i hovedsak bare kan spille iPhone spill laget for fullscreen og surfe weben med, eller blir det noe mer brukelige funksjoner?

Labbe rundt med en iSlate i lomma kontra iPhonen er stor forskjell, om ikke slaten blir litt mer fullspekket av applikasjoner og funksjoner!

Som du sier MacLet; håper på OSX her å! Da snakker vi løp og kjøp.
Men får vel holde ut til januar for å se hva dette blir for noe, istedenfor å slakte denne veslevoksne iPhonen nå.

Avsporing: Tenk hvor utrolig stilig det hadde vært med en iSlate, med OSX, integrert i sofabordet.... ;)

t.nilsens bilde

t.nilsen

@Henrik920
@Jensrask

Skyggen på hånden hans mens han beveger den over skjermen.

Skal si jeg ble fristet til å tro den var ekte jeg å, men helt ærlig tror jeg dette hadde blitt litt mer styr enn bare en mobilfilm snutt om noen faktisk hadde en produsert iSlate nå.

Med mindre dette er gutta på Apple som filmer, men da hadde den tvilsomt vært lagt ut på nettet... =p

sig93s bilde

sig93

Pokker, dette skulle jeg skrive artikkel om..

torbjoerns bilde

torbjoern

Jeg skriver dette som et resultat av alle iTablet/iPad/iSlate spekulasjonene... jeg lurer på hvem det er som har behov for en slik tablet. Mulig dette er et dumt spørsmål, men hva skal man med en krysning av iPod Touch og MacBook?

MacLets bilde

MacLet

@torbjoern

Studenter! tenk hvor utrolig mye lettere det er med en slik. Den er jo på størrelse med en middels bok. og det kommer sikker muligheter for digitalisering av bøker. Tenk mulighetene..droppe alle bøkene, bare ha denne ene digitale.. hadde jo vært helt rått å bare droppe hele skolesekken. Supermiljøvennlig + billig + praktisk + penere +++

torbjoerns bilde

torbjoern

@MacLet

Jeg er student og kunne i praksis ikke brukt tablet til studier (bruker MB 13"). Når jeg skriver notater er jeg avhengig av å ikke være nødt til å se på tastaturet eller på skjermen mens jeg skriver. Dét funker dårlig med touchscreen.

Digitale bøker kan nok være mer praktisk å lese på et lesebrett eller tablet enn på en laptop, men det slår fortsatt ikke papir. Spesielt når man leser faglitteratur.

Det er naturligvis mulig at Apples tablet blir en miniatyr-MB, men det er foreløpig ingenting som tyder på dette. Spesielt siden Apple åpenbart har vurdert å bruke navnet iSlate (slate = tavle).

X

Kors

Det kan tenkes at dette produktet (hvis det i det hele tatt kommer) kan viske ut noe av skillet mellom bærbare og stasjonære datamaskiner. Hvis produktet kan kobles til en ekstern skjerm, hadde det vært artig om produktet kunne brukes som tastatur og mus (f.eks. på jobb). Jeg håper derfor at produktet får fullverdig OS X (da tilpasset produktet det ryktes om), og ikke en mindre funksjonell versjon. Når man skal hjem kunne man bare brukt selve produktet uten eksterne løsninger hvis man da ikke har behov for dette utenfor jobb. Dette ligner selvsagt på hva man i dag kan gjøre med bærbare datamaskiner, men et slikt produkt som det her ryktes om kan være et artig alternativ og kanskje senere endre måten folk bruker bærbare datamaskiner på.

Høres dette ut som noe som kan bli en realitet, eller er min ønsketenkning usannsynlig? Uansett, det blir spennende å følge med på hvordan produktet blir hvis det eventuelt lanseres!

Flikkeshaugs bilde

Flikkeshaug

Uten OSX, så er dette totalt uaktuelt for min del. Å betale 6-7-8-9 000 for en svær iPhone er noe jeg ikke har bruk for, da jeg allerede har en iPhone og en 15" MBP. En 13" tablet som kjører OSX derimot, hadde vært fantastisk, gjerne med muligheter for 3G rett ut av boksen. Hørte dog rykter om at denne tableten, om det ikke kommer flere størrelser, skulle komme i en 17" versjon. Det er litt over kanten, eller? Ikke noe du bare kan legge i veska...

Alyces bilde

Alyce

Det jeg lurer på er om denne kan kobles til en annen mac, og har presisjon nok til å brukes som et tegnebrett. Hvis den kan det, pluss at den har et mer eller mindre fullverdig OS kommer denne til å stå høyt på ønskelista!

quadra800s bilde

quadra800

iWhatever vil, etter min mening, være en MBP 13", der (touch-)skjermen kan brettes ut 180 grader, og deretter 'slides' sammen til en tablet.

Mixy

[quote="quadra800"]iWhatever vil, etter min mening, være en MBP 13", der (touch-)skjermen kan brettes ut 180 grader, og deretter 'slides' sammen til en tablet.

Det høres litt langt unna Apple sine produkter ut til at jeg tror vi vil se det, ikke 'enkelt' nok.

Når det gjelder størrelsen hadde jeg hørt rundt 10" som et mål, mulig jeg tar feil, eller at det har kommet noen oppdaterte rykter på emnet. Blir spennende å se.

Når det gjelder OS tror jeg vi får se iPhone OS i en revidert utgave, jeg tror Apple vil forsøke å holde det så lukket som mulig. After all er iPhone et så populært produkt blant massene fordi det er så enkelt med apps, og alt har tydelige rammer som alle må forholde seg til. Merk at dette vil også være et VELDIG godt arfument i møtene mellom Apple og utgiverne av digitalt media, at det faktisk må kjøpes, og ikke bare kan lastes ned fra piratsider.

For min del blir produktet lite ønskelig med mindre det kommer med muligheter for tilkobling til Mac, som det nevnes som tegnebrett, eventuelt som konkurrent til Bamboo Touch som har vært nevnt her et par ganger.

MacLets bilde

MacLet

Jeg mener det med at iPhone er så "enkelt" og relativt få muligheter er det største minuset med iPhone. Tviler på det er derfor den slår ann hos massene. Jeg skulle gjerne sett iPhonen med litt flere muligheter til å endre ting sjøl.

Mixy

Og det er det du mener.. Jeg og forsåvidt, har ikke iPhone selv blandt annet pga den årsaken..

Samtidig er derimot verden full av mange som ønsker å bruke telefonen til mer, spill, mail, nettbank, internett, musikk etc. etc. Disse mulighetene ligger i alle dagens mobiler, men ingen gjør det like lett for bestemor, eller sjefen som gikk på skole for 15 år siden å ta i bruk disse funksjonene.

Bare mitt synspunkt, selv om jeg også ønsker meg flere funksjoner, er ikke dette i trå med Apple slik jeg ser det.

Stiii

En del spørsmål melder seg jo med en gang.

Skal skjermen være av glass slik som iphone?
Her er det kjapt gjort å miste tabletten i bakken og vips 3000 i rep kostnader.

Skal det være mulig og bruke 3g,super 3g osv så må det være mulig å bruke simkort. Eller blir det som en media senter dings som er mest brukelig hjemme og på wifi nett.

Bare generelle tanker rundt dette.

abamilen

Hva i all verden er en " tablet " ?

Rent bortsett fra at det er et annet navn på en " pille "

Jensrasks bilde

Jensrask

Slate betyr skifer, men jeg tenker ideen er at det skal være et bord, eller en flate med touchscreen og bord er jo table på engelsk ! Ren fiksjon men :D

djhalleus bilde

djhalleu

Siste ryktet:

http://weblogs.baltimoresun.com/news/technology/2010/01/apple_tablet_3d.html

DanTheMan

Kommer til å kjøpe første dagen! Er super exited!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai