Tre nyttige programmer til Magic Mouse

Magic Mouse er Apples nyeste mus, men ikke alle har vært helt fornøyd med mulighetene til å endre på hvordan den oppfører seg. Per i dag finnes det mange tredjepartsprogrammer som lar deg konfigurere dette manuelt, og vi skal her gå gjennom tre av dem.

MagicPrefs gir deg mange muligheter, og du kan blant annet velge at samme bevegelse på forskjellige deler av museflaten gjør forskjellige ting, som for eksempel zooming. Du kan også øke akselerasjonen på musen med opptil 200%. Dette programmet fungerer både med Leopard og Snow Leopard.

BetterTouchTool legger også til mange funksjoner, basert på hvor mange fingre du bruker. Du kan også lage egenbestemte bevegelser, og binde den til et bestemt program. BetterTouchTool fungerer også på Apple-maskiner med multitouch på pekeflaten. I motsetning til MagicPrefs fungerer bare BetterTouchTool med Snow Leopard.

MouseWizard er siste program ut, og det gir deg tre ekstra knapper som kan brukes til funksjoner som "pinch" (zooming ved å dra fingere mot eller fra hverandre), "bloat" og "tap to click". MouseWizard kan også brukes til å sette maskinen i dvale.
Programmet koster $2.50, eller knappe 15 kroner med dagens kurser.

BetterTouchTool og MagicPrefs er gratis.

Anders0077s bilde

Anders0077

Blir enda litt bedre med MM nå : D

keyboardcats bilde

keyboardcat

Dette skal prøves når jeg får min Magic Mouse i januar :D

Jokers bilde

Joker

Har bare prøvd BetterTouchTool og er veldig fornøyd med det :)

Mac Lovins bilde

Mac Lovin

ja ingen vits å betale for et program når det finnes 2 andre som mest sannsynlig er bedre. BetterTouchTool fungerer utmerket for min del, fikk akkurat de tingene jeg savnet med musa. Nå er den faktisk revolusjonerende, kan ikke tenke meg å gå tilbake til vanlig mus.

en ting som er verdt å venvne ang. Better Touch Tool er at du kan legge inn unike kommandoer for hvert program. Som f.eks så har jeg 3 mus klikk som betyr midt knappen på vanlige muser i en del program som har søtte for det, men i Safari lager 3 finger klikk en ny tab. veldig kjekt.

ser forøvig ut som mousewizard ikke har støtte for en 3 musknapp tilsvarende vanlige muser med hjul imellom knappene. (dette var grunnen til at jeg ikke likte magic mousen i begynnelsen) og uten denne støtten er jo programmet ihvertfall ikke verdt 15 kroner.

Stein1

Ingen mulighet for exposé med noen av disse programmene? Da avventer jeg.

macelsk

Det er mulig.. hvis du ser på bildene av programmene så ser du det!

ChrisPs bilde

ChrisP

tusen takk!

hauper

Jeg lastet ned BetterTouchTool, MiddleClick, MagicPrefs og MouseWizard, samt Apples egen driver, før jeg kjøpte den magiske musa. Når jeg så etter litt testing stoppet opp med en litt buggete BetterTouchTool som 3 parts software, fikk jeg en nær-lyset opplevelse. Dette er virkelig en liten revolusjon hva museteknologi angår, og plutselig virket min gamle trofaste Logitec blåtannmus veldig gammeldags.

Noe av det viktigste for meg var scrollhjul-klikket som jeg har dedikert til Spaces. Dette gikk helt fint med BetterTouchTool, og jeg skjønner ikke helt hvorfor ikke Apple har lagt den funksjonen inn i driveren sin. Jeg fant også raskt ut hvordan jeg kunne programmere pinch-gestures til zoom inn og zoom ut i bl.a. Photoshop og Illustrator, og det funker 100%. Jeg håper Apples neste oppdatering av softwaren får med seg begge disse funksjonene.

En ting jeg virkelig liker med BTT er at en kan legge den inn i System Preferences og droppe Finder-ikonet. Jeg kan ikke fordra å ha alt mulig av småikoner i menystripa. Men det er selvsagt en smakssak. Det er for øvrig viktig å bemerke at all 3. parts programvare til Magic Mouse enda er ganske fersk, og i teorien er det vel bare fantasien som setter grenser, når oppdateringene kommer. Jeg har for øvrig ikke testet ut verken MiddleClick eller MagicPrefs, BTT funker bra nok.

0veber

noen som har prøvd alle tre og har en klar anbefaling?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai