Messenger ytterligere forsinket

Windows Live MessengerDet er ikke bare Apple som må utsette programvare de lovte i 2009. For ganske nøyaktig ett år siden lovet Microsoft oss en oppdatert Messenger med støtte for lyd og bilde. 2009 har kommet og gått og vi har enda ikke sett noe til betaen som ble lovet i løpet av året. Nå utsetter Microsoft den nye Mac Messenger til 2010.

I følge det siste blogginnlegget i Microsofts Mac-blogg jobber de fortsatt med saken, men de har støtt på problemer med koden som kjører på sine egne Messenger-servere. Dette gjør at ting tar lengre tid enn planlagt, men Microsoft forsikrer ivrige Mac-brukere om at tjenesten fortsatt er under utvikling.

Fremgangen har vært tregere enn forventet på grunn av utfordringen med A/V-koden som kjører på Windows Live-serverne. Vi vet hvor ivrige dere er for å bruke denne nye versjonen, men jeg vil være sikker på at vi leverer topp kvalitet før vi lanserer.

uttalte Eric Wilfrid, daglig leder for Macintosh Business Unit hos Microsoft.

Det er vanskelig å forstå hvordan en slik forsinkelse kan skyldes noe annet enn nedprioritering, men Microsoft lover nå å ha klar en betaversjon av Messenger for Mac med støtte for både lyd, video og bilder i mars 2010.

Doffy

Håper de fikser opp i notifications. Dagens MSN er alt for tungvint når det gjelder å holde styr på meldingene. Bruker Adium nå, men er ikke optimalt.

Håper det kommer en god versjon!

David_Hansens bilde

David_Hansen

hva med om alle bare fikk seg Skype.. synes personlig dem bare skal legge ned hele messenger for begge operativ systemene.

Elling85

Sant. Mens Microsoft har utsatt og utsatt har de samtidig gjort seg selv irrelevant. Jeg venter i hvertfall ikke på Messenger, og kommer ikke til å skaffe meg den nye versjonen når/hvis den kommer. Skype er topp, og Adium er mer enn god nok. Og etter hvert som Hotmail har mistet markedsandeler til Gmail, er iChat med Google Talk en minst like aktuell plass å snakke med folk.

Knesarens bilde

Knesaren

Bruk Skype

pushits bilde

pushit

Skulle også ønske at flere emigrerte til Skype, den funker feilfritt på tvers av operativsystemene det her gjelder. Men saueflokken vender snutene feil vei.

christerguttens bilde

christergutten

Jeg er enig med dere andre her, msn nettverket har mange andre mye mer fornuftige alternativer.. Selv digger jeg måten iChat gjør det, med en MobileMe eller Aim konto.. Men Google Talk eller Jabber er vel også en bra ting slik jeg ser det... Eneste problemet (ganske viktig en, også) er at de aller aller fleste bruker msn (-mareritt-) nettverket.. Kjenner ikke en sjel som bruker noe annet (dvs som bruker kun noe annet).. Bortsett fra noen kompiser i statene...
Skype er bra, men liker ikke selve applikasjonen.. Den er for uoversiktlig og rotete.. iChat er tingen, så hvis folk etterhvert kan få øynene opp for at det finnes andre bedre alternativer enn msn, så ville det vært flott :)
Jeg tror faktisk (ingen må sitere meg på dette da) at Google Talk får mange flere aktive brukere i løpet av noen år fremover...

Henrik Christiansens bilde

Henrik Christiansen

Liker iChat sitt grensesnitt veldig godt, og kunne ønske flere kom seg over på AIM/MobileMe. Dessverre er det mange som startet med mail hos Hotmail, og så har det bare ballet seg på, og føler seg knyttet til denne eposten og føler det er for mye tiltak å skifte. Skjønner det godt, kan være et herk å oppdatere epostadresser på alle sidene man er registrert på, og gjøre alle obs på det. Videresending fungerer jo, men er fortsatt mye jobb.

Selv bruker jeg mye Facebook sin chat, spesielt når jeg har den i Adium. Skal jeg sende filer tyr jeg til MSN dersom jeg har personen der, ellers pleier jeg bare å slenge det opp på serveren min eller bruke god, gammeldags mail.

flybaba

men ichat finnes vel ikke for windows?

Henrik Christiansens bilde

Henrik Christiansen

Nei, men det finnes plenty av klienter som støtter AIM-nettverket.

flybaba

okey, har du et eksempel på den/de mest populære? har mac selv, men kan jo prøve å få noen venner til å begynne med AIM klienter, sånn at jeg kan få brukt iChat!

slogmos bilde

slogmo

Lurer på hvorfor ikke Apple har laget iChat for Windows og evt Linux?

TheX

Flybaba: Den offisielle AIM klienten er vel den mest populære. Ellers er det sikkert bare å søke seg frem til det.

iJimmy

Er det virkelig så "vanskeligt" å gjøre det?
Ikke at jeg selv er noe god, men noe som Microsoft klarer fint burde dem også klare ganske greit over en liten periode? Det er jo nå snakk om 1 års tid...

cladi

@slogmo
Veldig godt poeng - hvorfor i all verden har de ikke laget en iChat for Windows? De har jo gjort det med både Safari, iTunes etc, så det burde jo være mulig. Har muligens sammenheng med proprietære protokoller og programkode vs open source å gjøre???

Wackhys bilde

Wackhy

iChat benytter seg av AIM. Er ikke noe som tilsier at den ikke skal kunne portes til Windows, men jeg tror samtidig at Apple ikke ønsker å tilby for mye programvare til Windows. Apple ser på seg selv som et programvareselskap, med Mac OS X som sitt flaggskip, og en fin måte å gjøre folk kjent med Apple-verdenen er å tilby noe - men ikke all - programvare til andre plattformer.

Tror nok dette er mye av grunnen til at vi ikke har sett f.eks. iWork eller iLife til Windows

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai