iGuide - programvare til iSlate?

Tablet

Ryktene om et mulig Mac-Tablet kalt iSlate spinner videre. Nå hevder både AppleInsider og MacRumors at det er mulighet for at Apple lanserer iGuide som en tjeneste eller programvare til Apples tablet iSlate - eller at iTunes nå blir til iGuide.

Det viser seg nemlig at Apple ikke bare opprettet selskapet Slate Computingi 2007, de opprettet i tillegg iGuide Media for å ivareta merkenavnet iGuide, akkurat som med Ocean Telecom som i sine dager fungerte utelukkende for å beskytte merkenavnet 'iPhone' mot mediaomtale eller plagiatforsøk.

MacRumors antyder at merkevare-kvalifikasjonene til iGuide matcher godt med den potensielle iTablet:

Computer hardware and computer software for accessing, browsing, searching, recording, organizing, storing, transmitting, receiving, manipulating, streaming, reproducing, playing, and reviewing audio, video, games, music, television, movies, photographs, and other multimedia content.

I tillegg viser det seg at kvalifikasjonene også dekker et vidt spekter av nedlastbare elektroniske innhold:

Downloadable electronic publications in the nature of books, magazines, newsletters, journals, and blogs in the fields of entertainment, sports, science, history, culture, celebrities, news, current events, politics, technology, and education;

Nettstedet TechCrunch betviler at iGuide blir navnet på tableten, da det slett ikke finnes noe bevis for at Apple eier noen som helst av iGuide-relaterte domener. Derimot har TechCrunch avslørt at Apple til kontrast eide mange iSlate-relaterte domener. TechCrunch spekulerer i at iGuide kan bli et nytt navn på iTunes ettersom iTunes i løpet av de siste årene har forflyttet seg fra å være musikkrelatert til å også inkludere fil, TV-serier og applikasjoner. Med iSlate ryktes det nå at iTunes også skal tilby bøker og magasiner.

Det som derimot av svært mange blir antatt å være sannsynlig, er at iGuide blir lansert som en viktig programvare til iSlate sin potensielle versjon av Mac OS X. Alternativt kan iGuide også bli en betal-tjeneste fra Apple til tablet-brukere, à la MobileMe.

Fremdeles er det usikkert om Apple i det hele tatt vil bruke noen av de tidligere nevnte merkenavnene i sammenheng med sin tablet. Apple, Inc. har nok av midler på konto for å enkelt sette opp så mange stråselskaper som de ønsker, utelukkende for å beskytte eventuelle merkenavn. Navneforslaget iSlate har nemlig ikke bare vekket positive reaksjoner.

Tablet

Jensrasks bilde

Jensrask

Håper så inderlig den kommer med OSX, ikke med iPhone OS´et, ikke særlig aktuelt for meg da. Det er bare en iPhone/ iPod Touch i en større utgave da, ikke like kult da...

m4rius

Den MÅ komme med OSX, iPhone OS blir ikke godt nok på en slik sak som dette.

EmmernMe

Vi får håpe på Mac OS, ikke iPhone OS..
Lurer på hvor stor den blir.. Jeg vil iallefall ha en ganske stor en :p

Jensrasks bilde

Jensrask

Kanskje en litt mer beskjeden utgave av Mac OSX ? Vet ikke hva man kan gjøre for at den krever minde systemkrav osv, men Apple har alltid noe på lur ;)

gauder

iTunes kommer hvertfall ikke til å skifte navn til iGuide. Apple har brukt masse tid og penger på å gjøre iTunes til en merkevare sammen med iPod. Coca Cola, McDonalds, eller andre ville ikke skiftet navn bare fordi de endrer noen av ingrediensene.

SeaLions bilde

SeaLion

iTunes blir til iGuide? Jeg håper ikke det. Men iStore kanskje? Bortsett fra at det opptatt av noen andre http://www.istore.com/

wacz016s bilde

wacz016

Enig med sjøløven. iTunes startet kun med musikk, men nå inneholder iTunes så mye mer enn bare "tunes", og mesteparten koster penger, så iStore er nok et navn. Adressen blir kanskje www.appleistore.com eller noe?

kimikos bilde

kimiko

De som ønsker fullversjon av Mac OS X på tabletten når den lanseres bør sjekke ut John Grubers blog-innlegg om temaet:
http://daringfireball.net/2009/12/the_tablet

Jeg er helt sikker på at de kommer til å kjøre en variant av Mac OS X, men verken fullversjonen eller iPhone OS. De kommer 95% sikkert til å bruke Cocoa Touch APIet.

Administra2r

Tøff løsning.
http://www.youtube.com/watch?v=fuZd3kH4Rzg

Bare filmtrix, men ser litt tøfft ut.
http://www.youtube.com/watch?v=DqBcBea0IHE

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai